Døgnrapport d. 29-04-2024

mandag 29. apr, kl. 15:20

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. april 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Silovej, Karlslunde, Solrød
Greveager, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Lyngvænget, Solrød Strand
Birkeholmen, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus: Kildehøj, Fårevejle St, Odsherred
Fiskerleddet, Vig, Odsherred

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Kirkevangen, Gørlev, Kalundborg
Nørregade, Ringsted
Rørsangervej, Lille-Skensved, Køge
Grønningen, Lille-Skensved, Køge
Ryttervej, Rødvig, Stevns

Fredag

Hastighed - Rendebjergvej, Tune, Greve Kl 13.35 var færdselspolitiet ude for at måle hastighed og en 74-årig lokal mand blev målt til at køre med 85 km/t i en byzone. Han kan nu se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.
Kort efter blev en 50-årig kvinde fra Roskilde målt til at køre med 84 km/t på samme sted. Også hun kan se frem til betinget frakendelse. Hendes kørekort var dog i så dårlig stand, at det blev inddraget på stedet.

Knallertkørsel - Bennebovej, Mørkøv, Holbæk kl 20.45 forsøgte lokalpolitiet at standse en crossmaskine, der kørte rundt i nærheden af Mørkøv Skole. Føreren valgte at smide maskinen fra sig og løbe ud over markerne og derfor blev en hundevogn tilkaldt. Tilsyneladende var den undløbne blevet samlet op af en bil, for sporet endte blindt. Men undervejs fandt man dog en tabt sikkerhedssko og en hjelm. Føreren beskrives som 18 år, lys i huden, almindelig til kraftig af bygning og i mørkeblå jeans og sort dunjakke.

Færdselsuheld - Tune Landevej, Greve Kl 23.65 skete der et færdselsuheld, da en 28-årig mand fra Amager forsøgte at undvige et dyr, der løb ud på vejen foran ham, men ramte frontalt ind i et vejtræ med ca 80 km/t. Bilen blev alvorligt beskadiget ved uheldet, men føreren slap uden alvorlige skader.

Løb fra politiet - Klosterporten, Holbæk Kl 01.25 ville en patrulje standse en anden bil i nærheden af Jernbanepladsen. Bilen kørte i første omgang hurtigt væk fra stedet, men blev kort efter fundet ved Klosterporten, hvor to mand stod ved bilen, mens en tredje løb fra stedet. En hundevogn blev tilkaldt til at søge spor efter den forsvundne mand. Hundepatruljen fandt under sporsøgning en bajonet, en kniv, en bilnøgle og en pose med hash. Hunden fortsatte ind gennem en baggård og til Kirkestræde, hvor man fandt en 21-årig mand fra Taastrup, der gemte sig bag en bil. Den videre sagsbehandling skal nu vise, om han kan sættes i forbindelse med nogle af de fundne effekter.

Lørdag

Brand på campingplads - Ravnsbjergvej, Vig, Odsherred kl 12.41 kom der melding om brand på en campingplads. Ilden havde fat i to campingvogne og havde også spredt sig til nogle træer i området. Flere gasflasker var eksploderet som følge af flammerne. De to campingvogne med fortelte brændte helt ned og yderligere to fik brandskader. Det viste sig, at en fire-årig dreng havde fået fat i en lighter og fået sat ild til en lampeskærm og derfra havde flammerne spredt sig.

Færdselsuheld - Strandvejen, Strøby, Stevns Kl 15.23 kom der melding om et færdselsuheld, hvor en 50-årig mand fra København af ukendte årsager var kørt frontalt ind i et vejtræ med sin kone i bilen. Flere forbipasserende trådte til og ydede førstehjælp. Begge personer blev kørt til undersøgelse på sygehuset men slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Uønskede i opgangen - Boholtevej, Køge Kl 15.50 blev politiet tilkaldt til en opgang, hvor et par havde tilbageholdt to unge mænd, som hang ud i opgangen uden at have noget at gøre der. Politiet visiterede de to unge mænd og fandt på den ene en smule hash og en del kontanter samt en foldekniv. Den anden havde en lidt større mængde hash på sig samt en kniv. Begge blev taget med politistationen. Der var tale om to unge mænd på 15 og 18 år fra hhv Sorø og Solrød. De blev sigtet for salg af euforiserende stoffer og for knivloven.

Vold på station - Jernbanevej, Tølløse, Holbæk Kl 17.44 kom der melding om, at en 12-årig lokal dreng, der sad på en bænk sammen med en anden dreng, var blevet truet og slået flere gange i hovedet af en mand på stationen. Flere vidner til overfaldet kom løbende til og fik fjernet den 51-årige mand fra Roskilde, der viste sig at være lidt uligevægtig. Også et af de tililende vidner havde fået et slag i hovedet men ønskede ikke at anmelde vold. Den 51-årige blev taget med af politiet og sigtet for vold.

Påvirket bilist - Butterupvej, Holbæk Kl 18.32 ringede en mand ind og fortalte, at han havde set en bilist, der var tydeligt beruset, gå fra sin bil og ind i et supermarked for at handle. Politiet kunne i systemerne se, at den pågældende berusede herre var kendt for flere tilfælde af spirituskørsel og kørte derfor til stedet. Patruljen kom frem tidsnok til at få fat i føreren, en 51-årig mand fra Holbæk-området som blev sigtet for spirituskørsel og medtaget til udtagning af blodprøve.

Søndag

Gik fra færdselsuheld - Arnøjevej, Store-Heddinge, Stevns Kl 10.16 kørte politiet til en personbil, der var kørt ind i et træ. Bilen var ført af en 27-årig mand fra Stevns, som valgte at gå fra stedet, selvom en forbipasserende forsøgte at få ham til at blive. Da ambulancen kort efter ankom, så de den 27-årige løbe ud over markerne. Det lykkedes dog kort efter politiet at få fat på ham, og han erkendte da også, at han havde ført bilen. Manden blev skønnet påvirket og blev derfor medtaget til blodprøve på sygehuset.

Sigtet for brug af ukrudstbrænder - Uglerup, Holbæk Kl 10.58 kørte brandvæsnet til brand i et sommerhus. En 70-årig mand på stedet havde brugt en ukrudtsbrænder så tæt på en trævæg, at flammerne havde antændt sommerhuset. Det lykkedes hurtigt brandvæsnet at få slukket ilden og manden blev sigtet for at overtræde beredskabsloven på grund af uforsigtighed i omgangen med ukrudtsbrænderen. Se gode råd om brugen af ukrudtsbrændere på www.brs.dk/da/borger/forebyg-brand/brandsikker-bolig/ukrudtsbrander/

Påvirket bilist - Klosterparks Alle, Ringsted Kl 11.56 standsede politiet en personbil ført af en 34-årig mand fra København. En narkometertest viste, at manden var påvirket af eufuriserende stoffer. Han erkendte da også at have røget hash og blev derfor medtaget til blodprøveudtagning.

Tasketyve anholdt - Greve Centervej, Greve Kl 14.21 kom der melding om, at to personer havde forsøgt at stjæle fra en 60-årig kvindes taske. Et vidne havde dog set det og råbt af de to tyvagtige personer. Det lykkedes den 60-årige selv at tilbageholde den ene mistænkte, mens den anden stak af. Vidnet, der havde set tyveriet, satte dog efter og fik også tilbageholdt den anden person. Der var tale om en kvinde på 40 år og en mand på 39 år. Der er tale om to rumænske statsborger og de blev derfor frihedsberøvet på udlændingelovens bestemmelser, mens der bliver taget stilling til, hvad der videre skal ske med dem.

Påvirket bilist - Holbækmotorvejen, Vipperød, Holbæk Kl 19.21 ringede en kvinde til politiet og fortalte, at hun havde bemærket en bil, der blev ført meget slingrende ad motorvejen. Politiets indsatsleder lå i nærheden og fik kontakt til køretøjet og bragt det til standsning. Bilen blev ført af en 54-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Han blev medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve. Forsøg på indbrud - Strandstræde, Holbæk Kl 23.07 kom der en anmeldelse fra en opmærksom borger, der havde stået på sin altan og set, at tre mænd forsøgte at begå indbrud i en kommunal bygning. Anmelderen kunne desuden oplyse, at mændene kort efter forlod stedet med uforrettet sag. Det lykkedes politiet at få standset de tre mænds bil på Roskildevej. I bilen blev fundet diverse effekter, som kunne indikere, at mændene var ude rov. De anholdte er tre svenske mænd på hhv. 20, 21 og 19 år. Det vil mandag blive vurderet, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.





Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi