Døgnrapport d. 17-06-2024

mandag 17. jun, kl. 15:43

Midt- og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 17. juni 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Stændertorvet, Roskilde
Algade, Gørlev, Kalundborg
Kærup Parkvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Tværager, Greve
Kalundborgvej, Svebølle, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus: Kragemosevej, Nykøbing Sjælland, Odsherred
Skovsbovej, Grevinge, Odsherred
Klintevej, Rødvig, Stevns

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Jørgen Bachs Plads, Greve
Ledreborg Alle, Lejre (2 stk)
Boserupvej, Roskilde
Fuglevænget, Høng, Kalundborg

Fredag

Stjålet maskine fundet - Kalundborg Kl 09.58 fik politiet melding om en gravemaskine på trailer var blevet stjålet fra en adresse i Greve. Maskinen havde dog GPS-tracker i sig, og ejeren kunne se, at maskinen befandt sig i nærheden af Kalundborg. En patrulje blev sendt til en gård syd for Kalundborg og på stedet fandt man da også både trailer og gravemaskine i en lade. En person, der opholdt sig på stedet, blev sigtet for tyveriet.

Fund af lattergas - Lindenborgvej, Svogerslev, Roskilde Kl 16.45 standsede en patrulje en personbil ført af en 24-årig mand fra Herlev. I bilen blev fundet 123 flasker lattergas. Den slags trykflasker kræver både transportdokumenter, uddannelse i farligt gods og en godkendt brandslukker. Desuden skal flaskerne være korrekt fastgjort. Intet af det var i orden her, så manden blev sigtet for det hele.

Kørsel til ulempe - Parkvej, Køge Kl 18.57 blev politiet tilkaldt, da nogle unge i området lå og kørte rundt på en sort ATV på stierne i høj fart uden at tage hensyn til andre. Politifolkene fik øje på Gymnasievej på 10 unge, der stod samlet og kort efter kom netop en sort ATV kørende med to personer på. Den fortsatte mod Parkvej, hvor patruljen fandt den under et halvtag. Der var ingen i nærheden, der ville kendes ved den og der var heller ikke nummerplade eller stelnummer, der kunne bruges til at identificere ejeren. Politiet sørgede derfor for at køretøjet blev indbragt som hittegods indtil en ejer evt henvender sig.

Vold - Bysøplads, Holbæk Kl 20.21 kom der melding om, at en 16-årig dreng fra Holbæk kommunes vestlige del var blevet trampet og sparket flere gange i ansigtet mens han lå ned af tre overfaldsmænd. Politiet iværksatte en efterforskning af sagen og kunne senere på aftenen anholde en mistænkt ved stationen i Holbæk. Der var tale om en 14-årig dreng fra Holbæk. Politiet fortsætter nu arbejdet med at identificere yderligere deltagere i overfaldet.

Spirituskørsel - Stationscenteret, Roskilde Kl 03.10 ville en 24-årig mand fra Fyn bakke ud af en p-bås, da en anden bilist i det samme også skulle bakke ud. De to biler ramte hinanden. Da patruljen kom frem fik de mistanke til, at den 24-årige var påvirket af stoffer og alkohol og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve.

Lørdag

Påvirket bilist - Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve Kl 09.03 standsede færdselspolitiet en 25-årig mand fra Lolland, der blev målt til at køre med 151 km/t på stedet. Der var desuden mistanke om, at manden var påvirket af både kokain og hash og som om det ikke var nok, så havde han heller ikke noget kørekort. I bilen lå desuden en mindre mængde hash.

Biltræf - Jyllinge 11.00 - knap 100 biler var forsamlet til et biltræf i Jyllinge, hvor også færdselspolitiet lagde vejen forbi og det gav flere sager.
En bil kom kørende med en trailer med en udstillingsbil bagpå, men føreren havde ikke det fornødne kørekort. Bilen var kommet kørende fra Sverige. Desuden var der en streamer i forruden, som blokerede en del af udsynet. Bilnøglen blev inddraget til senere afhentning af person med det rette kørekort. Ejeren af bilen blev desuden sigtet for at have overladt køretøjet til en person uden førerret.
Derudover blev seks andre biler indkaldt til syn på grund af diverse fejl og mangler.

Søndag

Brand i bygning - Nørre Alle, Kalundborg Kl 05.04 kom der melding om brand i en lejlighedsbygning. Der var store flammer og kraftig røgudvikling på stedet. Branden var gået i taget hen over to af opgangene.
Alle beboere fra bygningen blev evakueret. To personer var tilskadekomne som følge af branden. Denne blev fløjet med lægehelikopter til behandling, mens den anden blev kørt på sygehuset med ambulance. De evakuerede beboere fik mulighed for at opholde sig i den lokale kirkes menigshedshus. Beboerne i i alt fem lejligheder måtte efter branden genhuses. De første undersøgelser tyder på, at branden er opstået i en lejlighed. Politiet skal nu undersøge brandårsagen nærmere.

Kniv i bil - Ny Holbækvej, Grevinge, Odsherred Kl 09.35 standsede en patrulje en personbil ført af en 22-årige fra Odsherred, der havde kørt lige vel hurtigt nok. I bilen blev fundet en foldekniv og manden blev derfor sigtet efter knivloven.

Sten på skinnerne - Hedeland, Roskilde Kl 13.00 fik politiet anmeldelse om, der to gange var anbragt sten på veteranjernbanens togskinner. Første gang var det kun mindre sten, men anden gang var der tale om noget større sten, som lokoføreren dog nåede at opdage i tide, så han kunne stoppe toget og fjerne stenene fra skinnerne, før han fortsatte. Politiet vil gerne opfordre forældre i området til at snakke med sine børn om ikke at skabe farlige situationer, ved at lægge sten på jernbaneskinnerne.

Påkørte cyklist - Ejbyvej, Lille-Skensved, Køge Kl 13.17 kom en 17-årig ung mand fra Roskilde kørende på cykel som en af deltagerne i Køge Jernmand, da en varevogn, der kom kørende mod syd ad Ejbyvej kørte frem og ramte den 17-årige, der væltede og slog sig som følge af påkørslen.
Varevognen kørte efterfølgende fra stedet. En mand kontaktede efterfølgende politiet og gav sig til kende som fører af varevognen. Han havde indtryk af, at han var blevet vinket frem af den official, der regulerede færdslen på stedet.

Frakendt førerretten - Karlstrup Strandvej, Solrød Kl 14.20 standsede politiet en personbil ført af en 32-årig mand fra Næstved. Bilen var udstyret med stjålne nummerplader og føreren var desuden frakendt førerretten. Det var tredje gang, at manden blev taget i at køre bil, selvom han ikke må, og på den baggrund blev bilen beslaglagt. Manden blev desuden sigtet for tyveri af nummerpladerne.

Politi på vandet - Isefjord Politiets båd var søndag eftermiddag på vandet og lagde vejen forbi havnene i Holbæk, Hørby, Orø og Nykøbing Sjælland. I alt blev der kontrolleret seks sejlbåde, syv motorbåde og to speedbåde. Nogle enkelte havde ikke husket deres forsikringscertifikater, men de slap denne gang med en påtale.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi