Borgerhenvendelser førte til knallertkontrol

tirsdag 18. jun, kl. 07:45

Samlet set blev det i alt til 21 sager. Disse fordelte sig på 15 på knallerter og 5 på biler samt en sag vedrørende naturbeskyttelseslov.

Det oplyser fg. politikommissær ved Nordjyllands Politi, Hjalte Heldbo, der fortæller, at baggrunden for kontrollen var, at politikredsen igennem den sidste tid har modtaget flere henvendelser omhandlende knallertkørsel til ulempe. Det begreb dækker over knallerter, der bliver ført med høj hastighed og hasarderet kørsel.

”Og på grundlag af disse borgerhenvendelser planlagde vi for og afholdt altså i går en knallertaktion i Aalborg og i det sydlige opland,” pointerer Hjalte Heldbo.


Konstruktive ændringer samt fejl og mangler Ved aktionen fik betjentene blandt andet standset fire knallerter. Og i forbindelse med kontrollen af netop disse køretøjer blev der rejst sigtelser for konstruktive ændringer. Sigtelser skyldtes, at knallerterne blev målt til at kunne køre henholdsvis 48,1 km/t, 2 x 70 km/t og 80 km/t – hvor denne ene knallert blev beslaglagt.

”Vi standsede også andre knallerter. De var godt nok ikke tunede, men vi kunne her konstatere i alt ni forhold med andre fejl og mangler,” siger Hjalte Helbo.

To af disse knallerter manglende sidespejle, der var afmonteret, fordi det ifølge de sigtede så ”sejt ud”, ligesom en knallert havde fået afmonteret sit blinklys, hvor den samme begrundelse blev angivet.

Det kan politiet dig ikke se det seje i, lyder det fra Hjalte Heldbo:
”Manglende mulighed for at give signal eller orientere sig i trafikken øger risici for ulykker og tilskadekomst.”

Betjentene konstaterede også fejl på bremsesystemet på en af knallerterne. Desuden havde en ikke medbragt sit kørekort og forsikring, ligesom der var tre tilfælde af tildækkede nummerplader.

Også bilister standset Derudover standsede betjentene også, rutinemæssigt, nogle biler. Det afstedkom ligeledes nogle sigtelser. Disse var:
• to gange håndholdt mobil,
• en gange kørsel over for rødt lys,
• en gange kørsel uden førerret,
• en gange svingning, hvor venstresving er forbudt,
• naturbeskyttelsesloven, da en bilist henkastede affald i naturen

Aktionen var dog, tilføjer Hjalte Heldbo, noget påvirket af det kraftige regnvejr, som mandag eftermiddag ramte Aalborg og omegn. Den fg. politikommissær bebuder flere kontroller i den kommende tid forskellige steder i hele politikredsen; han vil dog i sagens natur ikke sætte ord på hvor og hvornår.


Pressekontakt • Hjalte Helbo, fg. politikommissær, Nordjyllands Politi, 5183 9456

Kilde: Nordjyllands Politi