Fem mænd anholdt i koordineret aktion mod kriminelt narkonetværk

tirsdag 18. jun, kl. 13:10

Betjente fra Østjyllands Politi har tirsdag formiddag med assistance fra Sydøstjyllands Politi og en række specialenheder foretaget anholdelser og ransagninger på en lang række forskellige adresser i bl.a. det vestlige Aarhus. Aktionen er udført i relation til en sag om indførelse af narko i form af kokain og flere hundredetusinde receptpligtige piller.

Ransagningerne har fundet sted rundt omkring i det østjyske i tæt samarbejde med personale fra Toldstyrelsen og Kriminalforsorgen og er foretaget på baggrund af kendelser fra retten.

Foruden ransagninger og anholdelser i det vestlige Aarhus har politiet også slået til på adresser i øvrige dele af Aarhus samt i Skanderborg og Hedensted.

”Vi har i flere måneder efterforsket en sag om indførelse af hård narkotika og store mængder smertestillende medicin i form af ulovlige og receptpligtige dolol- og tramadolpiller, hvor vi undervejs har fået identificeret en række mistænkte gerningsmænd, som vi nu har foretaget anholdelser af,” siger politikommissær Lau Kristensen fra Østjyllands Politi.

Flere anholdte med relation til bandemiljøet I alt fem mænd er blevet anholdt i onsdagens koordinerede aktion og sigtet for medvirken til indførelse og salg af ikke under 466.000 stk. tramadolpiller – en form for receptpligtig smertestillende medicin – til Danmark.

Der er tale om anholdelser af henholdsvis en 31-årig mand, en 50-årig mand, en 54-årig mand, en 22-årig mand og en 26-årig mand.

Den 31 årige mand er foruden sigtelsen for indførelse af ulovlig receptpligtig medicin også sigtet for handel med ikke under 2,5 kg kokain og 96 kg hash. Han er yderligere sigtet for handel med omkring 1000 stk. smertestillende piller og for handel med flere skydevåben.

Flere af de anholdte mænd har en relation til det kriminelle bandemiljø i det vestlige Aarhus.

”Vi er ganske tilfredse med, at vi i dag har fået slået til på en lang række adresser og foretaget anholdelser af de centrale personer, som vi via vores omfattende efterforskning mener har spillet en væsentlig rolle i sagen,” siger politikommissær Lau Kristensen.

Organiseret kriminalitet står bag indførelsen Ifølge politiets oplysninger er der tale om et organiseret kriminelt netværk, som fra Spanien har indført de store mængder receptpligtig medicin til Danmark.

”Der er tale om en meget alvorlig sag omhandlende indsmugling af store mængder euforiserende stoffer, som i sagens natur også har en værdi af flere millioner kroner. Med dagens anholdelser og ransagninger har vi fået taget et vigtigt skridt i kampen mod den organiserede narkohandel i Østjylland,” siger politikommissær Lau Kristensen.

I forbindelse med ransagningerne har Østjyllands Politi blandt andet beslaglagt et større kontantbeløb samt en større mængde formodede kopicigaretter. Politiet har også beslaglagt en mængde narkotika og et pt. ukendt antal tabletter af formodet receptpligtig medicin.

Østjyllands Politi forventer, at fire af de anholdte mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus i løbet af onsdag formiddag. Politiet kan desuden ikke udelukke, at der på et senere tidspunkt kan komme yderligere anholdelser i sagen. Den 50-årige mand forventes ikke at skulle fremstilles i grundlovsforhør.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi vil til onsdagens forventede grundlovsforhør ved Retten i Aarhus anmode om lukkede døre af hensyn til sagens fortsatte efterforskning. Af samme årsag har Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Kilde: Østjyllands Politi