Døgnrapport d. 19-06-2024

onsdag 19. jun, kl. 18:18

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. juni 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 09.30 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 09.30 fire mænd i alderen 22, 26, 31 og 54 år i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De er sigtet for indførelse og salg af store mængder narko i form af receptpligt medicin.

Den 31 årige mand er foruden sigtelsen for indførelse af ulovlig receptpligtig medicin også sigtet for handel med ikke under 2,5 kg kokain og 96 kg hash. Han er yderligere sigtet for handel med omkring 1000 stk. smertestillende piller og for handel med flere skydevåben.

De fire mænd blev anholdt tirsdag formiddag i forbindelse med en større koordineret anholdelses- og ransagningsaktion i Østjylland.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør af hensyn til sagens fortsatte efterforskning.

Læs mere om anholdelserne i tirsdagens udsendte pressemeddelelse her: https://politi.dk/oestjyllands-politi/nyhedsliste/fem-maend-anholdt-i-koordineret-aktion-mod-kriminelt-narkonetvaerk/2024/06/18

**

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 09.45 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 09.45 en 24-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er blandt andet sigtet for vold, grov vold og husfredskrænkelse.

I forening med tre øvrige medgerningsmænd overfaldt den 24-årige i starten af maj en 64-årig mand på dennes bopæl i Pindstrup ved Ryomgård, hvor de tildelte ham både slag og spark.

Tre mænd i alderen 20, 28 og 38 år sidder i forvejen varetægtsfængslet i sagen, mens den 24-årige blev anholdt tirsdag formiddag på en adresse i Hornslet i forbindelse med politiets efterforskning af sagen.

Den 64-årige var ikke umiddelbart i kritisk tilstand efter overfaldet, men han havde fået nogle behandlingskrævende skader fra diverse slag og spark.

Foruden sigtelsen for grov vold begået i forening er de fire mænd også sigtet for at have begået indbrud og husfredskrænkelse i form af ulovlig indtrængen på adressen i Pindstrup.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen af hensyn til efterforskningen.

**

Skød fyrværkeri af ved retten og blev anholdt Fire yngre mænd havde sent tirsdag aften for en stund glemt, at det ikke er tilladt at affyre fyrværkeri på andre tidspunkter af året end i dagene omkring nytår, da de var mødt op foran Retten i Randers.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen om affyring af fyrværkeri på Møllestræde i Randers C tirsdag kl. 22.57. Da en patrulje var fremme på stedet blot få minutter senere traf betjentene de fire unge mænd på henholdsvis 18, 21, 21 og 24 år, som blev anholdt på henholdsvis Østervold og Thorsgade med hjælp fra en patruljehund.

De fire mænd blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen ved at have forstyrret den offentlige orden, mens den 18-årige blev fundet i besiddelse af flere bomberør og et batteri og sigtet for at have overtrådt fyrværkeriloven.

**

Falsk anmeldelse om skyderi i Brabrand Tidligt onsdag morgen kl. 05.07 modtog Østjyllands Politi via 112 en anmeldelse om, at en mand var blevet skudt, hvorefter anmelderen havde lagt røret på.

Politiet fik hurtigt identificeret opkaldet, og flere patruljer blev derfor sendt til en adresse i Brabrand for at undersøge forholdet nærmere.

På stedet traf betjentene en 24-årig mand, som var uskadt og ingen tegn havde på, at han var blevet ramt af skud eller andet. Den 24-årige mand blev sigtet for misbrug af faresignaler.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Trimmelbakken i Rønde begået tirsdag d. 11/6 kl. 08.00 På Sydbakken i Harlev J begået tirsdag d. 18/6 kl. 11.09 På Trige Møllevej i Trige begået tirsdag d. 18/6 mellem kl. 08.00 og kl. 11.20 På Sletvej i Hasselager begået tirsdag d. 18/6 kl. 12.10 På Bakkefaldet i Aarhus V begået tirsdag d. 18/6 mellem kl. 07.15 og kl. 15.15 På J. M. Mørks Gade i Aarhus C begået tirsdag d. 18/6 mellem kl. 07.00 og kl. 16.30 På Lykkesholms Allé i Viby J begået onsdag d. 19/6 kl. 03.41

Kilde: Østjyllands Politi