To varetægtsfængslet i sag om stjålne kunstværker

fredag 21. jun, kl. 11:02

På baggrund af en omfattende efterforskning af et indbrud i et galleri slog Københavns Politi torsdag til på flere adresser i København SV. Her blev der foretaget anholdelser af to mænd på henholdsvis 29 og 27 år, hvoraf sidstnævnte er medlem af en rocker-/bandegruppering.

De er sigtet for at have deltaget i indbruddet, der fandt sted natten til den 31. marts. Her blev en stjålen bil bakket gennem porten ind til galleriet, der har adresse på Vasbygade i København SV. Herefter kørte flere gerningsmænd fra stedet på el-ladcykler med flere kunstværker placeret i cyklernes lad.

De to mænd blev fredag formiddag bag lukkede døre fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret. De blev begge varetægtsfængslet i 25 dage.

”Vi mistænker de to fængslede for at have spillet centrale roller i både planlægningen og udførelsen af indbruddet. Vi fortsætter nu efterforskningen af sagen, og da vi ved fra videoovervågning på stedet, at der er flere medgerningsmænd, så kan der komme flere anholdelser den kommende tid,” siger politikommissær Mathias Holm fra Københavns Politi.

I forbindelse med torsdagens anholdelser blev der ligeledes foretaget ransagninger, hvor der blev fundet et af de stjålne kunstværker.

Andre af de stjålne værker blev fundet den 11. juni, hvor der i forbindelse med en efterforskning af et cykeltyveri blev fundet 24 værker på en adresse i Københavns Sydhavn.

Kilde: Bruger efterlysning