42-årig mand sigtet for drab er varetægtsfængslet i fire uger

fredag 21. jun, kl. 12:04

En 42-årig mand blev i dag klokken 11 fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Han blev anholdt torsdag og sigtet for manddrab efter straffelovens § 237 i forbindelse med en hændelse mellem to medarbejdere på slagteriet i Holsted tidligere på dagen. Her blev en 35-årig mand stukket i halsen med en kniv og afgik siden ved døden.

I retten nægtede den sigtede sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig i sagen.

Anklagerfuldmægtig Jannick Frederiksen mødte for Anklagemyndigheden, og han begærede lukkede døre med henvisning til, at flere vidner ikke var afhørt og derfor ikke skulle have lejlighed til at gøre sig bekendt med sagens detaljer fra et retsmøde. Pressen protesterede, og retsformanden besluttede, at dørene skulle forblive åbne. Under oplæsning af vidnernes forklaringer blev der dog efter anklagemyndighedens påstand nedlagt referatforbud.

Retten besluttede på baggrund af anklagemyndighedens begæring at varetægtsfængsle den 42-årige i 4 uger under henvisning til risikoen for påvirkning af efterforskningen.

Politiet var til stede på slagteriet i Holsted frem til torsdag aften, hvor efterforskningen på stedet sluttede. Der afventer fortsat en større efterforskning i sagen, herunder i forhold til motivet, hvorfor politiet for nuværende ikke har yderligere oplysninger om sagen.

Efter aftale med virksomheden har Syd- og Sønderjyllands Politi fredag formiddag været til stede ved slagteriet med Den Mobile Politistation for at skabe tryghed. Her har både ansatte og øvrige borgere haft mulighed for at komme i dialog med politiet efter hændelsen, ligesom politiet har været interesseret i at få information, hvis nogen lå inde med viden, som politiet ikke har i forvejen.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi