Døgnrapport d. 10-07-2019

onsdag 10. jul, kl. 17:57

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 10. juli 2019

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

Dårlig dag på tanken: Syv sigtelser og bilen beslaglagt Da en 23-årig mand tirsdag kl. 18.03 holdt ind i sin bil på en tank på Ormslevvej i Viby, gik der ikke længe, før han i stedet sad i en politibil og ikke længere havde sit eget køretøj.

En patrulje så manden holde ind på tanken, og da de vidste, at han var frakendt kørekortet, kørte de efter. Den 23-årige gik ind i tankkiosken, mens han lod bilen holde i tomgang udenfor. Da betjentene kom ind i butikken og sigtede ham for at køre uden førerret, nægtede han at have kørt bilen. En ven, han ikke kunne huske navnet på, havde siddet bag rattet – men han var nu væk, lød den 23-åriges forklaring.

Det fik patruljen til at kigge tankens overvågning igennem, hvor de tydeligt kunne se, den 23-årige komme kørende ind på tanken. Desuden kunne de se, at han kørte uden sele. Det var tredje gang inden for relativ kort tid, at den 23-årige blev standset uden kørekort, så derfor blev hans nykøbte bil beslaglagt.

Inden da havde betjentene dog nået at ransage den. God idé: De fandt kokain, MDMA, hash og en springkniv i bilen. Den 23-årige blev anholdt og fik følgende sigtelser med sig:

• Besiddelse af kokain
• Besiddelse af MDMA
• Besiddelse af hash
• Ulovlig besiddelse af kniv
• Kørsel uden førerret
• Manglende brug af sele
• Kørsel i bil med for nedslidte dæk

Den 23-årige valgte at protestere over politiets beslutning om at konfiskere bilen.

**

25-årig anholdt efter råb og uro En 25-årig mand skabte tirsdag lidt over kl. 16.00 så meget uro omkring Dr. Margrethes Vej i Risskov, at han endte med at blive anholdt. En borger ringede til politiet, fordi manden gik rundt og råbte højt og spurgte tilfældigt forbipasserende, om de ville slås.

Da patruljen kom frem, fik de hurtigt fat i den 25-årige, som blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han havde en joint i hånden ved anholdelsen, som han også blev sigtet for at besidde.

**

Brand i kælderlokale i Hasle Tirsdag klokken 22.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i et fælles kælderlokale i en ejendom på Bispehavevej i Hasle. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, men branden nåede at lave omfattende røg- og sodskader i lokalet. Ingen personer kom til skade. Det er endnu uvist, hvad årsagen til branden var.

**

Færdsel Onsdag kl. 2.20 skete der et færdselsuheld på Trondhjemvej i Tirstrup. En 22-årig mand mistede kontrollen over sin bil, ramte et vejskilt og kørte ud på en mark. Han blev efterfølgende sigtet for at køre uden førerret, og da patruljen på stedet fik mistanke til, at han var påvirket af alkohol, blev han også sigtet for spritkørsel. Han slap umiddelbart fra uheldet uden at komme alvorligt til skade.

Onsdag kl. 4.50 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Strandvejen i Aarhus C. Den 25-årige havde desuden en mindre mængde hash på sig, som han blev sigtet for at besidde.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Elverdalsvej i Højbjerg begået mellem mandag d. 8/7 kl. 23.00 og tirsdag d. 9/7 kl. 9.40
• På Brobjergvej i Egå begået tirsdag d. 9/7 kl. 13.10
• På Samsøgade i Aarhus C begået tirsdag d. 9/7 mellem kl. 8.00 og kl. 16.00
• På Ketting Parkvej i Harlev begået mellem mandag d. 8/7 kl. 9.00 og tirsdag d. 9/7 kl. 16.45
• På Orionsvej i Højbjerg begået mellem søndag d. 7/7 kl. 18.00 og tirsdag d. 9/7 kl. 19.15
• På Schaldemosevej i Randers C begået tirsdag d. 9/7 mellem kl. 8.00 og kl. 20.00
• På Skyttevænget i Hadsten begået onsdag d. 10/7 kl. 5.14

Kilde: Østjyllands Politi