Døgnrapport d. 10-07-2019

onsdag 10. jul, kl. 19:10

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 090719 kl 0700 til onsdag 100719 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Nykøbing-Slagelsevej, Hønsinge, Vig

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Svallerup Landevej, Svallerup, Kalundborg
Engvejen, Rorup, Lejre
Solbakken, Føllenslev
Bakkehældet, Valløby, Køge
Kristianslund, Roskilde
Blegdammen, Roskilde
Karlemosevej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus: Pilesvinget, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen anmeldelser


Mistænkelig opringning, Roskilde Mandag modtog politiet en anmeldelse om, at flere beboere i et opgangsfælleskab for psykisk sårbare, dagen i forvejen flere gange var blevet ringet op af en dansktalende mand, som udgav sig for at være fra Midt- og Vestsjællands Politi. Den falske ”politimand” bad beboerne om at aflevere deres hævekort og Nem-ID i en beskrevet postkasse. Alle beboerne anede uråd og efterkom ikke den falske ”politimands” anvisninger, men kontaktede deres vejleder hos kommunen og fortalte om episoden.

Politiet vil gerne rose beboerne for at have udvist en sund skepsis til den falske ”politimands” henvendelse, og samtidig opfordre andre borgere til at gøre det samme. Midt- og Vestsjællands Politi ville andre ringe til borgerne med den slags anmodninger om at udlevere personfølsomme data eller betalingskort. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du modtager lignende henvendelser fra personer, der udgiver sig for at være fra politiet.”Brand” var røg i kompressor – Søhøj, Karlslunde, Greve Kl. 13.27 kom et alarmopkald om en bygningsbrand ved en autoforhandler. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, hvor det blev konstateret, at der ikke var ild, men at der kun var røgudvikling fra en overophedet kompressor. Røgen var ikke så kraftig, at den kunne ses udenfor. Der blev sendt en ambulance til stedet, da en mand havde indåndet noget af røgen. Han blev tilset for røgforgiftning. Kompressoren blev fjernet, og der var ikke yderligere opgaver for politiet på stedet.

Talte i mobiltelefon og blev taget for narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Kl. 1510 standsede færdselspolitiet en personbil, som blev ført af en 31-årig mand fra Nakskov, som anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Føreren blev testet med narkometeret, som viste at den 31-årige var påvirket af hash under kørslen. Han blev sigtet, anholdt og taget med for at få udtaget e blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 31-årige høre nærmere fra politiet.

Alvorlig færdselsulykke – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk Kl. 1644 skete et alvorligt sammenstød i forbindelse med, at en motorcyklist foretog en overhaling af en række biler på Bonderupvej i Ugerløse. Forrest i rækken kørte en lastbil, der blev ført af en 28-årig mand, som skulle svinge til venstre. Motorcyklisten kørte i forbindelse med overhalingen ind i den svingende lastbil, så der skete en voldsom kollision. Politi, ambulance og lægehelikopteren blev sendt til stedet, hvor føreren af motorcyklen, en 57-årig mand fra lokalområdet, var kommet så alvorligt til skade, at han kort efter afgik ved døden. Den voldsomt chokerede lastbilchauffør fik ydet psykisk førstehjælp. Bilinspektøren blev tilkaldt til stedet, for at undersøge uheldsstedet nærmere og lave en rapport, der skal belyse årsagen ulykken. De to parter i uheldet fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve, der skal vise om de var påvirkede under kørslen. Vejen blev spærret indtil omkring kl. 1835, da undersøgelserne og oprydningsarbejdet på stedet var færdigt. Politiet skal nu have klarlagt alle omstændighederne omkring ulykken, hvorefter der skal tages stilling til, hvem der kan drages til ansvar for at det skete. De pårørende til den 57-årige er underrettet om ulykken.

Narkobilist løb fra politiet – Søndre Parkvej, Ringsted Kl. 1840 passerede en politipatrulje en personbil, som de ville standse for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen ville øjensynligt ikke tale med politiet og satte derfor hastighed op, da han så politibilen. Patruljebilen vendte rundt og kørte efter. Bilen var efter kort tid standset og føreren var nu væk. Politiet indhentede hurtigt føreren, der flygtet fra stedet til fods. De anholdt en 18-årig mand fra Ringsted, som viste sig at være påvirket af hash under kørslen, og han var frakendt retten til at køre bil i forbindelse med tidligere sager for narkokørsel. Under flugten fra stedet smed den 18-årige 2,97 gram hash fra sig, som politiet fandt. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af hashen. Der blev udtaget en blodprøve af føreren, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 18-årige få afgjort sine sager samlet.

Tricktyveri – Nørretorv, Ringsted kl. 2008 anmeldte en kvinde på vegne af sin 83-årige mor, at hun omkring kl.17.00 havde været i Super Brugsen at handle. Foran butikken havde moderen mødt to udlændinge, en mand og en kvinde, som havde ”viftet” med en 200 kr seddel. Den 83-årige vidste, at hun havde en løs seddel i sin taske. Hun troede derfor at sedlen var hendes, og at hun blot havde tabt den. De to udlændinge skabte så meget forvirring omkring pengesedlen, at det lykkedes dem at stjæle den 83-åriges dankort op af hendes pung, der lå i en taske. Det må have lykkes tricktyvene at aflæse kvindens pinkode, mens hun handlede. For kortet blev efterfølgende misbrugt for 15.000 kr.

Den 83-årige beskrev tricktyvene som:
A: Mand, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent
B: Kvinde, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til de to tricktyve. Borgere, der har bemærket de to personer på Nørre Torv i Ringsted omkring kl. 17.00 tirsdag, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Uro og uorden, Ladegårdsparken, Holbæk Kl. 0001 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge havde taget ophold i en park ved Ladegårdsparken Øst, hvor de larmede så beboerne ikke kunne sove. Politiet kørte frem til stedet, hvor de traf en gruppe unge mænd. En 19-årig mand fra Holbæk, blev sigtet for besiddelse af hash til videresalg, da han havde 4 pølsemandsposer indeholdende 1,9 gram hash i hver. En anden 19-årig mand fra Holbæk havde en ulovlig kniv på sig, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven. De to kan forvente at høre mere fra politiet. De øvrige tilstedeværende blev kontrolleret, men det førte ikke til yderligere sigtelser. Herefter var roen genoprettet på stedet, og borgerne anmeldte ikke yderligere forstyrrelser af nattesøvnen i det område.Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi