Døgnrapport d. 11-07-2019

torsdag 11. jul, kl. 15:28

10. juli 2019

NYKØBING: 26-årig varetægtsfængslet efter fund af oversavet haglgevær
En 26-årig mand blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 6. august. Han blev anholdt tirsdag klokken 10.52 og er sigtet for trusler og for at have haft et oversavet jagtgevær og to andre skydevåben. Det ene våben blev fundet i en bil lidt uden for Næstved, mens de andre våben blev fundet ved en ransagning hos den 26-årige. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre.

SLAGELSE/SORØ: Til tilfælde af mobiltyveri
Der er måske tale om den samme gerningsmand, som onsdag formiddag slap af sted med at stjæle to mobiltelefoner i henholdsvis Slagelse og Sorø: Klokken 10.30 kom tyven ind i Nybolig i Rosengade i Slagelse, og det lykkedes ham at aflede en medarbejders opmærksom, så han kunne stjæle en mobiltelefon, der lå på et bord. Klokken 11.26 skete det samme i en forretning i Storgade i Sorø, hvor der forsvandt en iPhone.
Tyven beskrives i begge tilfælde som en mand, østeuropæisk af udseende, 40-45 år, ca. 165-170 cm høj, fedladen. Han var brun i huden og havde brunt hår. Han havde en lys T-short og jeans på.
Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har set noget mistænkeligt de to steder.

VORDINGBORG: Politiet vejledte handlende om salg af alkohol
Onsdag formiddag var politiet på besøg i en række butikker og supermarkeder i Vordingborg for at sikre, at de handlende var opmærksom på reglerne om salg af alkohol til unge. Det skete i forbindelse med Festugen, hvor politiet har set flere mere eller mindre fulde mindreårige. Betjentene blev taget godt imod, og den forebyggende indsats blev taget til efterretning.
Sundhedsstyrelsen skriver på sin hjemmeside, at det er ikke tilladt at sælge:
tobak til unge under 18 år e-cigaretter med eller uden nikotin til unge under 18 år stærkere alkohol med 16,5 % eller derover til unge under 18 år alkohol under 16,5 % til unge under 16 år snus – uanset køberens alder

RØDBYHAVN: Forsøgte at rejse ind i Danmark uden legitimation
Politiets udlændingekontrolafdeling anholdt onsdag klokken 12.25 en 44-årig udenlandsk mand, der lige var ankommet med færgen i Rødbyhavn. Den 44-årige havde ingen gyldig rejselegitimation, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Det viste sig, at han dagen forinden var blevet afvist, netop fordi han ikke kunne legitimere sig. Derfor er den 44-årige fortsat anholdt, og sagen er forelagt Udlændingestyrelsen, som skal afgøre, om han skal udvises og have et indrejseforbud.

NYKØBING: Konkurrence fra Lidl
En 39-årig mand fra Nykøbing anmeldte onsdag klokken 13.05, at han netop var blevet kontaktet på telefonen af en person, der påstod at ringe fra dagligvareforretningen Lidl om en konkurrence. Den 39-årige var blevet bedt om at oplyse både kontooplysninger og cpr-nummer, men den fælde gik han dog ikke i. Politiet er ikke bekendt med nogen aktuelle konkurrencer og opfordrer derfor til, at man er ekstra påpasselig med private oplysninger som netop cpr-nummer, kontonumre eller NemID. Hverken pengeinstitutter eller Nets eller andre vil tage kontakt og bede om den type oplysninger. Det er kun fupmagere og svindlere, der gør det.

NÆSTVED: Anholdt efter skubberi
Politiet blev onsdag klokken 15.07 kaldt til Skovburren i Næstved, hvor en mand anmeldte, at han havde haft et korporligt sammenstød med en anden mand, og at det havde ført til noget skubberi. Politiet fandt frem til en 29-årig mand fra lokalområdet, som blev anholdt på Skovburren. Den 29-årige er sigtet for vold, og han blev taget med til politistationen i Næstved. Han blev løsladt efter afhøring.

NYKØBING: Tilbageholdt butikstyv
Politiet blev onsdag klokken 16.09 kaldt til Rema1000 på Nordensvej i Nykøbing, hvor personalet tilbageholdt en butikstyv. Det var en 43-årig mand fra lokalområdet, som havde stjålet forskellige varer. Han blev sigtet for butikstyveri.

SKÆLSKØR: Motorcyklist fløjet til rigshospitalet efter færdselsuheld
Onsdag klokken 16.39 skete et færdselsuheld mellem en motorcykel og en bil på Slagelse Landevej lige nord for Skælskør. Bilisten – en 50-årig mand fra Skælskør – kørte mod nord og viste af til venstre mod Langelinie, men der kom en motorcyklist bagfra og overhalede. Motorcyklisten, en 26-årig mand fra Aarhus, ramte bilen, og han blev efterfølgende fløjet til behandling på rigshospitalet. Den 26-årige meldes uden for livsfare.

FAXE LADEPLADS: 17-årig nappet på ulovlig knallert
Færdselspolitiet standsede onsdag eftermiddag to knallertkørere i Faxe Ladeplads. Den første – en 24-årig kvinde fra byen – blev standset klokken 16.28, og en kontrol af hendes knallert viste, den kunne køre meget hurtigere end tilladt.
Klokken 16.58 standsede politiet en 17-årig fyr fra Faxe, der kom kørende ad Postvej i Faxe Ladeplads på knallert. Det viste sig, at knallerten kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 30 km/t
De blev begge sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

SLAGELSE: Kørte galt to gange
En 25-årig mand fra Slagelse var onsdag indblandet i to færdselsuheld. Det første skete klokken 15.08 på Ørslevvej ved Rude, hvor han mistede herredømmet over sin bil og ramte et træ, så bilen væltede om på taget. Da den 25-årige virkede påvirket, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel, og han blev løsladt igen klokken 18.02, efter at der var taget en blodprøve på sygehuset i Slagelse.
Her gik han umiddelbart ud på p-pladsen, hvor han stjal en bil og forsvandt i. Den 25-årige kom dog ikke langt, for i krydset Ingemannsvej/Parkvej kørte han ind i en anden bil. Vidner har forklaret, at de så en hvid varebil komme med høj hastighed ad Ingemannsvej, og i krydset kørte den ind i en anden bil med påhængsvogn, som ventede for rødt. Føreren af den anden bil, en 38-årig mand fra Slagelse, kom ikke noget til, men den 25-årige forsøgte at stikke af. Et vidne fulgte efter ham og tilbageholdt ham, indtil politiet ankom. Der blev igen taget en blodprøve, for at afgøre, om den 25-årige var påvirket af stoffer eller alkohol. Han blev taget med til politistationen i Næstved, og han er fortsat anholdt.

VORDINGBORG: Politiet tog musikanlægget med
Tidligt torsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der blev spillet høj musik fra en adresse på Kildemarksvej i Vordingborg, og det var sket flere gange i løbet af de seneste dage. Musikken kom fra en 19-årig mands bopæl, og politiet aflagde ham en besøg for at få ham til at dæmpe sig. Det holdt dog kun lige præcis til politiet havde forladt stedet, og så blev der skruet op igen. Politibetjentene returnerede til stedet, og den 19-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for at sikre roen i lokalområdet blev hans musikanlæg midlertidigt beslaglagt.INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Haslev Dalbyvej, Dalby Hus Tirsdag klokken 11.00 – onsdag klokken 22.30 Sølvtøj og smykker Haslev Kildebovej, Dalby Hus Tirsdag klokken 23.00 – onsdag klokken 7.15 Tre Apple MacBook Pro, to MacBook Air og en 27" iMac Haslev Kildekrogen, Dalby Hus Tirsdag klokken 19.00 – onsdag klokken 19.45 Kontanter og personlige papirer Maribo Boisens Vej Hus Lørdag klokken 3.00 – onsdag klokken 19.20 Et musikanlæg af ukendt mærke og en X-box Rønnede Glentevej, Kopsted Hus Søndag klokken 15.00 – onsdag klokken 17.11 KontanterFÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:
By Vej Tidspunkt Vordingborg - Onsdag klokken 15.30-22.00 34 køretøjer blev standset og kontrolleret: Fire blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen, og der blev pålagt to parkeringsafgifter

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Kalvehave Ny Vordingborgvej Onsdag klokken 7.45-11.30 ATK 475 74 50 km/t 73 km/t Syv klip Næstved Slagelsevej, Kyse Onsdag klokken 13.45-20.00 ATK 1480 119 50 km/t 81 km/t Otte klipPÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Korsør Gasværksvej Onsdag klokken 18.50 60-årig mand fra Korsør Spirituskørsel Nørre Alslev Blichersvej Onsdag klokken 14.10 30-årig mand fra Haslev Narkokørsel Rude Ørslevvej Onsdag klokken 15.08 25-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel efter færdselsuheldKilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi