Sagen om boldkast fra bro mod vægterbil

torsdag 11. jul, kl. 13:54

				Flere medier og også læserbreve har siden mandag beskæftiget sig med en episode ved Høje Kolstrup i Aabenraa. Her fik en vægter skadet forruden i ...

Flere medier og også læserbreve har siden mandag beskæftiget sig med en episode ved Høje Kolstrup i Aabenraa. Her fik en vægter skadet forruden i sin bil af en kastet genstand, da han kørte under en bro.

Efter anmeldelsen blev der straks sendt en patrulje til stedet. Vægteren har til politiet forklaret, at det var en hvid fodbold, der med kraft bag blev kastet ned fra broen og ramte bilens forrude. Da han stoppede og steg ud, blev han også beskudt med fyrværkeri. Der har altså ikke fra anmelderens side været talt om stenkast, og der er heller ikke fundet sten, som skulle have ramt bilen. Bolden er derimod fundet.

For at forsøge at afskære de fire-fem teenagere, det drejede sig om, tilkaldte patruljen yderligere en patrulje, som kom til broen. De unge var dog forsvundet ud i området – sandsynligvis via stisystemerne - og trods afpatruljering af området, lykkedes det ikke at finde dem.

Vægteren beskrev, at de unge var klædt i mørkt tøj og med hættetrøjer, hvor hætterne var trukket op over hovedet.

Et vidne har efterfølgende fortalt, at han senere på morgenen på Vestvejen har set to tydeligvist dansk udseende unge i en påklædning, der svarer til den beskrevne. Politiet vil gerne i kontakt med andre, der muligvis på ruten fra Høje Kolstrup og ind mod Aabenraa har set de to eller andre unge, der svarer til signalementet.

Lederen af Syd- og Sønderjyllands Politis Områdecenter Syd, vicepolitiinspektør Preben Westh, siger, at politiets generelle erfaring med Høje Kolstrup området er, at det ikke er mere belastet af kriminalitet og uro end andre tæt bebyggede områder med mange beboere. Politiet har et godt samarbejde med både beboere, foreninger og andre i området.

Mediernes kontaktperson er vicepolitiinspektør Preben Westh.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi