Døgnrapport d. 18-07-2019

torsdag 18. jul, kl. 15:43

17. juli 2019

NAKSKOV: 21-årig sigtet for trusler og vold
En 21-årig mand fra Nakskov fremstilles torsdag klokken 11.00 i grundlovsforhør i retten i Nykøbing. Han er sigtet for i en periode fra man – juli har begået vold, kvalificeret vold, trusler og seksuel vold mod en 22-årig kvinde. Den 21-årige blev anholdt onsdag klokken 11.15 på en adresse på Lolland. Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre.

NÆSTVED: Tricktyv stjal dankort
En 85-årig kvinde fra Brandelev lidt uden for Næstved var tirsdag mellem klokken 15.30 og 16.15 udsat for et tricktyveri. En mand, som udgav sig for at være fra hendes pengeinstitut, ringede til kvinden og forklarede, at hendes dankort var blevet misbrugt, og at kortet skulle undersøges. Den ældre kvinde bad ham komme ud til hendes adresse, hvilket havde den frækhed at gøre. Her fik han – efter i øvrigt at have legitimeret sig med en slags legitimationskort fra Sydbank – udleveret kvindens dankort. Det var dog først nu, at hendes kort blev misbrugt, for der blev efterfølgende hævet nogle tusinde kroner i kontanter på kortet, og derfor anmeldte kvinden tyveriet til politiet.

RØDBYHAVN: To sigtet for menneskesmugling
To udenlandske mænd på henholdsvis 27 og 29 år med bopæl i Sverige blev onsdag klokken 7.40 standset af en indrejsekontrol i Rødbyhavn. Ud over de to mænd var der to 26-årige udenlandske mænd med i bilen, og den ene kunne ikke legitimere sig. Derfor blev den 27-årige og den 29-årige anholdt og sigtet for menneskesmugling. De blev begge fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing senere på onsdagen, og her blev de begge løsladt af retten.

SLAGELSE: Brand efter brug af ukrudtsbrænder
En medarbejder i en virksomhed på Elmedalsvej i Slagelse var onsdag eftermiddag i færd med at brænde ukrudt ved firmaets bygninger med en ukrudtsbrænder. Imidlertid fik ilden fat i noget isoleringsmateriale i huset, som brød i brand. Branden blev hurtigt slukket, men den havde haft fat i isoleringen i op til 2,5 meters højde. Den pågældende medarbejder, som 48 og fra Næstved, blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen.

SLAGELSE: Tyv stjal kontanter og pung
Politiet fik onsdag en anmeldelse fra en 60-årig mand, der havde siddet på en udendørscafe på Gl. Torv i Slagelse, hvor han havde fået stjålet en pung med personlige papirer og kontanter. Tyveriet skete omkring klokken 13.00, hvor en ukendt mand henvendte sig ved det bord, hvor den 60-årige sad, og lagde at A4-papir på bordet. Da den 60-årige ikke var interesseret i henvendelsen, forsvandt manden igen – med pungen, som han havde stjålet.
Tyven beskrives om mand, østeuropæisk af udseende, 25-30 år gammel, ca. 170-175 cm høj. Han var spinkel af bygning og havde hvidt, kort hår. Han havde en lys T-shirt og blålige bukser.
Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget mistænkeligt på stedet.

KORSØR: 72-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse
Politiet fik onsdag klokken 15.40 en anmeldelse om, at en mand stod temmelig afklædt på sin altan i en lejlighed i Korsør og onanerede, selv om der var forbipasserende og børn, der legede lige i nærheden. Politiet rykkede ud og anholdt en 72-årig mand på stedet. Han blev sigtet for blufærdighedskrænkelse og taget med til politistationen i Slagelse, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 17.43.

NÆSTVED: Fik bilen beslaglagt
Onsdag klokken 16.04 standsede politiet en 39-årig mand fra Greve på Fuglevangen i Næstved. Den 39-årige havde ikke noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da han var taget for at køre uden kørekort flere gange tidligere, blev hans bil beslaglagt på stedet.

MARIBO: Sigtet for vold mod 8-årig
Et vidne anmeldte onsdag klokken 18.34, at der netop havde været et optrin i legelandet i Knuthenborg Park, hvor en far havde skældt sin søn ud og taget hårdt fat i ham og kastet ham ned mod jorden. Politiet fandt i løbet af eftermiddagen frem til den pågældende familie, der opholds sig på en campingplads. Her blev faren – en 49-årig mand fra Ørbæk – sigtet for vold.

VORDINGBORG: 15-årig havde kniv og hash
En 15-årig dreng fra Vordingborg blev onsdag klokken 21.00 standset og tjekket af politiet på Prins Jørgens Alle i Vordingborg. Det viste sig, at den 15-årige havde 1,2 gram hash og en kniv med et blad på 12 cm på sig. Han blev derfor sigtet for både overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer.

VORDINGBORG: Sigtet for at have ulovlige stoffer
Politiet tjekkede tordsag klokken 2.57 en bil, der holdt parkeret på Nordhavnsvej i Vordingborg. Der var to personer i bilen, og den ene – en 17-årig fyr fra Kalvehave – havde 12 gram hash og 1 gram kokain på sig, mens den anden, en 22-årig mand uden fast bopæl, havde 2,3 gram kokain. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og de to blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.


INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Slagelse Ndr. Stationsvej Lejlighed Lørdag klokken 14.30-19.00 Bærbar pc af mærket Lenovo



FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:
By Vej Tidspunkt Lolland - Onsdag klokken 17.30-20.46 16 køretøjer blev standset og kontrolleret: En blev sigtet for manglende tegngivning, en for kørsel uden førerret, en for kørsel i frakendelsestiden, to for ikke at have kørekortet med og en for kørsel i påvirket tilstand

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Faxe Faxe Havnevej Onsdag klokken 15.00-20.15 ATK – bestilt færdselskontrol 489 48 80 km/t 140 km/t Syv klip og en betinget frakendelse Nykøbing Brovejen Onsdag klokken 10.45-14.15 ATK 1919 39 60 km/t 98 km/t Seks klip Nykøbing Guldborgvej Onsdag klokken 7.20-9.40 ATK – bestilt færdselskontrol 129 5 60 km/t 77 km/t - Næstved Vordingborgvej Onsdag klokken 5.30-11.30 ATK 1234 83 60 km/t 88 km/t 12 klip Præstø Lundegårdsvej Onsag klokken 12.24-15.00 ATK – bestilt færdselskontrol 35 5 50 km/t 70 km/t Et klip



PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Sakskøbing Sydmotorvejen Onsdag klokken 16.45 40-årig mand fra Charlottenlund Narkokørsel Vordingborg Sankelmarksvej Onsdag klokken 21.05 20-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel



Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi