Døgnrapport d. 18-07-2019

torsdag 18. jul, kl. 21:18

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 180719 kl 0700 til torsdag 180719 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Tangmosevej, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Baldersvej, Allerup, Holbæk
Svalevej, Tølløse
Højdedraget, Vipperød


Indbrud i fritids-/sommerhus: Hf. Slotshaven, Bøgehaven, Holbæk – 2 steder
Klintvej, Klint, Nykøbing Sj.
Indbrud i skole og institutioner mv. Ingen


Den mobile politistation kommer til torsdagstræf på Roskilde Havn Så blev det igen torsdag, og der er torsdagstræf for bilentusiaster på havnen i Roskilde. Som sædvanligt vil politiets forebyggelsesafdeling være til stedet ved træffet, og vil i dag tage den mobile politistation med. Alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak om stort og småt.

Politiet vil samtidig gerne opfordre alle til at køre pænt omkring havnen og ikke gasse unødigt op, da det er til gene for de omkringboende.
Tricktyveri – Søndre Parkvej, Ringsted Kl. 1409 havde 73-årig kvinde fra Ringsted været ude at handle i Super Brugsen på Nørretorv. På vej hjem traf kvinden to udenlandske mænd, som fulgte med ind i en opgang på Søndre Parkvej. Mændene skabte forvirring ved at tale til hende på et fremmed sprog og ”puffe” lidt ind i hende, mens de viste en adresse på et stykke papir til den 73-årige. De to mænd stod tæt på kvinden, der pludselig bemærkede, at hende pung var væk. Den 73-årige så at den ene mand havde pungen liggende oven på sin arm, og hun bad om at få den tilbage. Manden gav hende pungen igen, hvorefter de to forlod opgangen og gik ud til en lille personbil, som de kørte væk fra stedet i. Herefter opdagede den 73-årige, at hendes dankort manglede, og hun skyndte sig at spærre kortet, men da var allerede hævet 140 kr. Herefter meldte kvinden sagen til politiet, der sendte en patrulje hjem til den 73-årige for at afhøre hende til sagen. Politiet undersøgte sagen og fandt frem til, at de to mænd havde stået bag kvinden ved kassen i Super Brugsen, hvor de kan have afluret hendes pinkode. Herefter må de være fulgt efter kvinden til Søndre Parkvej, hvor de opsøgte hende og franarrede hende dankortet.
De to mænd beskrives som:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Langærmet opsmøget sort trøje, sort kasket, blå cowboyshorts, skæg, blå sko

B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skæg omkring munden, Talte: Fremmedsprog, Iført: Blå cowboybukser, kasket, sort langærmet trøje, sorte sneakers.

Vidner som har bemærket de to mænd enten ved Søndre Parkvej omkring kl. 14.00 eller ved Nørretorv omkring kl. 13.00 onsdag, og som har yderligere oplysninger omkring de to, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Butikstyveri, Jernbanegade, Roskilde Kl. 1527 tilbageholdt personalet i Føtex to piger på 14 og 15 år fra Roskilde for butikstyveri. De to havde betalt for en sodavand ved kassen, men den 15-årige havde gemt en Gurli gris bamse, en halskæde, krymmel, Nutella og et par strømper til en værdi af 472 kr i en taske, som de ikke betalte for og den 14-årige havde gemt en æske med kunstige øjenvippe og en med kunstige negle til en værdi af 209 kr. Alarmen lød da de gik igennem kassen, så personalet kontrollerede pigernes tasker og fandt tyvekosterne. Politiet kom frem underrettede pigernes værger og de sociale myndigheder om episoden. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri, mens den anden er under den kriminelle lavalder, og derfor ikke kan straffes. Den 15-årige blev ved en visitation fundet i besiddelse af en mindre kniv, som hun ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde, så hun blev sigtet for overtrædelse af knivlove. De to piger blev afhørt under overværelse af en værge, hvor de erkendte at have stjålet. Den 15-årige kan forvente en bøde i sagen. Begge pigers sager vil blive fulgt op af de sociale myndigheder.

Vigepligtsuheld – Klosterparks Alle, Ringsted Kl. 1643 på parkeringspladsen ved outletcentret skete et uheld, da en 29-årig mand fra Odense kørte i sin bil, hvor han blev ramt 47-årig mand fra Sverige ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, men fortsatte frem og ramte den 29-årige. Der skete kun materiel skade, men politiet kom frem for at skrive rapport om vigepligtsforseelsen. Den 29-årige bilist som blev ramt havde dog ikke noget kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret.

Spiritusbilist flygtede fra uheld – Slibestenen, Gørlev, Kalundborg Kl. 1655 blev en 23-årig tysk bilist påkørt bagfra i forbindelse med, at han bremsede op for trafikken ved en rundkørsel mellem Kalundborgvej og Slibestenen. Der skete kun materiel skade, men den bagfrakommende bil standsede ikke efter påkørslen, men flygtede fra stedet. Politiet fik oplysninger om den flygtede bil, og fandt omkring kl. 1736 på Tjørnhøjsvej i Gørlev frem til bilen, der blev ført af en 21-årig mand uden fast bopæl i Holbæk. Føreren var spirituspåvirket og havde ikke et gyldigt kørekort. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, for at flygte fra uheldet uden at give sig til kende og for at køre uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, blev afhørt til sagen og herefter løsladt. Den 21-årige var ikke ejer af bilen, så ejeren kan forvente at høre mere fra politiet, da man som bilejer har pligt at sikre sig, at man kun låner sin bil ud til personer med kørekort. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 21-årige få afgjort sine sager samlet.

Musik til ulempe – Vestre Havnevej/Havneparken, Kalundborg Kl. 2317 kørte politiet en tur til Havneparken i Kalundborg, hvor omkringboende borgere havde anmeldt, at høj musik fra nogle store højtalere på stedet forstyrrede deres nattesøvn. Patruljen traf en 20-årig mand fra Jerslev Sj. ved havnekroen, der stod for musikken. Han blev bedt om at skrue ned for musikken, hvilket han efterkom. Herefter kom ikke flere anmeldelser om forstyrrelse af natteroen på havnen.

Narkobilist stak af fra politiet – Esbern Snaresvej, Kalundborg Kl. 0241 så en politipatrulje en personbil, som de gerne ville gerne lave en rutinemæssig kontrol af. De gav tegn til føreren, som i stedet for at standse kørte videre. Bilen kørte videre af Esbern Snaresvej, hvor den kørte over for rødt og svingede til højre ad Klosterparkvej. Patruljen fortsatte efter og på Bredekildevej standsede bilen, men føreren stak af til fods. Betjentene indhentede føreren, en 20-årig mand fra Kalundborg, efter omkring 400m, hvor de kunne konstatere, at han var påvirket af narkotika. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel, samt for at være kørt over for rødt lys. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev den 20-årige løsladt, og kan nu vente på resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere fra politiet.

Brand i gårdbutik – Højbyvej, Nykøbing Sj.- Odsherred Kl. 0330 kom et alarmopkald fra en forbipasserende, som havde set, at der var brand i et butikslokale ved en gårdbutik. Politiet kom først frem til stedet og så, at der var tale om en mindre brand på taget af bygningen. Patruljen forsøgte at begrænse ilden ved at sprøjte med en vandslange, som lå på stedet. Kort efter kom brandvæsnet frem og påbegyndte slukningsarbejdet. Ilden blev hurtigt slukket og skaderne begrænsede sig til taget på bygningen. Ingen personer kom til skade ved branden. Det var ikke muligt at fastlægge årsagen til branden, så politiet undersøger nu stedet nærmere for at finde frem til brandårsagen.




Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi