Døgnrapport d. 10-09-2019

tirsdag 10. sep, kl. 17:57

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 10. september 2019

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør **

Den mobile politistation i Solbjerg Den mobile politistation er tirsdag i Solbjerg, hvor betjentene Jan og Benjamin står klar til at få en snak med de lokale borgere. Stationen vil være der i tidsrummet fra ca. kl. 14 til ca. kl. 18. Alle er velkomne til at kigge forbi.

**

Indbrudstyv fanget af politihund Mandag kl. 09.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et indbrud i øjeblikket på Odinsvej i Hadsten. Husets ejer kunne på videoovervågning se, at to personer iført mørk beklædning gik rundt i hans hus. Der blev sendt flere patruljer af sted, og den første vogn på stedet kunne se et åbentstående vindue, som den ene betjent kravlede ind af. Han kunne høre nogen hviske i kælderen og gav sig til kende som politi, hvorefter kælderdøren smækkede.

Der blev tilkaldt en hundepatrulje til at søge i området, og husets ejer var i mellemtiden også ankommet og viste betjentene overvågningsbillederne, så signalementet af de to personer kunne rundkastes til alle patruljer.

En af hundeførerne observerede en person, der stak af, da han så betjenten, og der blev derfor sendt en hund i hælene af ham. Hunden løb ind i et krat, og kort efter kunne betjenten høre en person inde fra buskadset beklage sig. Hunden havde standset gerningsmanden ved at bide ham i underarmen, og den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud.

Kort efter observerede en patrulje en bil, der kom kørende ad Skovvangsvej. Betjentene fik standset bilen på Ødumvej og tog kontakt til føreren, der stemte overens med signalementet på den anden gerningsmand. Den 23-årige mand blev ligeledes anholdt og sigtet for indbrud.

**

Polske butikstyve standset af lokalbetjenten fra Hammel Mandag kl. 07.30 blev en af lokalbetjentene i Hammel på vej på arbejde kontaktet af en købmand hos Meny på Jernbanegade i Thorsø, der kunne oplyse, at man netop havde tilbageholdt to butikstyve. En medarbejder i butikken havde set de to mænd gå rundt i butikken og observeret, at den ene af dem havde taget en mælkesnitte, som han havde spist.

Da de to mænd efterfølgende kom op til kassen for at betale for en kasse øl, spurgte medarbejderen, om der var andet, de ønskede at betale for, hvilket de afviste. Manden bad derfor de to mænd følge med ind i baglokalet og afvente politiet, hvilket de gjorde. Pludselig smuttede begge mænd fra kontoret og løb ud mod butikkens vindfang.

Medarbejderen løb samtidig ud af bagdøren og nåede først hen til udgangsdørene, hvor han forsøgte at tilbageholde de to mænd, der dog fik sig vristet fri og løb over mod en bil, der holdt parkeret på parkeringspladsen.

I mellemtiden var lokalbetjenten ankommet til parkeringspladsen og kunne se, at medarbejderen var i færd med at få standset bilen. Lokalbetjenten blokerede parkeringspladsens udkørsel med patruljebilen og løb ud og stillede sig foran den flygtende bil, hvilket fik føreren til at standse. Betjenten fik begge mænd ud af bilen, sigtede dem for butikstyveri og lagde den 27-årige fører i håndjern, mens den 34-årige passager blev beordret ned på jorden.

Det viste sig, at det var den 27-årige mand, der havde spist mælkesnitten. Og da han var polsk statsborger fik han en straksbøde på 1000 kroner for butikstyveri. Det var også ham, der havde ført bilen, og da en alkometertest viste en promille over det tilladte, blev han desuden sigtet for spirituskørsel.

**

Butikstyve tilbageholdt i Magasin Østjyllands Politi fik mandag kl. 11.34 en anmeldelse fra Magasin i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt to butikstyve. En vagt havde på butikkens videoovervågning set en kvinde og en mand, der var i færd med at stjæle en trøje. Vagten havde tilbageholdt de to personer, der blev fundet i besiddelse af en trøje fra Magasin og en trøje fra H&M. Da politiet ankom til stedet blev de to personer, en 22-årig kvinde og en 27-årig mand, anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

15 dyre cykler stjålet i Åbyhøj I tidsrummet fra lørdag den 7. september kl. 20.56 til mandag den 9/9 kl. 07.45 har en cykelbutik på Valhalvej i Åbyhøj haft ubudne gæster. Ukendte gerningsmænd har brudt ind i butikken og stjålet 15 dyre mountainbikes af mærket Santa Cruz.

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set eller hørt noget mistænkeligt eller set nogle mistænkelig personer ved butikken på Valhalvej i løbet af weekenden. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

**

Færdsel Mandag kl. 07.32 skete der et færdselsuheld på Monradsvej i Viby J. En 34-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skanderborgvej, da hun skulle dreje til venstre ad Monradsvej. I forbindelse med sit venstresving overså kvinden en 21-årig kvindelig cyklist der var på vej ligeud i krydset og der skete sammenstød. Umiddelbart slap cyklisten med overfladiske skrammer. Den 34-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 08.36 skete der et solouheld på Hovedvejen ved Dalagerlundvej i Fårup. En 43-årig kvindelig bilist var endt i grøften, men der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 15.02 skete der et færdselsuheld på Oust Møllevej i Randers NV. En 62-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hobrovej, da hun skulle svinge til højre ad Oust Møllevej. En 10-årig pige kom samtidig kørende på cykelstien, og der skete sammenstød, idet bilisten svingede til højre. Der skete umiddelbart kun materiel skade.

Mandag kl. 15.58 skete der et færdselsuheld på Frederiks Allé i Aarhus C. En 23-årig mandlig bilist drejede til venstre i krydset ved Horsensgade og kørte ud foran en 43-årig cyklist. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 23-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 16.47 skete der et solouheld på Aarhus Syd Motorvejen ved Hasselager. En 23-årig mandlig bilist påkørte autoværnet, men der skete kun mindre materiel skade på bilen og ingen personskade.

Mandag kl. 17.49 blev en 31-årig mandlig knallertfører anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Havnevej i Grenaa.

Mandag kl. 20.58 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrundsvej i Brabrand. Ved efterfølgende ransagning på mandens bopæl blev der fundet flere salgsposer med kokain og manden blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på salg.

Mandag kl. 21.45 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers C.

Natten til tirsdag kl. 01.22 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordlyvej i Ryomgård.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Agerbæksvej i Risskov begået mellem søndag den 8/9 kl. 21.30 og mandag den 9/9 kl. 09.00 På Odinsvej i Hadsten begået mandag den 9/9 kl. 09.57 På Dalhøjvænget i Viby J begået mellem fredag den 9/8 kl. 08.00 og lørdag den 31/8 kl. 12.00 På Tinningvej i Foldby, Hinnerup begået mandag den 9/9 mellem kl. 12.00 og kl. 13.30 På Tinningvej i Foldby, Hinnerup anmeldt mandag den 9/9 kl. 14.51 På Møllebakken i Lading, Sabro begået mandag den 9/9 mellem kl. 12.30 og kl. 14.50 På Skolebakken i Randers SØ anmeldt mandag den 9/9 kl. 17.00

Kilde: Østjyllands Politi