Døgnrapport d. 19-09-2019

torsdag 19. sep, kl. 19:10

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 19. september 2019

Fremstilling i Randers Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 9.00 en 30-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger, efter at han havde erkendt at have begået indbrud i en villa i Randers SØ onsdag kl. 9.18. Under indbruddet blev der stjålet designermøbler for omkring 80.000 kroner.

Den 30-årige blev onsdag sammen med en 28-årig mand anholdt ti minutter efter indbruddet af en patrulje, som var kørt til området i forbindelse med anmeldelsen. Den 30-årige har flere nylige domme for indbrud og blev derfor fremstillet i grundlovsforhør. Den 28-årige blev løsladt men er fortsat sigtet for indbruddet.

Den 30-årige erkendte indbruddet og kærede ikke kendelsen om varetægtsfængsling.

Da der var lukkede døre under grundlovsforhøret, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere om sagen p.t.

**

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 9.45 en 32-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at have stjålet tøj for over 100.000 kroner fra forskellige butikker i Aarhus-området i løbet af de sidste fire måneder.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen.

**

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at have solgt kokain med en fortjeneste på omkring 170.000 kroner. Den 22-årige blev anholdt ud for sin adresse i Aarhus V onsdag kl. 19.45.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, så foreløbigt ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere om sagen.

** Den mobile politistation i Havndal De to betjente Niels og Josefine vil torsdag omkring kl. 14-18 stå klar i Havndal med den mobile politistation. Alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak.

**
89-årig død i brand En 89-årig mand blev onsdag aften fundet død efter en brand i hans lejlighed på Langelandsgade i Aarhus. Østjyllands Politi fik anmeldelsen om branden klokken 22.27, og da brandvæsnet havde slukket ilden, blev liget af den 89-årige fundet. Under branden blev flere beboere i opgangen evakueret, men ingen af dem kom umiddelbart til skade.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at branden er opstået ved et uheld med en cigaret eller lignende.

**

Tredje gang var (næsten) lykkens gang For tredje morgen i træk tog betjente fra Østjyllands Politi torsdag morgen opstilling ved krydset Kystvejen/Nørreport i Aarhus C for at holde øje med morgentrafikanterne. I tidsrummet fra kl. 07.30 til kl. 09.00 standsede betjentene 20 biler, hvilket medførte tre klip i kørekortet for brug af mobiltelefon under kørslen, to sigtelser for manglende brug af sele, og en sigtelse til en bilist der foretog et ulovligt venstresving.

Det ser altså ud til, at trafikanterne har forstået budskabet, særligt vedrørende brug af mobiltelefoner. Hvor der i tirsdags blev givet 12 klip og onsdag morgen fem klip blev der torsdag morgen altså ”kun” givet tre klip for brug af mobiltelefon under kørsel.


** Specialpatruljen fandt heroin og hash En 29-årig mand blev onsdag kl. 19:01 anholdt og sigtet for lov om euforiserende stoffer, da politiet i forbindelse med ransagning af hans bopæl i Randers fandt heroin og hash. Fund af øvrige koster tyder på, at der fra adressen har været solgt narkotika. Manden blev løsladt efter afhøring men er fortsat sigtet.

**

Tricktyveri i Aarhus En forretning på Søndergade i Aarhus blev onsdag kl. 15:08 udsat for tricktyveri, da en ”kunde” skabte forvirring i forbindelse med betaling af en vare, og i forbindelse med dette. blev der ikke betalt det fulde beløb for varen.

Kunder og forretningsdrivende opfordres til at være agtpågivende, hvis de kommer ud i situationer, hvor der bliver skabt forvirring omkring betaling, eller hvis man på gaden bliver antastet under foregivelse af, at have tabt nogle penge. Dette er velkendte fremgangsmåder i forbindelse med tricktyverier.

** 21-årig sigtet for pengefalsk En 21-årig mand blev onsdag kl. 15.10 sigtet for pengefalsk, efter han var blevet taget på fersk gerning i at forsøge at veksle en falsk 100 euro-seddel. Forsøget på at veksle sedlen fandt sted på hos et veksebureau på M.P. Bruuns Gade i Aarhus. En medarbejder spottede den forfalskningen og tilkaldte politiet, som kort efter kom frem.

**

Færdsel En 29-årig bilist blev onsdag kl. 9:25 standset på Kristrup Engvej i Randers, hvor han blev anholdt bl.a. for mistanke om narkokørsel.

To bilister - begge 46-årige mænd – kolliderede onsdag kl. 14:26 på Ebeltoftvej ved Drastrup.

En 60-årig cyklist blev onsdag kl. 14:46 påkørt i krydset Skanderborgvej/Rosenvangs Alle i Aarhus af en 77-årig bilist. Cyklisten blev indbragt med ambulance til hospitalet.

En 28-årig bilist var onsdag kl. 14:59 var uopmærksom i forbindelse med køkørsel på Viby Ringvej i Aarhus, hvor han påkørte en forankørende bilist. Der skete mindre materiel skade på bilerne.

En 26-årig kvinde blev onsdag kl. 19:09 standset i personbil på Sønder Allé i Aarhus, og anholdt og sigtet efter mistanke om narkokørsel.

En 46-årig mand blev torsdag kl. 00:47 standset i personbil på Samsøgade i Aarhus, og anholdt og sigtet efter mistanke om spirituskørsel.

En 30-årig mand blev torsdag kl. 5:20 standset i personbil på De Mezas Vej i Aarhus, og anholdt og sigtet efter mistanke om såvel spiritus- som narkokørsel.

**

Indbrud Der er et seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Løvevej i Randers begået onsdag d. 18/9 kl. 9:18. (anholdte)
• På Enghaven i Galten v/Hadsten begået mellem lørdag d. 14/9 og onsdag d. 18/9 kl. 8:15.
• På Østerøgade i Aarhus begået onsdag d. 18/9 mellem kl. 12 og kl.13.
• På Herningvej i Aarhus begået onsdag d. 18/9 mellem kl. 2 og kl. 9.

Kilde: Østjyllands Politi