Døgnrapport d. 20-09-2019

fredag 20. sep, kl. 15:57

Fra døgnrapporten: bilist påkørte vigepligtstavle pga. tabt sodavandsdåse og private boliger udsat for indbrud

Nørresundby E39 – harmonikasammenstød mellem fire personbiler Fire personbiler var del af et færdselsuheld på E39 i nærheden af Nørresundby. Det skete torsdag den 19. september kl. 16:21. Alle involverede biler kørte i nordgående retning. Den forreste bil bremsede hårdt op, hvilket forårsagede harmonikasammenstødet mellem de fire personbiler. Heldigvis led ingen personer skade i uheldet, mens alle involverede biler fik mindre skræmmer.

Strandby – bilist mistede kontrollen og kørte i grøften Fredag den 20. september kl. 05:32 var en 41-årig kvinde del af et solouheld på Jernebanevej i Strandby. Hun kom kørende i nordgående retning i en personbil. En hare hoppede ud foran hendes bil, som hun forsøgte at undvige.

Hun ramte derfor et træ vest for kørebanen og mistede kontrollen af sin bil. Som resultat heraf fortsatte hun ned i grøften vest for kørebanen. Heldigvis var kvinden uskadt, mens bilen led mindre materielle skader. Haren var desuden også uskadt.

Aalborg Øst – bilist påkørte vigepligtstavle Torsdag den 19. september kl. 21:05 påkørte en bilist en vigepligtstavle ved rundkørslen på Langagervej i Aalborg Øst. Bilisten, en 38-årig mand, var i færd med at åbne en sodavandsdåse, da han tabte den ned i vognbunden af sin bil.

Dåsen kom i klemme under pedalerne i bilen, hvorved manden påkørte vigepligtstavlen. Heldigvis led ingen personer skade i uheldet, mens bilen led mindre materielle skader. Vigepligtstavlen blev desværre ødelagt – Kommunen er blevet underrettet herom, og det pågældende skilt markeret med minestrimmel.

Kør bil, når du kører bil: Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil? Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:
Du taler i telefon eller læser/skriver SMS. Du indstiller GPS eller radio. Du samler ting op fra gulv eller handskerum. Du spiser eller drikker. Du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer. Du har tankerne et helt andet sted eller er stresset. Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant, fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere.
Læs mere på: sikkertrafik.dk/.../koer-bil-naar-du-koerer-bil


Aabybro – indbrud i villa En bolig på Rolighedsvej i Aabybro blev udsat for indbrud. Det skete torsdag den 19. september kl. 14:30-21:25. Indbrudstyven brød en havedør op med et koben. Der var tydelig spor af færden i hele huset. Blandt de stjålne genstande var en række smykker. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem en bagdør til bygningen.


Har du set mistænkelig færden på Rolighedsvej i Aabybro? Kontakt politiet på 114.
Hjørring – indbrud i garage En garage på Skagen Landevej i Hjørring blev udsat for indbrud mellem mandag den 16. september kl. 03:10 og torsdag den 19. september kl. 18:30. Indbrudstyven fjernede ruden til hoveddøren til garagen, hvorefter de rakte en hånd ind for at åbne dørens lås indefra. Blandt de stjålne genstande var to motocrossmaskiner. Tyven forlod gerningsstedet gennem garagens port.


Har du set mistænkelig færden på Skagen Landevej i Hjørring? Kontakt politiet på 114.
Løkken – indbrud i bolig Mellem tirsdag den 17. september kl. 22:00 og torsdag den 19. september kl. 15:30 blev en bolig udsat for indbrud i Løkken. Indbrudstyven brød en terrassedør op med et koben, hvorfra de fik adgang til resten af boligen. Der var tydelige spor af færden både indenfor i boligen og udenfor i haven. Blandt de stjålne genstande var et 55 tommer TV og fire kasser øl. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem hoveddøren.


Har du set mistænkelig færden i Løkken? Kontakt politiet på 114.
Sådan undgår du indbrud – også, når du er på ferie Lås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast. En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk ned eller gøre plankeværket lavere. Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra. Få det til at se ud som om, der er nogen hjemme, når du og din familie er væk. Der må gerne være lidt uorden i haven, så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Lad fx haveslangen eller trillebøren stå fremme. Lad være med at annoncere at du er på ferie. Skriv om din ferie på sociale medier når du er kommet hjem. Få hjælp fra din nabo, mens du er væk. Naboen kan fx gå en runde om dit hus, fylde affald i din affaldspose, eller parkere sin bil foran dit hus. Læs mere om nabohjælp her: dkr.dk/.../nabohjaelp/ Tyve går mest efter computere, Ipads, mobiltelefoner, fladskærme og spillemaskiner. Dernæst efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj. Måske skal du sikre de mest værdifulde ting ekstra. Læs mere på: dkr.dk/.../indbrud-i-din-bolig/


Følg os på Twitter og Facebook.

Kilde: Nordjyllands Politi