Døgnrapport d. 20-09-2019

fredag 20. sep, kl. 19:12

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 20. september 2019

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 en 56-årig mand fra det sydlige Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for seksuelt misbrugt af en mindreårig pige.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 20-årig mand fra Tilst i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for salg af euforiserende stoffer, efter politiet torsdag fandt en større mængde hash og en del kontanter på hans bopæl.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t.

** Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 en 17-årig dreng i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for røveri begået i søndags mod Bauhaus på Anelystparken i Tilst.

Søndag eftermiddag opdagede en butiksdetektiv i Bauhaus, at en dreng i butikken tog en pakke med en hobbykniv, gik ud af butikken og pakkede kniven ud på p-pladsen. Detektiven tog fat i drengen og bad ham om at følge med tilbage i butikken. Drengen vristede sig dog fri, stødte sit knæ op i skridtet på butiksdetektiven og slog ham i ansigtet med en knytnæve. To andre personer kom pludseligt løbende og hjalp drengen med at undslippe.

Østjyllands Politi skrev dagen efter om sagen og efterlyste oplysninger om gerningsmanden. Det afstedkom flere tip, som var med til at lede politiet på sporet af den 17-årige, som nu sigtes for røveriet.

** Fremstilling i Randers Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 to thailandske kvinder på 21 og 32 år i Retten i Randers. De fremstilles på udlændingeloven med henblik på at blive hjemsendt til Thailand. Begge kvinder blev anholdt i forbindelse med en politiindsats i tirsdags ved en massageklinik i Randers C. Kvinderne opholder sig ulovligt i Danmark og har ikke arbejdstilladelse. Deres arbejdsgiver blev sigtet for at have ansat kvinderne.

**

Færdselsindsats i Aarhus Vest Østjyllands Politi gennemførte torsdag aften i tidsrummet fra kl. 17.00 til kl. 23.00 en målrettet færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Der blev standset 36 køretøjer, hvilket førte til 18 sigtelser fordelt på 12 personer.

Der blev givet fire sigtelser, heraf to klip og to betingede frakendelser af kørekortet, til bilister der kørte for hurtigt inden for byskiltet. Også uden for byen blev der givet fire sigtelser, inkl. fire klip, til bilister, der kørte for hurtigt, og en enkelt bilist fik en sigtelse og et klip i kortet for at køre for hurtigt på motorvejen.

Herudover blev der blandt andet givet tre klip i kørekortet for brug af mobiltelefon under kørsel, én kørte frem for gult/rødt lys, én foretog en ulovlig overhaling, én havde ikke noget kørekort og én havde ikke taget det med.

**

12 mobilklip i morgentrafikken Østjyllands Politi har også fredag morgen været på gaden i forbindelse med ugens uopmærksomhedskampagne. I tidsrummet fra kl. 08.03 til kl. 09.12 stod betjentene ved Spanien i Aarhus, hvor 22 køretøjer blev standset. Det førte til fem klip for brug af mobiltelefon under kørslen og én sigtelse for manglende brug af sikkerhedssele.

På Østervangsvej i Randers stod politiet i tidsrummet fra kl. 07.30 til kl. 08.45 og standsede 22 køretøjer. Det førte til otte sager – heraf syv klip for brug af mobiltelefon under kørslen.

Sammenlagt har politiets morgenkontroller i denne uge ført til 43 klip i kørekortet for brug af mobiltelefon under kørslen, og siden 10. september, hvor det blev muligt at give klip, har Østjyllands Politi givet 136 klip i kørekortet for brug af mobiltelefoner under kørslen.

**

Tyv anholdt 30 minutter efter indbrud Beboere i et hus på Niels W. Gades Vej i Aarhus C fik torsdag deres værdier tilbage knap en halv time efter, at de havde haft indbrud. Klokken 12.24 gik alarmen i deres hus, og de kunne efterfølgende konstatere, at var knust en rude og bl.a. stjålet en iPad.

Via ”Find min iPad”-funktionen kunne betjentene se en lysende prik på nogle boldbaner ved Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Her kørte en patrulje ud og traf en 41-årig mand, som gik svedende rundt med en rygsæk på. Da betjentene kiggede i rygsækken lå iPad’en og de andre stjålne genstande dernede. Den 41-årige blev anholdt kl. 12.54 og sigtet for indbruddet, og tyvekosterne blev leveret tilbage til rette ejermænd.

**

Kørte med hjemmelavede nummerplader og våben En 40-årig mand viste sig på flere måder at have været lidt for kreativ uden for lovens grænser, da han torsdag kl. 17.25 blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ. Patruljen undrede sig over, at bilen havde en noget mærkværdig nummerplade. Blandt andet sad det danske flag helt forkert. Betjentene fik standset bilen og fandt hurtigt ud af, at nummerpladerne var hjemmelavede og falske.

Den 40-årige mand bag rattet havde flere ting på samvittigheden. I bagagerummet lå et hjemmelavet slagvåben og derudover lå der to knive, en økse og en taser i bilen. Da den 40-årige blev visiteret, fandt patruljen noget amfetamin i hans underbukser, og det endte med, at han blev anholdt og fik en lang række sigtelser for de ulovlige våben, stofferne og de falske nummerplader.

**

19-årig fik beslaglagt narko og penge Østjyllands Politis specialpatrulje besøgte natten til fredag kl. 00.06 en 19-årig mand på hans adresse i Randers C. Her fandt betjentene både kokain, hash og ecstasy, ligesom der lå flere salgsposer, vægte og en del kontanter på stedet. Den 19-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Penge og narko blev beslaglagt.

**

Kniv i underbukserne og hash i bilen To mænd på 20 og 27 år blev torsdag kl. 17.08 standset af en patrulje på Bispehavevej i Aarhus V. Betjentene fik mistanke om, at der var ulovlige stoffer i bilen, og den blev derfor ransaget, mens de to mænd blev visiteret. I bilen lå en pakke med hash, og i den 20-åriges underbukser lå en kniv, som han blev sigtet for at besidde.

Fundet af hashen fik politiet til at undersøge mændenes bopæle nærmere. Hjemme hos den 27-årige blev der fundet hash, kokain, skunk og ulovlige dopingpræparater. Derudover havde han en del kontanter liggende og en totenschlæger. Alt blev beslaglagt, og den 27-årige blev sigtet for at ville sælge narko og for at have ulovlige våben liggende.

** Specialpatruljen fandt ecstasy og hampplanter Et godt tip ledte torsdag kl. 21.30 Østjyllands Politis specialpatrulje til en adresse tæt på Ørsted. Her traf betjentene den 32-årige beboer, som endte med at blive sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. På adressen fandt patruljen nemlig både hash, skunk og ecstasy, og udenfor groede nogle hampplanter. Både stoffer og planter blev beslaglagt.

**

26-årig mand afslørede selv gemt hash En 26-årig mand forsøgte torsdag kl. 11.50 at snakke sig ud af det, da Østjyllands Politis specialpatrulje dukkede op på hans adresse i Sabro. Betjentene havde en mistanke om, at der var euforiserende stoffer på stedet, men det benægtede den 26-årige.

”I må gerne kigge, jeg har ikke noget,” udtalte han, mens han trak en skuffe ud – som der lå flere gram hash i. Om han havde glemt, at hashen lå der, eller hvad der fik ham til at åbne skuffen vides ikke. Men i hvert fald blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Færdsel Torsdag kl. 5.59 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En 30-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 33-årig mand. Ved sammenstødet væltede den 33-åriges bil ud i rabatten, hvor den trillede rundt. Ingen af parterne kom dog umiddelbart alvorligt til skade. Den 30-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Torsdag kl. 6.07 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En 28-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 18-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 28-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Torsdag kl. 8.10 skete der et færdselsuheld på en rasteplads på Silkeborgvej ved Årslev. En 34-årig mand kørte ind i en bil med en 49-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 11.14 skete der et færdselsuheld i krydset Bondeshøjvej/Lynghøjvej i Vitten ved Hinnerup. En 36-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og blev ramt af en bil ført af en 85-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 15.54 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej ved Farre. En 26-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 32-årig mand, som efterfølgende ramte ind i en bil med en 26-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. Den 26-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Torsdag kl. 16.50 blev en 64-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Himmelbovej i Randers.

Torsdag kl. 17.50 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Storskovvej ved Ormslev. Da betjentene også fandt kokain og hash i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Torsdag kl. 23.18 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på P. Knudsens Vej i Randers NØ. Han blev også sigtet for have noget amfetamin på sig.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Niels W. Gades Vej i Aarhus C begået torsdag d. 19/9 kl. 12.24
• På Hjaltesvej i Hadsten begået torsdag d. 19/9 mellem kl. 18.00 og kl. 22.00


Kilde: Østjyllands Politi