Døgnrapport d. 20-09-2019

fredag 20. sep, kl. 19:25

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 190919 kl 0700 til fredag den 201919 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Rendsborgparken, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Mølleparken, Borup
Skolegade, Roskilde
Friheden, Bjergby, Mørkøv

Indbrud i fritids-/sommerhus: Svinget, Strøby
Lindevangen, Rørvig
Skovåsen, Gudmindrup Lyng, Højby

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Mand med attrappistol anholdt – Labæk, Holbæk Kl. 09.10 modtog politiets vagtcentral et alarmopkald fra en borger, der havde observeret en mand med en pistollignende genstand i bukselinningen på gaden i Holbæk. Borgeren kunne oplyse, at manden nu befandt sig i et solcenter. Politiet kom frem til stedet og afspærrede gaden. Da manden kom ud fra solcentret blev han råbt an af politiet, som efterfølgende kunne anholde manden uden dramatik og sikre den pistollignende genstand, der viste sig at være en attrappistol. Det viste sig, at der var tale om en 53-årig psykisk uligevægtig mand uden fast bopæl, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Manden blev løsladt senere på dagen.

Politiet vil gerne takke den opmærksomme borger for at reagere hurtigt og alarmere politiet. Samtidig vil politiet på det kraftigste advare alle mod at medbringe attrapvåben i det offentlige rum. Politiet tager ikke nogen chancer, når vi modtager en anmeldelse om et muligt våben, og personer, der bærer attrapvåben udsætter både sit eget liv og andres liv for alvorlig fare.

Kvinde kørte over i modsatte vejbane – Stevns Landevej, Store Heddinge – Stevns Kl. 09.24 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Stevns landevej, hvor en 46-årig kvindelig bilist fra Albertslund under kørslen var kommet over i modsatte vejbane og havde påkørt en bil ført af en 59-årig mand fra Fakse. Politiet optog rapport og afhørte de to implicerede parter, og sagen skal nu afgøres, herunder om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Butikstyveri – Ro’s Torv, Roskilde Kl. 13.32 kørte politiet til Ro’s Torv, hvor en 53-årig mand fra København havde forsøgt at løbe ud af en tøjbutik med en beklædningsgenstand. Manden, centervagten og butikspersonalet blev afhørt på stedet, hvor manden også blev sigtet for butikstyveri. Han vil høre mere om sagen senere.

Ordensbekendtgørelsen – Viby Sj. Station, Viby – Roskilde Kl. 15.54 optrådte en 36-årig lokal mand aggressivt og råbende over for en togrevisor på stationen i Viby sj. Politiet kørte til stationen og fik fat i manden. Han blev talt til ro, formanet om sin opførsel og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han vil høre mere om sagen, når han får en bøde i sin E-boks.

Undersøgelse af brand – Ericavej, Vig Lyng, Vig – Odsherred Kl. 16.48 kørte politi og brandvæsen til en brand i et stråtækt hus på Ericavej. Alle personer var ude af huset, og huset stod i flammer. Den 89-årige mandlige beboer var chokeret over situationen og fik en god snak med politiet om branden i huset. Han forklarede, at han under madlavning havde opdaget branden, som formentlig var opstået i en køkkenrulle tæt ved. Mandens pårørende ville hjælpe med genhusning, idet huset brændte ned. Politiet skal senere have brandefterforskere til at fastslå brandens ophav.

Mistænkelig mand var beruset fodboldfan – Holbækvej, Hvalsø – Lejre Kl. 19.10 fik politiet først en anmeldelse fra en borger og dernæst fra et supermarked på Holbækvej. En mistænkelig mand stod ved en bil på parkeringspladsen, og i bilen sad flere større børn og ventede på deres forældre, der var inde for at handle. Supermarkedet ringede og fortalte, at en udenlandsk mand havde forsøgt at stjæle varer i butikken, og derfor kørte politiet ud til stedet. Der var tale om en 37-årig mand fra Schweiz, der var kraftigt beruset og skulle til fodboldkamp. Manden blev anholdt og sendt til afrusning i detentionen, hvor han overnattede. Han gik derfor glip af fodboldkampen, men blev sendt på gaden, da politiet var forvisset om, at han kunne klare sig selv.

Færdselsuheld med personskade – Vestmotorvejen, Ringsted Kl. 03.14 kørte politi og redning til et færdselsuheld på motorvejen, hvor en 58-årig mand fra Vemmelev i en varevogn påkørte en 62-årig mand fra Dalmose i en lastbil. Manden i lastbilen snurrede rundt og endte med bilens bagende i autoværnet, mens varebilen endte med fronten i autoværnet. Autoværnet var beskadiget godt 200 meter, og en af bilerne lækkede efterfølgende olie. To vognbaner var spærret under oprydningen og den 58-årige mand blev kørt til skadestuen med brækkede ribben. Vejen var åben igen 05.25.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi