Døgnrapport d. 08-10-2019

tirsdag 08. okt, kl. 16:59

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 071019 til onsdag 081019

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen anmeldelser

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Tystrupvej, Store Fuglede
Pileagervej, Rye Mark, Gørlev

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen anmeldelser

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen anmeldelser


Brand i skur – Banevej, Tureby – Køge Kl. 07.39 blev brandvæsnet og politiet alarmeret i anledning af ildebrand i et skur, der var placeret meget tæt på privat beboelse. Både en hundelufter og en nabo havde opdaget ilden i skuret og slog alarm, efter at beboerne havde forladt bopælen tidligere på morgenen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, inden den bredte sig til beboelse, så skaderne begrænsede sig til et skur. Beboerne blev underrettet om branden, hvis årsag de ikke umiddelbart havde nogen ide om. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen. Ingen kom til skade som følge af branden.

Ukrudtsbrænder forårsagede brand – Ølbyvej, Lille-Skensved – Køge Kl. 08.26 modtog brandvæsnet og politiet endnu en melding om ildebrand, idet der var gået ild i en bygning. Det viste sig dog at være mindre omfattende, da det kun var isoleringen under nogle eternitplader, som var brudt i brand ved en etageejendom. En 31-årig mand fra Roskilde havde forud for brandens opståen anvendt en ukrudtsbrænder, så der gik i isoleringen. Branden medførte røgudvikling, så beboerne blev opfordret til at holde sig inde og lukke vinduerne. Få minutter senere havde brandvæsnet styr på branden, så beboerne kunne forlade deres bopæle. Politiet vurderede, at den 31-årige havde været så uforsigtig med brugen af ukrudtsbrænderen, at han blev sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Han kan således forvente at modtage en bøde i anledning af branden, der kun forårsagede mindre skader.

Bilist forsvandt efter uheld – Hundige Centervej / Frydenhøj Alle, Greve Kl. 09.50 anmeldte en 67-årig kvinde fra Greve, at hun onsdag d. 021019 kl. ca. 09.30 som cyklist var blevet påkørt af en bilist, da hun cyklede ad Hundige Centervej og passerede Frydenhøj Alle. En ældre, mandlig fører af en personbil påkørte hende, så hun væltede på sin cykel. Føreren standsede op og kom den væltede cyklist til undsætning, indtil en ambulance ankom til stedet. Han oplyste til kvinden, at han var 92 år og netop havde været ved lægen. Parterne fik dog ikke udvekslet oplysninger om hinanden, inden bilisten kørte videre, og kvinden i ambulancen blev bragt til skadestuen. Cyklisten har nu bedt politiet om hjælp til at finde bilisten, som blev beskrevet som en mand, 90-95 år, 160-165 cm høj, spinkel af bygning, iført brunligt tøj, dansk-talende og kørende i en mindre brun personbil (hatchback-model).

Politiet hører gerne fra enten føreren selv eller personer, der har oplysninger om enten bilen eller dens fører. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold – Langesvej, Køge Kl. 11.25 anmeldte en opmærksom mand, at to mænd udviste mistænkelig adfærd og måske ville begå indbrud på en adresse på vejen, hvor anmelderen ikke umiddelbart formodede, at de havde et legalt ærinde. Kort efter kørte de fra stedet i en bil, som politiet senere fandt og fik standset på Lyngvej, Køge. I bilen var bl.a. en 42-årig mand fra Roskilde, som oplyste, at han havde været på en adresse på Langesvej for at hente noget udlånt værktøj. Det fik politiet verificeret og kunne således konkludere, at der var tale om et legalt forhold. Der var således ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen.

Bortvisning af togrejsende – Jernbanegade, Roskilde Kl. 13.09 assisterede politiet DSB med at bortvise en gratist fra toget, der netop var ankommet til Roskilde fra Nykøbing F. En 56-årig mand fra Køge mente at have købt en billet, men den var ifølge DSB ugyldig, så han fik udstedt en kontrolafgift. Det blev han meget sur over, men blev efter ønske fra DSB bortvist fra toget. Det skete dog uden problemer og uden en sigtelse for noget fra politiets side.

Hash beslaglagt – Gymnasievej, Køge Kl. 17.33 foretog en forebyggelsesmedarbejder fra politistationen i Køge en kontrol af to mænd på 19 år fra Køge, som opholdt sig i en bil, der tilhørte den ene af dem. Ved kontrollen lugtede det kraftigt af hash fra bilens kabine, og ved den efterfølgende ransagning fandt politiet 21½ gram hash liggende frit fremme i bilen. Bilejeren blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis med henblik på senere destruktion. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, som ikke fandt grundlag for at sigte passageren for noget.

Bilist med hash i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Kl. 17.57 kontrollerede politiet rutinemæssigt en bilist, der kørte ad motorvejen i nordlig ved Solrød S-afkørslen. Personbil blev ført af en 27-årig mand fra Haslev, som blev anholdt og sigtet for kørsel i bilen i narkotikapåvirket tilstand. Desuden var han i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke være fører af bilen, som også blev ransaget på grund af kraftig lugt af hash. Ved ransagningen fandt politiet knap tre gram hash, som den 27-årige også blev sigtet for at være i besiddelse af. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kondiløber fik krænket blufærdigheden – Ringparken, Roskilde Kl. 17.58 anmeldte en 34-årig kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 17.45 løb en tur i Ringparken. I den vestlige del kom en mand pludselig frem fra en busk og stille sig roligt ved kanten af stien, men med bukserne ned og blottet underliv. Han rørte ved sig selv i skridtet, da anmelderen løb forbi. Hun blev forskrækket, men fortsatte sit løb, så hun så ikke, hvor manden forsvandt hen efterfølgende. Krænkeren blev beskrevet som: Mand, Nordeuropæisk af udseende, 25-35 år, 190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Muskuløs og kraftige lår, Iført: Sort hættetrøje og mørke joggingbukser. En hundepatrulje blev sendt til parken, men fandt ikke nogen mistænkte i sagen.

Politiet hører gerne fra personer, der har enten har bemærket manden i parken, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkelig forhold – Bragesvej, Køge Kl. 19.35 anmeldte en 25-årig mand fra Vordingborg, at han under ophold på stedet havde hørt noget, der mindede om afgivelse af flere skud med korte mellemrum. Politiet kørte til området og et nærliggende boligområde for at undersøge, om der kunne være afgivet skud eller afbrændt fyrværkeri. Efter forskellige undersøgelser og fodpatruljering med lyttende ører i boligområdet fandt politiet ingen tegn på, at der skulle være afgivet skud. En forklaring på anmelderens observationer fandt politiet heller ikke, så der var ikke grundlag for at foretage yderligere.

Lov om euforiserende stoffer – Ivar Huitfeldtsvej, Køge Kl. 21.05 foretog en forebyggelsesmedarbejder fra politistationen i Køge en kontrol af en 16-årig ung mand fra Holmegård, som opholdt sig på en p-plads ved et supermarked. Han blev fundet i besiddelse af ca. et gram MDMA/ecstasy, så han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efterfølgende blev hans moder underrettet om sagen, ligesom de sociale myndigheder også vil blive underrettet om sigtelsen mod ham. Sagen forventes normalt afgjort med en bøde.

Musik til ulempe på tankstation – L. C. Worsøesvej, Holbæk Kl. 21.10 fik politiet en anmeldelse om, at flere biler holdt på en tankstation, medens førere og passagerer spillede højt musik til ulempe for naboerne. Politiet kørte til stedet og fik lagt en dæmper på de tilstedeværende bilister. Ingen blev sigtet for noget.

Lov om euforiserende stoffer – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge Kl. 23.00 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og de personer, der befandt sig i bilen. Der var tale om en 19-årig mand fra Herfølge, en 19-årig mand fra Lille-Skensved og en 20-årig mand fra Køge, som alle virkede meget nervøse over at være blevet standset af politiet. Bilen blev derfor kontrolleret, og under et sæde, hvor den 19-årige fra Herfølge havde siddet, fandt politiet flere poser med et hvidt pulver, som viste sig at være kokain. Mængden var ca. 47 gram, som den 19-årige blev anholdt og sigtet for at være i besiddelse af. De to øvrige blev ikke sigtet for noget, og den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen. Senere kan han forvente at høre nærmere fra politiet, som mistænker ham for at være i besiddelse af den forholdsvis store mængde kokain med henblik på videresalg.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi