2 år og 6 måneder for grov vold og psykisk vold

tirsdag 08. okt, kl. 14:10

				18-årig mand er i dag ved retten i Nykøbing Falster idømt 2 år og 6 måneders fængsel for i perioden fra marts 2018 til juli 2019 ved flere tilfæld...

18-årig mand er i dag ved retten i Nykøbing Falster idømt 2 år og 6 måneders fængsel for i perioden fra marts 2018 til juli 2019 ved flere tilfælde at have udøvet vold, herunder vold med karakter af mishandling ved slag med bælte og kæp, ulovlig tvang og frihedsberøvelse mod sin tidligere kæreste.

Den 18-årige blev yderligere fundet skyldig i psykisk vold efter straffelovens § 243.

Derudover blev han fundet skyldig i at have stukket en person i låret med en kniv den 30. marts 2019 ved diskotek Kalas i Nakskov.

Den 18-årige udbad sig betænkningstid, og blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet.

Anklager Lotte Nielsen siger:

”Jeg er tilfreds med, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, mishandling mv., ligesom jeg er godt tilfreds med, at retten også fandt, at der var tale om psykisk vold efter straffelovens § 243. Bestemmelsen om psykisk vold er ganske ny, og denne dom sender et stærkt signal om, at psykisk vold også er noget, som der bliver set med stor alvor på.

På grund af sagens specielle karakter, og det fokus der er omkring psykisk vold, skal sagen nu forbi Statsadvokaten i København, med henblik på overvejelse om, hvorvidt sagen skal ankes i forhold til straffens længde.”

Eventuelle spørgsmål kan rettes til anklager Lotte Nielsen på telefon: 41 33 06 93.

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi