Døgnrapport d. 09-10-2019

onsdag 09. okt, kl. 19:07

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 9. oktober 2019

Den mobile politistation i Ulstrup Østjyllands Politis mobile politistation kører onsdag til Ulstrup, hvor betjentene Arne og Tom står klar til en snak med, alle der kommer forbi. Stationen står som udgangspunkt i byen mellem ca. kl. 14-18.

**

Flere bilbrande i Aarhus – efterforskes som påsatte Østjyllands Politi og brandvæsnet måtte tirsdag aften rykke ud til bilbrande i Aarhus-området. Brande som politiet efterforsker som påsatte. Læs pressemeddelelsen, som blev sendt ud tidligere i dag.

**

28-årig anholdt efter vold på sygehus Østjyllands Politi måtte tirsdag morgen anholde en 28-årig mand på skadestuen på Skovlyvej i Randers, efter han havde slået en ansat og skabt en del uro. Den 28-årige kom omkring kl. 6.30 ind på skadestuen sammen med sin kæreste, og han var tydeligt påvirket af narkotika. Inde på sygehuset var han konstant aggressiv over for personalet, og da en 49-årig mandlig serviceassistent bad ham falde til ro, endte det med, at den 28-årige gav ham et knytnæveslag i ansigtet.

Politiet blev derfor tilkaldt, og da patruljen kom frem, havde flere medarbejdere i fællesskab tilbageholdt den hidsige mand. Politiets tilstedeværelse fik dog ikke den 28-årige til at slappe af. Han svinede betjentene til med adskillige skældsord og truede dem med vold under anholdelsen og på vej ind til politistationen.

Den 28-årige endte med sigtelser for vold mod en person i offentlig tjeneste, trusler mod politiet og fornærmelig tiltale mod politiet.

**

Aggressiv bargæst anholdt i Aarhus En bartender på en beværtning på M.P. Bruuns Gade i Aarhus ringede natten til onsdag kl. 00.15 til politiet, da en aggressiv gæst nægtede at forlade stedet. Ifølge bartenderen havde den 29-årige gæst flere gange generet andre personer i baren og havde forsøgt at komme i slagsmål med flere af dem. En patrulje kørte til stedet, hvor de så den 29-årige stå i en heftig diskussion med bartenderen.

Selvom betjentene gentagne gange bad manden gå, fortsatte han i stedet med at diskutere, og til sidst blev han anholdt. Under anholdelsen strittede han kraftigt imod og forsøgte at slippe væk. Det lykkedes ham dog ikke, og i stedet fik han både en sigtelse for at overtræde restaurationsloven og for at modsætte sig anholdelse.

**

Mistænkeligt besøg hos ældre ægtepar Et ældre ægtepar på Emiliehøj i Højbjerg fik tirsdag kl. 15.30 uventet og noget mistænkeligt besøg. En fremmed kvinde ringede på døren og bad om at låne noget at skrive med og på, da hun skulle give en besked til anden kvinde i opgangen, som ikke var hjemme. Manden i lejligheden lå og sov, men hans hustru inviterede kvinden indenfor, og den fremmede kvinde fik en kuvert, hun kunne skrive på.

På et tidspunkt ville gæsten vise den ældre kvinde noget ude på ægteparrets altan. Mens hun stod og pegede ned på gaden, listede en anden mand ind i lejligheden og ind i soveværelset, hvor den mandlige beboer lå og sov. Da beboeren vågende, gik både kvinde og mand hastigt fra lejligheden.
Intet blev tilsyneladende stjålet, men Østjyllands Politi formoder, at det var ”gæsternes” hensigt at stjæle værdier i lejligheden.

Den kvindelige gæst beskrives som:

• Østeuropæisk af udseende, brun i huden
• Ca. 40-42 år
• Ca. 160-162 cm høj
• Sort hår
• Talte dansk med accent

Østjyllands Politi har tidligere set samme fremgangsmåde i forbindelse med tricktyveri i ældres hjem og opfordrer til, at man forholder sig kritisk til fremmede gæster og ikke lukker nogen ind uden en foregående aftale.

**

To unge mænd havde kniv og stoffer på sig En patrulje fra Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 18.15 mistanke til en bil med to unge mænd, som kørte rundt på Skejbyvej i Risskov. Da betjentene ville standse bilen, trådte den 20-årige mand bag rattet i stedet på speederen og kørte ind på en byggeplads længere fremme af vejen. Her sprang en 16-årig passager ud af bilen og begyndte at løbe fra stedet. Han blev dog hurtigt indhentet af en af betjentene fra patruljen. Både den 20-årige og den 16-årige blev anholdt.

Den 16-årige viste sig at have en kniv på sig, som han blev sigtet for at besidde. Da betjentene efterfølgende undersøgte den 16-åriges flugtrute, fandt de noget hash og skunk gemt under en container. Den 20-årige erkendte, at hans hensigt havde været at sælge hashen, og det blev han derfor sigtet for. Derudover blev han også sigtet for narkokørsel, da en test viste, at han var påvirket af stoffer under kørslen.

Den 16-åriges forældre og de sociale myndigheder blev underrettet.

**

Skib gik på grund ved Samsø En græsk coaster stødte natten til onsdag kl. 1.15 ind i en sandbanke ved Samsø. Landbetjenten på øen kom til stedet og alkoholtestede kaptajnen, men testen var negativ. Det var formentligt en kraftig sidevind, der var medvirkende til, at skibet stødte på grund. Ingen af besætningsmedlemmerne kom til skade under uheldet. Skibet vil blive trukket fri fra sandbanken i løbet af onsdag.

**

Formodet ulovlig hund beslaglagt Østjyllands Politi tog tirsdag aften ud til en adresse i Brabrand, hvor de havde mistanke om, at der befandt sig en ulovlig muskelhund. Da patruljen vurderede, at hunden med stor sandsynlighed var ulovlig, blev den beslaglagt og taget i bevaring. En dyrlæge skal nu vurdere, hvilken race hunden er, og ejeren får mulighed for at bevise, at hunden ikke er ulovlig, inden der foretages yderligere.

**

Specialpatruljen fandt hash og halskniv Østjyllands Politis specialpatrulje var tirsdag kl. 21.50 på besøg i en lejlighed i Viby, hvor de havde mistanke om, at der var ulovlige stoffer. Den mistanke holdt stik, da betjentene på stedet fandt flere gram hash, som den 29-årige beboer blev sigtet for at besidde. På et bord frit fremme lå også en halskniv, som beboeren også blev sigtet for at besidde.

**

Nægtede at forlade supermarked – blev anholdt En 34-årig mand blev tirsdag kl. 8.15 anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden, efter han havde opført sig truende og aggressivt i Rema1000 på Randersvej i Aarhus N. Personalet havde bedt manden om at forlade stedet, da han tidligere havde begået butikstyveri. Det nægtede manden, der i stedet råbte af medarbejderne og skabte utryghed i butikken. Den 34-årige blev anholdt og kom en tur med på politigården i Aarhus C.

**

Vred kunde stjal hundetrimmer En 35-årig mand tog tirsdag kl. 16.15 sagen i egen hånd, da han følte sig uretfærdigt behandlet af en personalet i en kæledyrsbutik på Graham Bells Vej i Aarhus N. Manden havde købt en hundetrimmer, som var gået i stykker, og han havde flere gange uden held forsøgt at få den byttet til en ny i butikken. Tirsdag kom han igen ind i butikken og klagede.

Da personalet oplyste, at han, af forskellige årsager, ikke havde krav på en ny, tog han selv en hundetrimmer i butikken og gik derfra, selvom en medarbejder bad ham blive på stedet. Det endte med, at politiet kom og sigtede den 35-årige for tyveri.

**

Færdsel Tirsdag kl. 11.37 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Søren Frichs Vej i Åbyhøj. En 39-årig mand kørte op bag i en bil ført af en 61-årig mand, hvilket forårsagede et harmonikasammenstød med to andre involverede biler. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 39-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand.

Tirsdag kl. 20.31 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bøgeskov Høvej i Viby. Han blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde gemt noget hash i bilen.

Tirsdag kl. 23.55 skete der et færdselsuheld på Lyngbyvej i Trustrup. En 19-årig mand kom kørende på knallert og ramte ind i et helleanlæg, så han styrtede. Han blev behandlet for mindre skader, og blev efterfølgende anholdt og sigtet for spritkørsel, da en alkometertest viste en promille over det tilladte.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Jernaldervej i Holmstrup ved Aarhus V begået tirsdag d. 8/10 mellem kl. 9.00 og kl. 11.45
• På Hørslevvej i Hørslev ved Harlev begået tirsdag d. 8/10 mellem kl. 8.00 og kl. 12.45
• På Pilegårdsvej i Kolt ved Hasselager begået tirsdag d. 8/10 mellem kl. 11.30 og kl. 13.00
• På Langelinie i Borum ved Sabro begået tirsdag d. 8/10 mellem kl. 6.30 og kl. 15.25
• På Bavnegårdsvej i Kolt ved Hasselager begået tirsdag d. 8/10 mellem kl. 12.48 og kl. 13.11
• På Haslehøjvej i Hasle begået tirsdag d. 8/10 mellem kl. 8.00 og kl. 20.00
• På Sjørupgårdsvej i Tøstrup ved Nimtofte begået mellem mandag d. 7/10 kl. 8.00 og tirsdag d. 8/10 kl. 23.30


Kilde: Østjyllands Politi