Døgnrapport d. 14-11-2019

torsdag 14. nov, kl. 21:24

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 14. november 2019

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.30 Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 i Retten i Randers en 25-årig mand fra Syddjurs, der sigtes for salg af narkotika. Den 25-årige mand blev anholdt onsdag kl. 22.52, efter han havde haft besøg af Østjyllands Politis specialpatrulje på sin bopæl. Her havde betjentene fundet i alt 86 gram kokain, der dels var gemt bag en sofa og dels var pakket i små salgsposer.

På adressen befandt sig også to kvinder på 19 og 20 år, der også begge blev anholdt og sigtet for salg af narkotika. De bliver dog ikke fremstillet i grundlovsforhør.

--

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.30 Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.30 i Retten i Randers to mænd på 19 og 20 år fra Aarhus Vest, der sigtes for et røveri på Østergade i Hadsten den 12. oktober. Her blev to mænd på 19 og 22 år kl. 22.59 overfaldet og truet af tre mænd. Mændene blev truet med en kniv og den 19-årige blev ligeledes slået med et jernrør, som han havde forsøgt at forsvare sig med. Gerningsmændene forlangte at få udleveret mændenes punge, hvilket var blevet efterkommet.

Sagen er lige siden blev efterforsket, og tidligt torsdag morgen slog politiet til i en koordineret aktion, hvor de to mænd på 19 og 20 år blev anholdt. Politiet mangler dog fortsat at få fat i den tredje gerningsmand, og anklagemyndigheden vil derfor anmode om dørlukning ved dagens grundlovsforhør.

**

Den mobile politistation besøger Fårup Østjyllands Politis mobile politistation kører torsdag til Fårup, hvor den vil stå i tidsrummet mellem kl. 14 og kl. 18. Her vil de to betjente Niels og Anne-Amalie være klar til at tage en snak med alle de borgere, der kigger forbi.

**

Anholdt for vold mod buschauffør Natten til torsdag kl. 00.35 blev en buschauffør udsat for et voldeligt overfald af en passager. Da bussen var nået til endestationen på Rødlundvej i Harlev J, kom passageren, som var steget på bussen på Klostertorv, op til chaufføren og bad ham om at ringe efter en taxa.

Chaufføren har forklaret til politiet, at han spurgte manden, om han ikke selv havde en telefon. Manden bad ham igen ringe efter en taxa, hvilket chaufføren nægtede, og han bad manden om at forlade bussen. Det ville han ikke, og chaufføren gik derfor ud fra sit førersæde, pegede mod døren og bad igen manden om at forlade bussen.
Det fik manden til at slå ud efter chaufføren, som blev ramt på kinden og på læben. Ifølge chaufførens forklaring blev han herefter skubbet ud af bussen, så han landede på jorden, hvorefter manden forsøgte at sætte sig oven på ham, hvilket han dog ikke fik held til, da det lykkedes chaufføren at skubbe ham væk.

Chaufføren løb efterfølgende ind i bussen og fik lukket døren. Manden forsøgte at få åbnet døren og råbte til chaufføren, at han skulle åbne, hvilket han ikke gjorde. Han kontaktede i stedet driftscenteret, der bad ham om at køre fra stedet og ringe til politiet.

Gerningsmandens signalement blev givet videre til den patrulje, der kørte ud til adressen i Harlev, hvor manden var blevet sat af, og kort efter spottede patruljen på Ketting Parkvej en mand, der passede på signalementet. Den 33-årige mand blev anholdt og sigtet for vold og for narkobesiddelse, da der i forbindelse med visitationen af ham blev fundet en joint i hans bukselomme.

**

Lokalpolitiet i Odder fik identificeret blotter I døgnrapporten den 3. september blev der beskrevet en sag fra Odder, hvor to kvinder var blevet udsat for en blotter ved Kirstinelystvej i Odder. En 54-årig kvinde var om aftenen ude at gå med sin hund, da hun bemærkede en mand følge efter hende. Da hun nåede sit hjem, stillede manden sig pludseligt op og onanerede foran hende.

Kvinden skyndte sig ind i sit hjem, og manden gik derfra. Den 54-årige ringede derefter til politiet, og da patruljen kom frem, fandt de ud af, at kvindens 64-årige nabo havde haft en lignende oplevelse med samme mand tidligere på aftenen.

Lokalpolitiet i Odder har efterfølgende fundet frem til blotteren, og han fik i sidste uge besøg af politiet. Gerningsmanden erkendte de to forhold, og sagen betragtes derfor nu som opklaret.

**

Kvinde skabte utryghed i Hinnerup Østjyllands Politi fik onsdag kl. 18.25 en anmeldelse fra Hinnerup, hvor en kvinde på en parkeringsplads var fulgt efter en 68-årig kvinde, var gået helt tæt på hende, havde sagt noget i stil med ”du er syg i hovedet”, hvorefter hun havde spyttet hende flere gange i baghovedet.

Den 68-årige kvinde kendte godt kvinden fra området, og der blev sendt en patrulje til hendes adresse for at sigte hende for vold. Da patruljen efterfølgende ville forlade den 39-årige kvindes adresse, sendte hun en spytklat efter én af betjente og råbte også skældsord efter dem. Hun blev derfor også sigtet for vold og fornærmelig tiltalte mod polititjenestemand.

Kort efter patruljen var kørt fra stedet, fik politiet en ny anmeldelse om, at kvinden nu løb rundt på gaden og skreg og virkede truende. Patruljen kørte retur til stedet og kvinden blev anholdt.

**

To brande i biler Østjyllands Politi har i løbet af det seneste døgn fået to anmeldelser om brand i biler. Ved ingen af de to brande, var det umiddelbart muligt at fastslå brandårsagen.

Onsdag klokken 23.51 ringede en borger til politiet, da en bil stod i flammer på Stillingvej i Borum ved Harlev. Bilen nåede at brænde helt ud, inden ilden blev slukket. En patrulje kom til stedet, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, og der blev ikke fundet nogen effekter, der kunne påvise, at branden var påsat.

Klokken 5.29 torsdag morgen kom en anmeldelse om en bil i brand i Åbyhøj ved Haveforeningen Oldjorden. Også her brændte bilen helt ud. Der var umiddelbart ingen tegn på, at branden skulle være påsat.

**

Brand ved lagerhal Østjyllands Politi fik onsdag kl. 12.06 en anmeldelse om, at der var brand ved en forladt lagerhal på Blegen i Randers SV. Det viste sig, at der var gået ild i noget affald, der lå ved indgangen til bygningen. Der blev ved affaldet fundet et fyrfadslys, som muligvis kan have antændt det. Ilden blev hurtigt slukket, og der skete ingen skade på bygningen.

**

Færdsel Onsdag kl. 07.58 skete der et færdselsuheld på Tjærbyvej i Randers NØ. En 39-årig kvindelig bilist kom kørende ad Tjærbyvej, da hun, formentlig på grund af glat føre, mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften, hvorefter bilen trillede om på taget. Kvinden slap uskadt fra uheldet.

Onsdag kl. 08.29 skete der et færdselsuheld på Langdalsvej i Brabrand. En 29-årig mandlig bilist kom kørende ad Edwin Rahrs Vej og bremsede ned for gult ved krydset. Den 28-årige mand, der kom kørende bagved troede at den forankørende ville køre ud i krydset og fik derfor ikke bremset ned, men kørte i stedet ind i den forankørende bil. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 28-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Onsdag kl. 08.55 skete der et færdselsuheld på P. Knudsens Vej i Randers NØ. En 77-årig mandlig bilist kørte formentlig frem for ubetinget vigepligt i krydset ved Østervangsvej og kørte ud foran en anden bil, ført af en 50-årig mand, hvorefter der skete sammenstød. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Onsdag kl. 09.31 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SØ. En 25-årig mandlig bilist skulle svinge til venstre fra Århusvej ad Vennelystvej, da han påkørte en 75-årig mandlig cyklist, der kom kørende ad Århusvej. Cyklisten røg op på bilens køler og slog hovedet mod forruden, men han bar cykelhjelm og kom umiddelbart ikke til skade. Han blev dog kørt til kontrol på skadestuen.

Onsdag kl. 13.03 skete der et færdselsuheld på Gunnar Clausens Vej i Viby J. En 33-årig kvindelig bilist kom kørende ad Jens Juuls Vej og kørte frem for fuld stop i krydset ved Gunnar Clausens Vej, hvilket resulterede i, at han stødte sammen med en anden bil, ført af en 47-årig mand, der kom kørende ad Gunnar Clausens Vej. Den 33-årige kvinde blev kørt til kontrol på skadestuen.

Onsdag kl. 15.29 skete der et færdselsuheld i krydset Kastbjergvej/Dybdalvej i Glesborg. En 54-årig kvinde kom kørende ad Kastbjergvej, da en 75-årig mandlig cyklist pludselig krydsede vejen for at dreje til venstre ad Dybdalsvej uden at give tegn eller orientere sig, hvorfor den kvindelige bilist ikke kunne nå at undvige. Der skete sammenstød mellem bilen og cyklisten, og den 75-årige cyklist blev kørt til skadestuen med et par flænger i hovedet og brækkede ribben.

Onsdag kl. 21.22 skete der et færdselsuheld i krydset Spanien/Værkmestergade i Aarhus. En pt. ukendt person drejede til venstre fra Spanien af Værkmestergade, da der skete sammenstød med en anden bil, ført af en 65-årig mandlig bilist, der kom kørende ad Spanien i modsatte retning. Der skete kun mindre materiel skade, men føreren af den anden bil kørte fra stedet.

Natten til torsdag kl. 01.30 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af receptpligtig medicin, som han ikke havde recept til, da han blev standset af en patrulje på Landevejen i Hadsten.

Natten til torsdag kl. 04.40 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Kystvejen i Aarhus C.

Torsdag morgen kl. 06.57 skete der et færdselsuheld i krydset Tordenskjoldsgade/Skovvangsvej i Aarhus N. En 47-årig mandlig bilist skulle svinge til venstre, da han ramte en 35-årig kvinde, der, sammen med sin 3-årige datter, var ved at krydse vejen i fodgængerfeltet. Datteren blev ikke ramt, men kvinden blev kørt til nærmere undersøgelse på Aarhus Universitetshospital.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Østendalsvej i Gjerlev J begået onsdag den 13/11 mellem kl. 11.00 og kl. 16.15 På Skt. Pauls Gade i Aarhus C begået onsdag den 13/11 mellem kl. 15.30 og kl. 16.50 På Sabro Kirkevej i Sabro begået onsdag den 13/11 mellem kl. 05.30 og kl. 17.40 På Ørvadsvej i Årselv, Brabrand begået mellem mandag den 11/11 kl. 12.00 og onsdag den 13/11 kl. 20.05 På Skodshøjen i Risskov begået mellem mandag den 11/11 kl. 12.00 og onsdag den 13/11 kl. 12.00 På Frederiks Allé i Aarhus C begået onsdag den 13/11 mellem kl. 20.50 og kl. 21.10

Kilde: Østjyllands Politi