Døgnrapport d. 15-11-2019

fredag 15. nov, kl. 21:39

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 15. november 2019

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30 Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 i Retten i Aarhus en 16-årig dreng fra Aalborg-området, der sigtes for vold, trusler og ulovlig tvang ved den 11. juli i Tilst, sammen med en medgerningsmand, at have slået og sparket en 41-årig mand samt truet ham verbalt og med en skruetrækker til at foretage nogle ydmygende handlinger.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00 Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 27-årig mand fra Odder, der sigtes for narkobesiddelse og for overtrædelse af straffelovens § 192 a ved, under særligt skærpende omstændigheder, at have været i besiddelse af et skydevåben på sin bopæl i Odder.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

Afsløret af tandsættet Østjyllands Politi fik torsdag kl. 09.09 en henvendelse fra en tandlæge i det nordlige Aarhus, der havde mistanke om, at en af hendes kunder ikke var den, han udgav sig for at være. Manden havde i mandags været forbi tandlægen og identificeret sig med en sundhedskort, som passede på én af de kunder klinikken allerede havde i systemet. Manden fik taget nogle røntgenbilleder, som han betalte for kontant, og de aftale, at han skulle komme tilbage torsdag og blive behandlet for det, som røntgenbillederne viste.

Tandlægen var dog i mellemtiden blevet i tvivl om, hvorvidt der var tale om den rigtige person. Dels fordi manden, ifølge sundhedskortet, skulle være 26 år gammel, men lignede én der var over 40, dels fordi han talte væsentligt dårligere dansk, end tandlægen huskede fra tidligere besøg og så ikke mindst fordi de nye røntgenbilleder slet ikke passede med tidligere røntgenbilleder.

Tandlængen behandlede derfor ikke manden, men kontaktede i stedet politiet. Da patruljen kom til stedet, sad manden i klinikkens venteværelse. Han blev bedt om at legitimere sig, og fremviste det samme sundhedskort, der tilhørte en person på 26 år. Betjentene sagde til ham, at de mente, at han udgav sig for at være en anden, end han var, og manden blev anholdt med henblik på konstatering af hans identitet.

I forbindelse med visitation af manden blev der fundet et buskort med et andet navn og fødselsdato, end det der fremgik af sundhedskortet, en græsk opholdstilladelse og endnu et dansk sundhedskort. Politiet fandt frem til, at den anholdte var en 45-årig mand fra Indien, der opholder sig ulovligt i landet. Manden er foreløbigt tilbageholdt af politiet i op til 3x24 timer, mens hans sag forelægges for Udlændingestyrelsen.

**

Overfaldet og røvet i nattelivet Natten til fredag kl. 02.45 opstod der tumult ved krydset Vestergrave/Storegade i Randers. En 20-årig mand har forklaret til politiet, at han stod sammen med én af sine kammerater, da en større gruppe på mindst seks mænd, alle ca. 20 år og alle af mellemøstlig udseende, kom gående hen imod dem. Èn af dem spurgte, hvad han havde gang i, og den 20-årige mand forklarede, at han bare talte med sin kammerat. Herefter slog én fra gruppen den 20-årige flere gange i ansigtet.

Dette så en af den 20-åriges bekendte, som stod lige i nærheden og han forsøgte at lægge sig imellem. Det resulterede i, at også han blev slået i ansigtet med en sådan kraft, at han faldt ned på jorden. Den bekendte har forklaret til politiet, at han, mens han lå på jorden, blev trampet på, hvorefter én fra gruppen spurgte, hvor han havde sin pung.

Da den bekendte, der også er 20 år, var bange for at blive slået eller sparket yderligere fandt han sin pung frem fra lommen og viste den til manden, der tog den og gav den til en anden person i gruppen, hvorefter de alle forsvandt fra stedet.

De to mænd kan ikke give noget nærmere signalement af gruppen, som de mener var på mellem 7 og 10 personer. Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set gruppen i området ved Vestergrave/Storegade i Randers ved 02.45-tiden natten til fredag.

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Færdselsindsats i Aarhus Vest Færdselsafdelingen og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte torsdag aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus, hvilket medførte følgende sager:


Kørsel uden førerret: 2 stk. Overladelse af køretøj til person uden førerret: 2 stk., hvoraf den ene var tredje gang inden for tre uger, hvorfor der skete konfiskation af bilen. Hastighedsovertrædelse til klip: 7 stk. – hvoraf 4 var det 3. klip Hastighedsovertrædelse på motorvej til betinget frakendelse: 2 stk. Barn ej fastspændt: 1 stk. Forkert lygteføring: 1 stk. Overhaling højre om: 2 stk. Nummerplade inddraget: 1 stk. **


Knallertfører ville ikke stoppe for politiet Torsdag kl. 17.56 bemærkede en patrulje en knallert, hvorpå der sad to personer uden hjelm, som kom kørende fra Hall Sti og ud på Frederiks Allé i Aarhus. Patruljen tændte udrykningssignalerne for at signalere til føreren, at han skulle standse.

Det ønskede han dog ikke, og han forsøgte i stedet at køre fra politiet. I den forbindelse påkørte han en bil, der blev ført af en 62-årig kvinde, hvorefter de to personer væltede af scooteren og forsøgte at løbe fra stedet. De kom dog ikke så langt, før de blev anholdt.

Føreren af scooteren, en 25-årig mand, blev sigtet for ikke at have efterkommet politiets anvisninger, for manglende agtpågivenhed, kørsel uden førerret, manglende forsikring samt kørsel uden hjelm. Den 24-årige passager på scooteren blev sigtet for sidde bagpå og for kørsel uden hjelm.

**


Musik til ulempe blev en sag for politiet Torsdag kl. 14.05 blev Østjyllands Politi ringet op af en noget frustreret skoleleder, der forgæves havde forsøgt at få en Hare Krishna-munk til at holde pause med at spille musik foran Det Gamle Rådhus på Østervold i Randers C.

Skolelederen stod på stedet sammen med en gruppe elever, der skulle optage en film foran rådhuset. I den forbindelse havde de høfligt bedt munken om at holde en pause med at spille, så eleverne kunne sige deres replikker. Det ville munken ikke, så skolelederen kontaktede Hare Krishnas hovedorganisation, der undrede sig over munkens opførsel og bad skolelederen kontakte politiet.

Over telefonen bad en af politiets operatører i vagtcentralen munken om at holde en pause. Munken oplyste, at det ville han kun, hvis politimanden erkendte, at der var en Gud. Betjenten oplyste munken om, at der ikke var tale om en forhandlingssituation, og til sidst stoppede munken med at spille musik.

**


To drenge var gået hjem fra børnehaven Torsdag kl. 15.38 blev en patrulje kontaktet af personalet fra en institution i Skødstrup, hvor man netop havde opdaget, at to 4-årige drenge havde forceret et hegn og var gået fra institutionen. Der blev sat en større eftersøgning i gang med hjælp fra flere politipatruljer og fra lokalbefolkningen.

Men knap et kvarter senere lød meldingen, at de to drenge var fundet på den enes hjemmeadresse, hvor de sad og legede. Drengenes forældre og institutionens øvrige forældre er blevet underrettet om episoden.

**


Kørte fuld på stjålet cykel En patrulje blev natten til fredag kl. 02.31 opmærksom på en noget slingrende cyklist på Mariagervej i Randers. Betjentene standsede den 34-årige mand, der oplyste, at han netop havde været i byen med nogle kammerater og fået noget at drikke, men ikke lige havde været i humør til at gå hjem til fods. Han havde derfor taget en cykel, der havde stået ulåst foran Tiger-butikken og var begyndt at cykle hjemad. Den 34-årige mand erkendte, at det nok ikke var den smarteste beslutning, og han blev sigtet for brugstyveri af cykel.

Efterfølgende bad betjentene ham om at blæse i et alkometer, der afslørede en promille, der ikke var forenelig med at køre cykel på en betryggende måde, og den 34-årige mand blev derfor også sigtet for at køre spirituskørsel på cykel. Patruljen kørte herefter manden hjem, og tog cyklen med ind til politigården i Randers, hvorfra den vil blive leveret retur til rette ejermand.

**


Fuld taxakunde nægtede at betale Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 02.52 en anmeldelse fra en taxachauffør, der stod på Banegårdspladsen i Aarhus med en kunde, der ikke ønskede at betale sin regning. Da patruljen kom frem tog de kontakt til den noget berusede taxa-kunde, der blev bedt om at identificere sig, hvilket han dog ikke gjorde. Betjentene fandt selv et sygesikringskort og et dankort tilhørende den 38-åige mand.

Manden blev opfordret til at betale med dankortet, men det lykkedes aldrig for ham at få tastet den rigtige kode. Til gengæld blev han mere opfarende og aggressiv og råbte flere gange af både taxachaufføren og af andre forbipasserende. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev kørt ind til politigården i Aarhus, hvor han fik lov at tilbringe natten i detentionen.

**


Tog prismærket af, men glemte alarmen Østjyllands Politi fik torsdag kl. 17.15 en anmeldelse fra Sport 24 i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder i butikken havde set manden gå rundt og kigge i butikken, da han på et tidspunkt gik ind i prøverummet med et par hvide skibukser. Manden var inde i prøverummet i ca. fem minutter, hvorefter han kom ud med skibukserne igen og hængte dem tilbage på stativet.

Men da manden gik ud af butikken udløstes alarmen, og et par af butikkens medarbejdere tog kontakt til manden, der indvilligede i at gå med tilbage ind i butikken. I sin pose havde manden en North Face Jakke, hvor alarmen stadig sad på, men hvor der ikke var noget prismærke på. Da medarbejderen tjekkede de skibukser, som manden havde prøvet, fandt de det afrevne prismærke fra jakken i en af lommerne. Da politiet kom til stedet blev den 21-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

**


Sliksultne butikstyve på spil i Fakta Østjyllands Politi fik torsdag kl. 12.06 en anmeldelse fra Fakta på Fuglehegnet i Skødstrup, hvor personalet havde tilbageholdt to drenge på 13 og 14-år, der havde stjålet varer fra butikken. De to drenge var blevet taget i at have stjålet en agurk, en snickers, en pose bolsjer og en pose chokofanter til en samlet værdi af ca. 60 kroner. De to drenge blev afhentet af deres forældre og kommunen blev underrettet.

**


Glemt gryde uløste røg Østjyllands Politi fik torsdag kl. 14.03 en anmeldelse fra en borger, der kunne lugte og se røg i en opgang på Hobrovej i Randers C. Da patruljen kom frem til stedet kunne det konstateres, at en 38-årig kvindelig beboer havde været i færd med at koge æg, men gryden var kogt tør, hvilket havde medført røgudvikling. Der var ikke brand eller fare for nogen.

**


Batteri på elcykel gik op i røg Østjyllands Politi blev torsdag kl. 10.14 kaldt ud til en mulig brand på Bissengade i Aarhus C. Da politi og brandvæsnet kom frem til stedet, kunne de se, at der var en del røg, men umiddelbart ingen ild. Det viste sig, at der var et batteri på en elcykel, der var kortsluttet i forbindelse med opladning, hvilket havde udviklet røg.

**


Færdsel Torsdag kl. 08.13 skete der et færdselsuheld på Stenagervej i Risskov. En 41-årig kvindelig bilist kom kørende ad Vejlby Centervej, da hun drejede til venstre af Stenagervej og påkørte en bil, ført af en 45-årig kvinde, der var på vej lige over i krydset. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 41-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 15.49 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Åbyhøj. En 44-årig mand på en gummiged holdt stille i højre side af vejen, men da han satte i gang igen og ville lave en uvending ramte han en bil, ført af en 58-årig kvinde, der kom kørende ad Silkeborgvej. Ved sammenstødet blev kvindes bil skubbet over i den modsatte færdselsretning, hvor den stødte ind i en anden bil, der blev ført af en 26-årig mand. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 16.50 skete der et færdselsuheld på Østerby Allé i Tranbjerg. En 73-årig mandlig bilist kom over i modsatte vejbane, hvor han påkørte en bil, der blev ført af en 41-årig kvinde. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 23.43 skete der et færdselsuheld på Jægergårdsgade i Aarhus. En ukendt fører af en scooter kørte over for rødt lys og ramte ind i en taxa, ført af en 63-årig mand, der holdt for rødt i modsatte retning. Føreren af scooteren flygtede herefter fra stedet. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til fredag kl. 02.25 blev en 29-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Industrivej i Auning.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Højvangsvej i Randers NV begået mellem onsdag den 13/11 kl. 09.00 og torsdag den 14/11 kl. 09.00 På Tronkærgårdsvej i Skødstrup begået torsdag den 14/11 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00 På Møllebækken i Voldum, Hadsten begået torsdag den 14/11 mellem kl. 09.50 og kl. 10.30 På Langenæs Allé i Aarhus C begået torsdag den 14/11 mellem kl. 08.30 og kl. 14.58 På Nørrebrogade i Randers C begået torsdag den 14/11 mellem kl. 07.30 og kl. 15.00 På Børupvej i Tranbjerg begået torsdag den 14/11 mellem kl. 16.45 og kl. 18.45

Kilde: Østjyllands Politi