Døgnrapport d. 02-12-2019

mandag 02. dec, kl. 19:07

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 2. december 2019

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger.


Patrulje fandt narko og strømpistol i slingrende bil En patrulje fra Østjyllands Politi fik søndag kl. 17.26 øje på en bil, der slingrede og kørte noget usikkert på Østervangsvej i Randers C. Betjentene fik standset bilen med, hvor en 25-årig mand sad bag rattet. En test med narkometeret viste, at han var påvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Under en ransagning af bilen fandt betjentene en strømpistol og mindre mængder hash og skunk. Både våben og narko blev beslaglagt, og den 25-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og ulovlig våbenbesiddelse.

**

Kvinde udsat for blotter på stisystem En 45-årig kvinde var søndag aften ude at lufte sin hund på nogle stier ved Sadelmagertoften i Højbjerg, da hun kl. 20.58 opdagede, at en fremmed mand var fulgt efter hende. Han stoppede op under en lygtepæl og trak sit lem frem og begyndte at onanere, mens han kiggede på hende. Kvinden råbte af manden, som herefter gik fra stedet i retning mod Holme Parkvej. Herefter ringede kvinden til politiet og anmeldte blotteriet.

Signalementet af manden blev sendt rundt til patruljerne i området, men det lykkedes ikke politiet at finde frem til manden.

Han beskrives som:

• Dansk af udseende, lys hud
• Ca. 17-20 år
• Ca. 178-180 cm høj
• Sort, mellemlangt hår
• Iført mørk jakke, lys hættetrøje og mørke bukser

**

Kirke fik knust ruder Østjyllands modtog søndag kl. 8.00 en anmeldelse om, at Lystrup Kirke var blevet udsat for hærværk. Politiets undersøgelser på stedet viste, at ukendte gerningsmænd havde smadret fem ruder og en glasdør ved at kaste med brosten. Hærværket er sket mellem lørdag den 30. november kl. 15.00 og søndag den 1. december kl. 8.00.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der har oplysninger om, hvem gerningsmændene kan være. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

**

Mand uden kørekort svinede betjente til En 29-årig mand endte med flere sigtelser, da han søndag kl. 11.48 blev standset i sin bil af en patrulje på Skelvangsvej i Randers NV. Patruljen konstaterede hurtigt, at den 29-årige var frakendt kørekortet, og sigtede ham for kørsel uden førerret.

Det fik manden til at råbe af betjentene og smide ubehagelige gloser mod dem. Opførslen førte til, at patruljen anholdt manden og sigtede ham for at forstyrre den offentlige orden og for fornærmelig tiltale mod politiet.

**

Sigtet for trusler mod overbo En 27-årig kvinde fra Randers ringede søndag morgen til politiet, da hun blev utryg ved sin underbo, som råbte forskellige ukvemsord og trusler op mod hende. En patrulje kørte til lejligheden, hvor de tog kontakt til den 42-årige overbo, som de sigtede for trusler.

**

Ung mand anholdt på hospitalet En 22-årig mand skabte mandag morgen kl. 6.30 så meget uro og utryghed på Akutmodtagelsen på Regionshospitalet i Randers, at han endte med at blive anholdt. Personalet ringede til politiet og fortalte, at den 22-årige optrådte truende og aggressivt og kastede med ting.

Den unge mand var fortsat meget opfarende, da patruljen ankom til stedet, og han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Brand i skraldeskakt Østjyllands Politi fik søndag kl. 15.11 en anmeldelse om, at der var brand på en adresse på Gudrunsvej i Brabrand. Det viste sig, at der var ild i en skraldeskakt, sandsynligvis fordi der var smidt et cigaretskod i skakten. Ilden blev slukket, og der skete umiddelbart ikke større skader på bygningen.

**

Færdsel Søndag kl. 20.41 skete der et færdselsuheld Kappelvænget i Aarhus C. En bil ført af en ukendt mand skred ud og ramte et skilt på fortovet. Fra bilen løb fem-seks unge mænd klædt i mørkt tøj. Ingen af dem gav sig til kende. Umiddelbart kom ingen personer til skade ved uheldet.

Søndag kl. 21.59 blev en 36-årig mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V.

Mandag kl. 2.58 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Langå.

Mandag kl. 5.10 blev en 45-årig mandlig lastbilchauffør anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Rosbjergvej i Brabrand. En opmærksom borger var fulgt efter lastbilen, da den kørte usikkert og slingrende, og hun guidede politiet frem til lastbilen og chaufføren.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Rosenvangs Allé i Viby begået mellem lørdag d. 30/11 kl. 15.00 og søndag d. 1/12 kl. 11.30
• På Saralystvej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 30/11 kl. 19.30 og søndag d. 1/12 kl. 5.00
• På Elmehaven i Lystrup begået mellem torsdag d. 28/11 kl. 14.00 og søndag d. 1/12 kl. 13.50
• På Degnebakken i Hasle begået mellem fredag d. 29/11 kl. 14.50 og søndag d. 1/12 kl. 18.50


Kilde: Østjyllands Politi