Døgnrapport d. 02-12-2019

mandag 02. dec, kl. 19:25

29. november - 1. december 2019

KREDSEN: Tryg julefrokost
Så er vi gået ind i julemåneden med alt, hvad dertil hører. I den anledning var politiet på gaden over det meste af kredsen med både almindelige fodpatruljer og tryg-julefrokostpatruljer, der stak næsen forbi på restaurationer, cafeer og ved større julefrokoster, for at se om alt foregik som det skulle. Det gjorde det langt de fleste steder – lige fra Rødby og Maribo over Nykøbing F., Marielyst, Sakskøbing, Stege, Vordingborg, Præstø, Næstved til Slagelse var der generelle meldinger om en god og hyggelig julestemning.

NÆSTVED: Tre kvinder sigtet for butikstyveri
I fredags klokken 18.38 opdagede en vagt, at fire kvinder var i gang med at stjæle varer fra en tøjforretning i Næstved Storcenter. Vagten fik fat i tre af kvinderne, mens den fjerde stak af. Kvinderne havde skåret inderforet op i deres jakker, og her havde de gemt en del varer. Politiet blev tilkaldt og de tre kvinder blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Kvinden, der stak af, efterlod noget id, så politiet har en god formodning om, hvem hun er. De to af kvinderne var fra Skælskør, og de andre to har ingen fast adresse.

SORØ: Fuld 17-årig anholdt
En pænt beruset 17-årig ung mand forsøgte fredag klokken 21.16 at komme ind til en fest på Akademigrunden i Sorø. Da han fik et nej af dørmændene, blev de overfuset med skældsord, og da politiet ankom fortsatte han overfusningen mod betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

SLAGELSE: Sigtet for salg af narko
I forbindelse med en patrulje på Skovsøgade i Slagelse lagde et par betjente mærke til en mand, der forsøgte at forlade stedet, da han fik øje på politiet. Betjentene fik dog hurtigt fat i ham, og han virkede noget nervøs og ville i første omgang ikke fortælle, hvem han var, men opgav i stedet et falsk navn og personnummer. Der var god grund til nervøsiteten, for betjentene fandt knap 200 gram hash på ham, og derfor blev han anholdt og sigtet for salg af narko. Det drejer sig om en 26-årig mand uden fast bopæl.

NYKØBING F.: Mand på Segway sigtet for spirituskørsel
En 51-årig mand fra Nykøbing F. var natten til lørdag ude at køre sig en måneskinstur på sin Segway på Brovejen i Nykøbing F., da han væltede og slog sig. Politiet og en ambulance blev tilkaldt, og betjentene på stedet havde en mistanke om, at manden ikke var helt appelsinfri, så derfor blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev kørt på skadestuen til behandling for sine knubs, og her fik han også taget en blodprøve, der skal vise, om han havde for mange promiller i blodet. Man kan blive sigtet for spirituskørsel, hvis man kører beruset på et motordrevet køretøj – det kan ud over en Segway også være fx et el-løbehjul, en knallert eller et motordrevet skateboard.

NYKØBING FALSTER: Butikstyveri
Politiet fik lørdag klokken 12.20 en anmeldelse om, at en 39-årig kvinde havde haft lidt for lange fingre, da hun lørdag formiddag gik en tur igennem Jernbanegade og Østergågade i Nykøbing Falster. Faktisk havde hun stjålet både en parfume, nogle håndklæder, et knivsæt, en mascara, nogle duftpinde og en ansigtstrimmer fra fire forskellige butikker. Hun blev derfor sigtet for butikstyveri.

RØDBY: Brugte en andens ID-kort
Ved den rutinemæssige kontrol ved grænsen standsede politiet lørdag klokken 14.10 en 27-årig mand fra udlandet, der ankom i en bus med færge fra Tyskland. Han viste et svensk ID-kort, som ved nærmere eftersyn viste sig at tilhøre en anden mand end manden i bussen. Han blev derfor anholdt klokken 14.30 og sigtet for personelfalsk. Han blev løsladt igen klokken 20.02, og der venter nu en bøde.

NYKØBING FALSTER: Unge lavede hærværk
Politiet fik lørdag klokken 19.38 en anmeldelse om, at en lille gruppe unge var i færd med at lave hærværk ved et cykelskur på Sophieskolen i Nykøbing Falster. Flere lamper blev ødelagt, og dækkene på tre cykler blev sprættet op. Da politiet ankom, fik de hurtigt fat på tre unge drenge i alderen 12-14 år, hvoraf den ene havde en foldekniv med. Han erkendte, at det var ham, der stod bag hærværket, og de sociale myndigheder blev kontaktet.

HASLEV: Slag i hovedet
Polititiet fik søndag klokken 02.11 en anmeldelse om, at en 28-årig mand fra Faxe havde slået en 24-årig mand fra Stenløse i hovedet flere gange på en parkeringsplads i Haslev. Baggrunden var en uoverensstemmelse på en beværtning tidligere på aftenen. Den 28-årige mand blev sigtet for vold.

STENLILLE: Havde hash i underbukserne
Politiet fik søndag klokken 13.36 en anmeldelse om, at en mand optrådte noget utryghedsskabende på en adresse i Stenlille, og for at få ro på stedet, blev han anholdt klokken 13.58. Det var en 23-årig mand, som blev taget med til politistationen i Næstved, og da han blev visiteret, fandt politibetjentene 17,74 gram hash, han havde skjult i underbukserne. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter, at den 23-årige var faldet til ro, blev han løsladt igen klokken 18.50.

SORØ: Brand i restaurant
Politi og brandvæsen fik søndag klokken 15.47 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i restaurant Støvlet Katrines Hus på Slagelsevej i Sorø. Ingen kom noget til skade ved branden, men to mænd blev kørt til kontrol for en let røgforgiftning på sygehuset. Brandvæsenet fik ilden i den stråtækte bygning under kontrol og forlod stedet ud på aftenen. Politiet skal nu klarlægge omstændighederne ved branden i nærmere.


INDBRUD
Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:
By Vej Type Tidsrum Udbytte Fensmark Ellegårdsvej Hus Fredag klokken 9.30-17.50 To pc'er af ukendt fabrikat og smykker Holme-Olstrup Løgparken Hus Fredag klokken 13.00 – lørdag klokken 20.25 Ikke umiddelbart stjålet noget Holme-Olstrup Løgvej Hus Fredag klokken 16.15-22.00 Smykker og kontanter Næstved Satellitvej Hus Fredag klokken 15.40-23.15 Kontanter, smykker og en bærbar pc af mærket HP Næstved Trettenstykkerne Hus Fredag klokken 12.00 – lørdag klokken 8.30 Ikke umiddelbart stjålet noget Søllested Brogårdsvej Hus Torsdag klokken 19.30 – fredag klokken 8.20 Ikke gjort op hvad der er stjålet Søllested Irisvej Hus Lørdag klokken 12.30 – søndag klokken 15.45 Ikke umiddelbart stjålet noget Tappernøje Stavnstrupvej Hus Søndag klokken 4.30 Ikke gjort op hvad der er stjålet


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Faxe Præstøvej Fredag klokken 6.12-7.00 ATK 50 2 80 km/t 101 km/t - Guldborg Storstømsvej Fredag klokken 13.35-20.15 ATK – bestilt færdselskontrol 529 30 50 km/t 105 km/t Tre klip og en ubetinget frakendelse Nakskov Maribovej Fredag klokken7.30-14.00 ATK 428 1 80 km/t 87 km/t - Slagelse Slagelse Landevej, Harrested Fredag klokken 5.19-11.30 ATK 2351 29 80 km/t 127 km/t Tre klip Sorø Holbækvej Fredag klokken 9.30-15.30 ATK 896 67 40 km/t 72 km/t 17 klip og to betingede frakendelser

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Nakskov Mejerivej Søndag klokken 3.59 38-årig mand fra Harpelunde Spirituskørsel Næstved Farimagsvej Søndag klokken 5.26 23-årig mand fra Haslev Spirituskørsel Næstved Toldbodgade Søndag klokken 4.33 24-årig mand fra Ishøj Spirituskørsel Næstved Vordingborgvej Lørdag klokken 0.29 55-årig kvinde fra Næstved Spirituskørsel Rønnede Sydmotorvejen Søndag klokken 17.01 33-årig mand fra Guldborg Narkokørsel Sorø Nordmarksvej Lørdag klokken 2.45 18-årig mand fra Tølløse Spirituskørsel Vordingborg Mønsvej Lørdag klokken 10.00 40-årig mand fra Borre SpirituskørselKilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi