5 års fængsel for våben og sprængstof på bopælen

mandag 02. dec, kl. 13:33

				Manden har siddet varetægtsfængslet siden den 9. juni i år, hvor politiet dagen inden havde ransaget hans bopæl på baggrund af et tip fra en borge...

Manden har siddet varetægtsfængslet siden den 9. juni i år, hvor politiet dagen inden havde ransaget hans bopæl på baggrund af et tip fra en borger. Sagen blev i dag behandlet som en tilståelsessag.
”Den 40-årige har fra starten erkendt sig skyldig i besiddelsen. Han beskrev sig selv som våbensamler, dog bevidst om at han ingen tilladelse havde og at våben og sprængstof var anskaffet illegalt. Han forklarede også, at han havde prøveskudt revolveren i sin have, og ved en enkelt lejlighed også havde forsøgt at sprænge en del af sprængstoffet i haven.” Uddyber anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi.

Ved undersøgelsen af de fundne 270 gram sprængstof kunne det konkluderes, at det krævede en sikkerhedsafstand på over 300 meter i det fri, hvis det blev bragt til sprængning.

Anklager Tobias Engby forklarer: ”Det særlige i denne sag var, at tiltalte på ingen måde havde tilknytning til det kriminelle miljø, og at der ikke var andre ting, der pegede på, at våben og sprængstof skulle anvendes udover ved den lejlighed, den 40-årige selv havde forklaret om.”

Retten fandt, at alle våben var besiddet under særligt skærpende omstændigheder, og at sprængstoffet var af særdeles farlig karakter og egnet til at forvolde betydelig skade. Straffen blev udmålt til 5 års ubetinget fængsel og den 40-årige mand blev varetægtsfængslet efter dom, indtil afsoningen kan påbegyndes.
Manden modtog dommen og protesterede ikke over den fortsatte fængsling.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Tobias Engby

Kilde: Sydøstjyllands Politi