Døgnrapport d. 02-12-2019

tirsdag 03. dec, kl. 05:24

Fra døgnrapporten: påvirket kørsel i Nørresundby, Aalborg, Skagen & Frederikshavn, indbrud i Hjørring

Nørresundby – 44-årig mand anholdt for spirituskørsel På Sundsholmen i Nørresundby blev en varebil standset til et rutinetjek lørdag den 30. november kl. 02:55. Føreren af bilen var en 44-årig mand. Patruljen henvendte sig til manden, hvor de hurtigt fik indtrykket af, at han var påvirket. En alkometertest viste, at mandens promille var over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

Aalborg – spritbilist kørte ud for ubetinget vigepligt I Aalborg skete et færdselsuheld mellem to personbiler lørdag den 30. november kl. 06:44. Ved et kryds overså part 1 part 2s personbil, hvorfor part 1 kørte ud for ubetinget vigepligt. Part 2 kørte derfor ind i siden på part 1, som blev slynget rundt på grund af kollisionen.

En ambulance såvel som en patrulje ankom hurtigt til stedet. Her kunne de konstatere, at part 2s personbil modtog mindre materielle skader, mens part 1s blev totalskadet. Heldigvis var der ingen personskade i uheldet. Part 1, en mand i 30’erne, erkendte selv, at han var påvirket af alkohol, da han aftenen forinden havde drukket.

En alkometertest viste, at mandens promille var over de tilladte 0,5. Derudover blev manden testet for påvirkning af euforiserende stoffer. Testen gav også her udslag. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel, kørsel med stoffer i blodet og brud på færdselsloven.

Hvornår må du køre bil efter en fest? Det tager lang tid for leveren at nedbryde alkohol i kroppen, og du kan ikke speede processen op.

Vi anbefaler, at du maksimalt drikker én genstand, hvis du skal køre hjem. Vælger du at feste igennem, anbefaler vi, at du tidligst kører bil igen om eftermiddagen næste dag. Drikker du aftenen forinden, kører du nemlig stadig spritkørsel, hvis du kører om morgenen dagen derpå.
Læs mere på: sikkertrafik.dk/.../stop-spritkørsel

Skagen – 28-årig mand anholdt for kørsel med stoffer i blodet På Vestre Strandvej i Skagen blev en personbil standset til et rutinetjek fredag den 29. november kl. 09:13. Ved henvendelse til føreren af bilen, en 28-årig mand, lagde patruljen hurtigt mærke til, at han var påvirket. En narkometertest viste, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet og anholdt for kørsel med stoffer i blodet.


Frederikshavn – 22-årig mand anholdt for kørsel med stoffer i blodet Fredag den 29. november kl. 22:05 blev en personbil standset til et rutinetjek på Herninggade i Frederikshavn. Patruljen henvendte sig til føreren af bilen, som var en 22-årig mand. Manden så ud til at være påvirket, hvorfor han blev instrueret i at deltage i en narkometertest.

Testen gav udslag, da manden var påvirket af kokain og hash. Endvidere blev der fundet 0,75 gram kokain i mandens tegnebog, og 0,47 gram hvidt stof i en cigaret emballage under et passagersæde i bilen. Den 22-årige mand blev derfor sigtet for brud på lov om stoffer samt sigtet og anholdt for kørsel med stoffer i blodet.


Hvad er straffen for spirituskørsel og kørsel under påvirkning af stoffer? Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.
Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.
Både ved spritkørsel og kørsel med stoffer i blodet skal du desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Læs mere her Straffen for spirituskørsel: sikkertrafik.dk/.../spirituskørsel
Straffen for kørsel med stoffer i blodet: sikkertrafik.dk/.../ulovlige-stoffer


Hjørring – smykker stjålet ved indbrud i privat bolig Fredag den 29. november kl. 17:00-21:15 blev en privat bolig udsat for indbrud på Trollhættanvej i Hjørring. Indbrudstyven brød et vindue og en terrassedør op med et koben, hvorfra han/hun fik adgang til huset. Blandt de stjålne genstande var en bærbar computer, en halskæde og en tablet.


Har du set mistænkelig færden på Trollhættanvej i Hjørring? Kontakt politiet på 114.
Indbrud øger risikoen for flere indbrud – det mønster kan brydes med Nabohjælp Har der først været indbrud, stiger risikoen for flere. Ikke kun for det ramte hus, men også for naboerne i en radius af 200 meter. Derfor aktiverer Nabohjælps app alle nabohjælpere i området, så mønstret kan brydes.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app:
Download i App Store
Download i Google Play
Følg os på Twitter og Facebook.

Kilde: Nordjyllands Politi