Polak udleveret og dømt for hæleri af cykler

mandag 02. dec, kl. 16:48

				En 51-årig mand, polsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrej...

En 51-årig mand, polsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år for hæleri.

Den 51-årige har tilstået hæleri af 23 cykler samt et el-løbejul til en værdi af cirka 140.000 kroner og har modtaget dommen.

Den 51-årige blev den 16. september fængslet in absentia ved Retten i Sønderborg med henblik på udfærdigelse af en europæisk arrestordre.

Han blev den 25. november anholdt i Norge ved grænsen til Sverige, hvorfra han i fredags blev udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der har efterforsket sagen.

Retsmødet fandt sted lørdag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi