Døgnrapport d. 03-12-2019

tirsdag 03. dec, kl. 17:52

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 3. december 2019

Fremstilling i Randers Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 en 53-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for besiddelse af narko med henblik på salg, efter han mandag eftermiddag blev anholdt på sin adresse i Randers, hvor politiet fandt en del amfetamin.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning, og derfor ønsker Østjyllands Politi p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

Fremstilling i Randers Østjyllands Politi fremstiller 11.15 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for overtrædelse af knivloven under skærpende omstændigheder.

Mandag klokken 23.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var optræk til slagsmål mellem to personer på et værtshus på Slotsgade i Randers C. Da betjentene ankom kort efter, havde uroen lagt sig, men stedet bar præg af tumult.

Mens patruljen stod og undersøgte stedet, kom den 26-årige mand pludseligt gående ud fra toilettet med en kniv i hånden. Han blev beordret til at lægge kniven og blev anholdt med den fornødne magt. Herefter blev han sigtet for at overtrædelse af knivloven. Han blev også fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket gav ham yderligere en sigtelse.

Ud fra vidneforklaringer på stedet fandt politiet efterfølgende frem til en 29-årig mand, som skulle have været med til at starte balladen, da han havde en uoverensstemmelse med den 26-årige. Den 29-årige blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og da betjentene fandt en kniv, som de knyttede til den 29-årige, blev han også sigtet for at overtræde knivloven.

På grund af de skærpende omstændigheder og den 26-åriges tidligere straffe, fremstilles han i grundlovsforhør.


**

Specialpatruljen fandt stoffer på Samsø Østjyllands Politis specialpatrulje var mandag på visit på Samsø, hvor de besøgte flere adresser, hvor de havde mistanke om, at der lå ulovlige stoffer. Patruljen havde narkohund med, og flere hjem blev ransaget.

Hos en 41-årig mand fandt specialpatruljen noget hash og heroin.
En 61-årig mand dyrkede række skunkplanter i sit hjem, hvor der også lå poser med hash.
En 33-årig mand havde skunk gemt i soveværelset, og en 55-årig havde hash liggende derhjemme.

Alle fire blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Specialpatruljen lover at besøge Samsø igen.

**

Standsning af bil førte til byge af sigtelser En 37-årig mand endte med at blive anholdt med en del sigtelser, da han mandag kl. 20.00 blev standset i sin bil af en patrulje på Vosnæsparken i Skødstrup. Da patruljen bad manden vise sit kørekort, måtte han erkende, at han ikke havde et. Han blev derfor sigtet for at køre uden førerret. Den 37-årige virkede påvirket af stoffer, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel.

Betjentene kunne konstatere, at bilen stod registreret til at tilhøre en kvinde, og de spurgte derfor ind til, hvor han havde bilen fra. Han indrømmede nu, at han havde stjålet den fra sin ekskone, hvilket indbragte ham en sigtelse for tyveri af bil.

Forholdene fik patruljen til at ransage bilen, og det viste sig at være en god idé. I den lå noget amfetamin og nogle knive, som den 37-årige blev sigtet for at besidde. Desuden lå der et kreditkort, som tilhørte en kvinde fra Hornslet. Da den 37-årige ikke kunne give en forklaring på, hvor han havde det fra, blev han sigtet for ulovlig omgang med hittegods. Betjentene fandt også en del indbrudsværktøj i bilen, og det fik dem til også at sigte den 37-årige for forsøg på indbrud et ukendt sted.

På den måde nåede antallet af sigtelser op på syv, inden den 37-årige blev kørt til politistationen.

** Ældre kvinde snydt af falsk medarbejder En 85-årig kvinde fik mandag kl. 15.20 besøg i sit hjem på Holme Møllevej i Viby af en fremmed mand, som udgav sig for at være fra kommunen. Ifølge manden kom han både for at kontrollere noget med hendes vand og for at forberede hende til noget håndmassage, som en kollega senere skulle udføre. Det lykkedes manden at narre kvinden til at tage sine ringe af, som han efterfølgende stjal sammen med flere andre smykker.

Manden beskrives som:

• Mellemøstlig af udseende
• Ca. 45 år
• Ca. 170-180 cm høj, slank
• Brunt hår
• Iført cowboybukser og hvide gummihandsker


**

19-årige anmeldte overfald To 19-årige mænd anmeldte mandag, at de klokken 20.41 var blevet konfronteret af en gruppe på omkring ti unge mænd på Søren Frichs Vej i Åbyhøj. Ifølge de 19-årige skubbede mændene helt umotiveret til dem og slog dem pludseligt i ansigtet, mens de truede dem med en kniv. Herefter kørte alle mændene fra stedet. De to 19-årige nåede ikke at bemærke særlige kendetegn ved nogen af gerningsmændene.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som har set overfaldet. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

**

Panttyv kravlede gennem flaskeautomat En 23-årig mand blev mandag kl. 18.19 opdaget af en vagt, mens han var i færd med at stjæle pantflasker fra Kvickly i Bruuns Galleri. Den 23-årige var kravlet ind gennem det hul, hvor man afleverer tomme flaskekasser.

Herefter slæbte han seks kasser med tomme ølflasker ud gennem hullet. En butiksvagt opdagede dog tricket, tilbageholdt manden og tilkaldte politiet. Den 23-årige blev efterfølgende sigtet for butikstyveri.

**

17-årig kørte vildt på cykelsti En bekymret borger valgte mandag kl. 7.47 at tilbageholde en 17-årig dreng, som var kommet fræsende på en knallert på en cykelsti i Ommestrup ved Rønde. Ifølge borgeren kørte den 17-årige alt for stærkt, og på et tidspunkt havde han været ved at køre ind i et lille skolebarn, som kom cyklende ad stien.

Da borgeren fik mulighed for det, tog han derfor fat i den unge knallertfører og kontaktede politiet. En patrulje kørte til stedet og overtog den 17-årige, der erkendte, at han havde tunet sin knallert, så den kunne køre en del mere end det tilladte. Han blev derfor sigtet og sat til at pille de ulovlige dele af, som betjentene tog med sig.

**

Mindre brand i værksted Mandag klokken 9.36 fik kørte politi og brandvæsen til Stabelsvej i Mejlby, hvor der var udbrudt brand i et værksted. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der umiddelbart forårsagede mindre skader på stedet. Ingen kom til skade ved branden, der formentligt er startet i forbindelse med noget svejsearbejde.

**

Færdsel Mandag kl. 9.30 skete der et færdselsuheld op Edelhoffvej ved Højby Mark, da en 34-årig kvindelig i en kurve ramte ind i en modkørende bil ført af en 72-årig kvinde.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Nygårdsvej i Højbjerg begået mandag d. 2/12 mellem kl. 10.15 og kl. 11.30
• På Vangsbovej i Hasselager begået mandag d. 2/12 kl. 18.35
• På Kløvervangen i Skødstrup begået mandag d. 2/12 mellem kl. 15.00 og kl. 19.35


Kilde: Østjyllands Politi