Døgnrapport d. 27-01-2020

mandag 27. jan, kl. 23:02

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 240120 kl. 0700 til mandag 270120 kl. 0700.

Weekendens anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Unionsvej, Køge
Navervej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Møllebjergvej, Valsømagle, Jystrup Midtsj.
Helligkorsvej, Roskilde
Fugleparken, Karlslunde
Duehusvej, Bjæverskov
Søvej, Hvalsø
Skovbrynet, Borup
Kløvervengen, Kr. Helsinge, Gørlev
Nebsmøllevej, Ortved, Ringsted
Østre Lagunevej, Solrød Strand
Vibevej, Greve
Hirsemarken, Borup
Gyvelvej, Solrød Strand
Degnestien, Grevinge
Rytterbakken, Greve
Jydbækvej, Jyderup
Højby Stationsvej, Højby
Codanvej, Køge
Kløverstien, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus: Rosenvænget, Rørvig
Fyrrebakkevej, Klint, Nykøbing Sj.
Østervænget, Nykøbing Sj.
Strandvej, Gudmindrup Lyng, Højby
Midtervang, Tengslemark Lyng, Højby

Indbrud i skole og institutioner mv.: Bispegårdsvej, Allerslev, Lejre
Søndre Alle, Køge
Tølløsevej, Tølløse


Fredag – lørdag:
Narko, medicin og våbenlov – Hovedvejen, Osted, Lejre Kl. 09.25 tog politiet kontakt til en mand, som sad på førersædet og sov i en bil, som holdt parkeret ved en tankstation. Ruderne i bilen var duggede og patruljen ville sikre sig, at manden i bilen havde det godt. Betjentene traf manden, en 38-årig fra Slagelse, som blev skønnet påvirket af rusmidler. På passagersædet lå et hjemmelavet slagredskab, som bestod af tykke kabler omviklet med tape, så det dannede et håndtag. Politiet sigtede den 38-årige for overtrædelse af våbenloven og ransagede bilen. Her fandt betjentene 10,22 gram amfetamin og 2,5 blå Viagra piller, som er receptpligtig, men ikke var udstedt til den 38-årige. Han blev derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer og lægemiddellovgivningen. Politiet beslaglagde de ulovlige ting med henblik på destruktion. Den sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Salg af narko – Ringsted Fredag formiddag var politiet på patrulje i Ringsted, da en borger gav betjentene et tip om, at der blev solgt amfetamin fra en adresse i Ringsted. Politiet kørte til den angivne adresse, hvor de medbragte narkohunde til at undersøge stedet. Betjentene med narkohunde gennemgik stedet og visiterede de tilstedeværende. En 32-årige mand fra Slagelse blev fundet i besiddelse af 60 gram amfetamin. Politiet fandt 258 gram amfetamin og 19 stk. ecstasypiller ved ransagningen, som den 40-årig mand fra Ringsted blev sigtet for at besidde. I begge tilfælde blev mændene sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Politiet beslaglagde narkoen med henblik på destruktion.

De to sigtede blev anholdt og taget med til afhøring på politistationen. Efter en juridisk vurdering af sagen, blev det besluttet at den 40-årige skulle fremstilles i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, da politiet havde en mistanke om, at han stod bag narkosalget fra adressen. Den 32-årige blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.
Retten i Roskilde besluttede, at den 40-årige skulle varetægtsfængsles frem til den 13. februar 2020. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere i sagen.

Politiet er meget glade for at få tip fra borgerne. Med borgernes øjne og ører ude i lokalsamfundet, kan politiet få vigtige oplysninger, som kan føre til opklaringen af alvorlige forbrydelser. Husk du kan tippe direkte fra politiets hjemmeside www.politi.dk under ”tip politiet” på forsiden.

Uro og uorden på tankstation – L. C. Worsøesvej, Holbæk Kl. 21.07 modtog politiet en anmeldelse om, at flere biler var forsamlet på en tankstation, hvor der blev spillet høj musik fra bilerne til ulempe for de omkringboende. Ved politiets ankomst kl. 21.14 var musikken dog dæmpet væsentligt. Der var 15 biler på stedet, så førerne blev anmodet om at parkere på en sådan måde, at de ikke generede kunder til hverken tankstationen eller vaskehallen. Politiet gennemgik bilerne for at kontrollere, om nogen ikke var i lovlig og forskriftsmæssig stand, men fandt dog ikke grundlag for at sigte nogen for noget. Efter at have kontrolleret samtlige tilstedeværende forlod politiet området, efter at de var blevet oplyst om, at fornyet anmeldelse om uro fra stedet kunne medføre en sigtelse for brud på ordensbekendtgørelsen.

Brandundersøgelse – Havevang, Holbæk Kl. 23.56 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en lejlighed og på dens altan. Beboerne i opgangen blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret i anledning af branden i en lejlighed på første sal. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået for forrette skader i et soveværelse og brændbart materiale på en altan udenfor. Ingen var kommet til skade ved branden, som formentlig skyldtes rygning og uforsigtighed hermed. En 29-årig mand havde forinden brandens opståen røget på altanen og slukket sin cigaret i et askebæger tæt på en sofa. Gløder har formentlig antændt sofaen, hvorefter branden bredte sig til det tilstødende soveværelse. Politiet har optaget rapport om branden for at kunne afgøre, hvorvidt den 29-årige kan have overtrådt brandlovgivningen.

Hensynsløs kørsel – Kalundborgvej, Holbæk Kl. 01.31 ønskede politiet at tale med føreren af en mindre personbil, hvis fører dog ikke ville standse. Føreren satte hastigheden væsentligt op under kørsel ad Kalundborgvej i vestlig retning, så hastigheden nærmede sig ca. 140 km/t. Endvidere kørte føreren venstre rundt om et helleanlæg i krydset ved Mejsevej, men ingen var dog i konkret fare for andre som følge heraf. Politiet fik dog standset bilen på Kalundborgvej med en 22-årig mand fra Nykøbing Sj. bag rattet. Han blev sigtet for hastighedsovertrædelsen inden for tættere bebygget område og for at køre venstre om helleanlægget. I den anledning kan han således forvente at høre nærmere fra politiet senere.

Hensynsløs kørsel – Greve Kl. 02.18 bemærkede en patrulje en personbil, der på Greve Centervej ved Greve S-station i en rundkørsel kørte den forkerte vej rundt og dermed mod ensretningen. Da politiet ville standse bilen, satte føreren hastigheden og kørte væk fra politiet, der dog fulgte efter. Herunder kørte føreren på Lillevangsvej over for rødt lys i krydsene ved Skelmosevej, Eriksmindevej og Hundige Centervej, hvorefter bilen blev ført ind i området ved Gærdehuset (Askerød) på et stisystem. Her blev en parkeret bil påkørt og skubbet flere meter, inden bilen forsvandt i området. Senere fandt politiet bilen efterladt ved ejerens bopæl og med skader svarende til de skader, som den forvoldte under kørslen. Føreren blev identificeret som en 28-årig mand fra Greve, der blev sigtet for den hensynsløse kørsel samt kørsel uden førerret, hvilket ifølge sigtede selv var årsagen til forsøget på at stikke af fra politiet. Den 28-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Vold i nattelivet – Nygade, Holbæk Kl. 03.37 anmeldte en 36-årig mand fra Valby, at han var blevet slået i ansigtet med en knytnæve af mand, der uden for et værtshus havde bebrejde ham, at han havde snakket med en kammerats kæreste. Den 36-årige havde afslået at indlade sig i et slagsmål, hvorefter han havde fået et slag i ansigtet. Politiet fik hurtigt identificeret voldsmanden som en 30-årig mand fra Holbæk, som senere på natten blev anholdt og sigtet for vold. Efter afhøring til sagen blev han løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Offeret blev bragt til skadestuen til undersøgelse og registrering af eventuelle skader som følge af slaget.


Lørdag – søndag:
Mistænkelig mand – Lundemarksvej, Holbæk Kl. 07.54 anmeldte en 82-årig mand fra Holbæk, at han måske havde overrasket en indbrudstyv på sin adresse. En fremmed mand kommet ind på terrassen og havde oplyst at være sendt fra kommunen, men forsvandt dog skyndsomt, da han blev opdaget. Manden sprang over et hegn ind til naboen og forsvandt i området. Politiet fandt dog ikke manden eller tegn på indbrud hos anmelderen.
Kl. 14.01 anmeldte den 82-årige, at manden igen var kommet retur og havde sat en stige op på stedet. Politiet fik nu på stedet kontakt til en 39-årig, muligt lettere forvirret mand fra Holbæk, som blev bortvist fra stedet med besked om ikke at henvende sig på stedet igen. Den 39-årige blev dog ikke sigtet for noget trods sin lidt unormale adfærd på en fremmed mands grund.

Trusler mod bilist – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg Kl. 12.01 anmeldte et chokeret par, at de var blevet truet af en fremmed mand, der ved en rasteplads havde truet dem med en kniv. Den fremmede mand var kørt fra stedet i en sølvgrå personbil i østlig retning. Da parret mellem Jyderup og Svebølle var ved at passere en rasteplads, kørte en bil pludselig ud fra stedet foran dem, så føreren af deres bil måtte foretage en nedbremsning for at undgå et sammenstød. Føreren af det andet køretøj standsede også, og der opstod en mindre diskussion mellem de to førere. Herunder viste den fremmede mand pludselig en kniv, som han holdt truende frem, samtidig med at han sparkede mod anmelderens bil. Kort efter kørte han videre i østlig retning og blev ikke langt derfor observeret af en politipatrulje ud fra anmelderens beskrivelse af den truede mands bil. Bilen blev ført af en 26-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for trusler. Ved en ransagning af hans bil fandt politiet ikke den kniv, som han var mistænkt for at true med. Den 26-årige vil således høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Tricktyveri – Klosterparks Alle, Ringsted Kl. 12.49 anmeldte en 72-årig kvinde fra Ringsted, at hun kl. ca. 12.30 havde fået stjålet sin taske fra forsædet i sin bil. Hun havde været på indkøb og havde netop sat sig ind i sin bil, da en fremmed mand bankede på ruden i førerdøren. Den 72-årige åbnede døren for at tale med manden, som rakte en brochure frem mod hende og fik dermed afledt hendes opmærksomhed mod hendes taske på bilens forsæde. Til sidst fik hun dog afvist den fremmede mand, men en anden, ukendt person havde under afledningen set sit snit til ubemærket at åbne bildøren for at stjæle tasken fra bilens forsæde. Da den 72-årige kørte derfra, bemærkede hun, at passagerdøren ikke var lukket korrekt. Manden, der henvendte sig, blev beskrevet som: A: Mand, 17-18 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: møkt tøj, habitagtig jakke, Medbragte: Lidl-reklamer. Politiet kørte til området for at lede efter manden og hans mulige medsammensvorne, men fandt dog ingen af dem eller den forurettedes taske i området.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket den/de mistænkte i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Holmebækhuse, Herfølge – Køge Kl. 13.20 kørte brandvæsnet og politiet til en mindre brand i en carport på en parkeringsplads. Ved politiets ankomst var branden dog gået ud, men der var dog mindre skader på både ud- og indvendig side af beklædningen på carporten. En parkeret bil fik dog ingen skader ved den mindre brand, som politiet har undersøgt nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.

Bil midt i rundkørsel – Køgevej, Gadstrup – Roskilde Kl. 14.41 og i tiden derefter fik politiet flere henvendelser om en varebil, der holdt midt i en rundkørsel, hvor den var standset af ukendt årsag. En fører gik rundt ved bilen, som dog var forsvundet lidt senere på eftermiddagen, da politiet kom forbi. Politiet foretog i den anledning ikke yderligere for at få klarlagt, hvilken bil der var tale om, og hvorfor varebilen var standset som beskrevet.

Færdselsuheld – Kalundborg-/Holbækmotorvejen, Holbæk Kl. 20.21 var en 22-årig kvinde fra København NV forulykket i en personbil, efter hun var kørt ad Kalundborgmotorvejen, gennem sammenfletningen med Holbækmotorvejen og videre i østlig retning. Ved sammenfletningen mistede hun af ukendte årsagen kontrollen over bilen, der først ramte et autoværn på vejens midte, inden bilen kørte på tværs og standsede ved påkørsel af en jordvold uden for nødsporet. Ambulancepersonale tilså kvinden, som dog var sluppet uskadt fra uheldet. Motorvejen var spærret kortvarigt i forbindelse med oprydningsarbejdet, som var afsluttet kl. ca. 21.10. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet.

Bilbrand – Kongens Enge, Karlslunde – Greve Kl. 20.53 opdagede personale i en nærliggende idrætsinstitution, at der var ild i en personbil, der holdt i en parkeringslomme. Der var ingen andre biler i nærheden, og trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen. Ifølge brandvæsnet var branden primært i kabinen, og politiets undersøgelser af den brændte bil skal forsøge at klarlægge årsagen til branden.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området i tiden op til anmeldelsen om den brændende bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger til sagen.

Ildløs under halvtag – Tjørnholm, Solrød Strand Kl. 21.34 fik politiet en anmeldelse om, at nogle personer opholdt sig ved en lille bål under et halvtag ved en skole. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til fire piger og to drenge på 15 år fra primært Solrød Strand. De havde tændt ild i noget pap og papir, medens de hyggede sig på stedet. Bålet blev slukket, og de unge fik påtalt det uhensigtsmæssige i at tænde bål tæt op ad en bygning. De unges forældre blev telefonisk underrettet om sagen, hvorefter nogle blev afhentet. De resterende blev sendt bort fra stedet. Ingen blev sigtet for noget.

Narkobilist med skunk – Astersvej, Køge Kl. 22.55 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved anholdelsen fandt politiet ham også i besiddelse af knap tre gram skunk, som han også blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 29-årige, som dog vil høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Gørlev Sj. – Kalundborg Kl. 00.09 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil var forulykket og blevet efterladt på uheldsstedet, idet føreren sammen med en kvinde var blevet samlet op. Politiet fandt på uheldsstedet en varebil, som havde påkørt en lygtepæl, et elskab, en hæk og postkasse og nu holdt oven på et internetskab. Med vidners hjælp fik politiet identificeret føreren som en 48-årig mand fra Slagelse, der inden uheldet var kørt i sydlig retning. Af ukendte årsager kørte han over i modsatte kørebane halvdel og videre væk fra vejen, så han påkørte de nævnte genstande. Både føreren og en kvindelig passager slap uskadte fra ulykken, som ikke involverede øvrige trafikanter.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Østerlyngvej, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 0048 var der sket et færdselsuheld, idet en bil var forulykket. Ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet, hvor politiet fandt en personbil liggende på taget. Føreren blev frigjort og bragt til skadestuen i Holbæk til kontrol. Der var tale om en 20-årig mand fra Højby Sj., som var sluppet uskadt fra uheldet. Han fik dog udtaget en blodprøve, idet han var påvirket af spiritus under kørslen. Uheldet var sket efter kørsel ad Østerlyngvej i østlig retning, da han i en kurve mistede kontrollen over bilen og landede på taget i en have på en privat adresse. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som den 20-årige vil høre nærmere om, når blodprøven er analyseret.

Indbrud hos autoforhandler – Unionsvej, Køge Kl. 03.26 fik politiet fra et alarmselskab melding om, at en tyverialarm var gået i gang, og at nogle personer via overvågning kunne ses gå rundt mellem de udstillede biler. Politiet kørte til området med flere patruljer og kunne hos autoforhandleren konstatere, at der var klippet et stort hul i hegnet ind til forhandlerens område med udstillede biler. En patrulje fandt kort efter en uindregistreret personbil forulykket på Værkstedsvej, hvor bilen var kørt ind i et træ. Føreren var stukket af fra stedet og blev ikke fundet af en hundepatrulje, der forsøgte at finde spor på stedet. Politiet undersøgte både biludstillingen og den forulykkede bil for tekniske spor.
Kl. 05.19 meddelte alarmselskabet, at der igen var aktivitet på området, idet en fremmed person kunne ses. Politiet kørte derfor igen til området og traf på Egedesvej en uindregistreret personbil med en 20-årig mand fra Køge bag rattet. Han blev anholdt som mistænkt for indbrud hos autoforhandleren, som samlet havde fået stjålet i alt fire biler ved de to indbrud. De to af bilerne var nu til stede, men en Suzuki Grand Vitara og en Suzuki S-Cross – begge hvide og uindregistrede – manglede stadig. Politiet kunne derfor mistænke den anholdte for at have været i ledtog med flere andre, p.t. ukendte medgerningsmænd. Den anholdte blev søndag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet foreløbigt til den 20. februar 2020.

Røveri mod person – Nygade, Holbæk Kl. 04.47 anmeldte en kammerat til en 18-årig mand fra Dianalund, at den 18-årige netop var blevet frarøvet sin jakke. Han var i Nygade blev opsøgt af en gruppe af anden etnisk oprindelse end dansk. En fra gruppen havde truet den 18-årige med en kniv for at få ham til at aflevere sin jakke. Gruppen forsvandt herefter i ukendt retning, og røveren blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: sort fuldskæg, Talte: Dansk, Iført: sort, tyk dunjakke af mærket Peak Performance og en halsedisse, som han bar på hovedet som hue., Bevæbning: sort foldekniv. Politiet forsøger nu at få gruppen incl. manden med kniven identificeret.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket gruppen i Nygade omkring gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.



Søndag – mandag:
Flaskesamler ved motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Kvanløse, Holbæk Kl.14.39 fik politiet anmeldelse om, at en ældre mand gik ved motorvejen med en indkøbspose. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de traf en 74-årig mand fra Holbæk, som gik lidt nede af rampen til motorvejen, hvor han samlede flasker. Manden havde ikke været nede på motorvejen, så betjentene opfordrede ham til at gå væk fra rampen, når han samlede flasker. Patruljen forlod herefter stedet og kunne fortsætte til andre opgaver.

Ulovlige knallerter undersøges – Terslevvej, Ørslev – Ringsted Kl. 16.45 var en færdselsbetjent på patrulje, da han så tre drenge som kørte i Ørslev by på ulovlige knallerter. Betjenten så drengene køre frem og tilbage ved Ørslev kulturhus, og fik standset dem alle tre, som var 15-år og fra lokalområdet. Da alle tre knallerter kunne køre over det tilladte 30 km/t, blev de indbragt til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer. De tre drenges værger blev orienteret om, at politiet havde taget knallerterne med ind til undersøgelse. Når undersøgelserne er færdige, vil de tre drenge og deres værger høre nærmere fra politiet, og evt. blive præsenteret for en sigtelse for konstruktivt ændret knallert.


Mand faldt ned fra anden sal – Smithsvej, Holbæk Kl. 17.15 kom et alarmopkald om, at en mand var blevet fundet på et grønt området, hvor han forslået efter et fald fra et vindue på anden sal. Han blev fundet af en beboer i kvarteret, som ringede efter en ambulance. Manden, en 23-årig afrikansk mand med adresse i Holbæk, var ved bevidsthed, og blev kørt til sygehuset til behandling. Her blev det klarlagt, at han havde pådraget sig brud på underkroppen, men var uden for livsfare. Den 23-årige skal genafhøres med tolk, når behandlingen og hans helbred gør det muligt. Der var skader på døren ind til den lejlighed, hvor den 23-årige havde opholdt sig forud for faldet. Politiet efterforsker nu sagen, for at få klarlagt omstændighederne omkring faldet fra vinduet fra 2. sal, herunder om den 23-årige han kan være udsat for en forbrydelse. Efterforskere undersøger i dag lejligheden nærmere for spor.

Vidner som har bemærket noget Smitsvej omkring kl. 17.15, og som kan komme med oplysninger, der kan belyse sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i olietønde – Ringparken, Roskilde Kl. 18.56 fik politiet anmeldelse om, at der var brand i en olietønde bag ved Fakta supermarkedet på Køgevej. Der var i den forbindelse kommet røg ind i butikken, som var til gene for kunderne. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden hurtigt blev slukket. Ingen personer blev truffet ved olietønden, og ingen kunne stilles til ansvar for at have startet ilden. Der skete ingen skader på ting eller personer i forbindelse med branden.

Spirituskørsel – Tingvej, Varpelev, Hårlev – Stevns Kl. 19.54 standsede politiet en varebil, for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Føreren, en 44-årig mand fra Store Heddinge, var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Efter blodprøveudtagelsen blev den 44-årige løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Herefter vil den sigtede høre mere fra politiet i sagen.

Brand i bil – Æblehaven, Roskilde Kl. 02.28 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, som holdt på en parkeringsplads under et halvtag ved Æblehaven. Brandvæsnet fik slukket ilden, men bilen udbrændte. Branden havde spredt sig til halvtaget, som bil holdt under. En bil, der holdt ved siden af, fik varmeskader på den ene side. Ved undersøgelsen af den udbrændte bil, viste det sig, at branden var startet i bilens motorrum og havde spredt sig til resten af køretøjet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring branden, hvor ingen personer kom til skade.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi