Døgnrapport d. 12-02-2020

onsdag 12. feb, kl. 21:18

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 12. februar 2020

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.00 Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 16-årig dreng i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for røveri ved sammen med en ukendt gerningsmand at have udsat en 23-årig mand for peberspray i en lejlighed i Viby, hvorefter de stjal hans mobiltelefon. Røveriet skete kl. 15.24 og et kvarter efter, blev den 16-årige anholdt af en patrulje i nærheden af gerningsstedet.

Da der er en medgerningsmand på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning. Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.30 Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 en 39-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for indbrud og ulovlig våbenbesiddelse, efter han onsdag kl. 18.38 blev anholdt på fersk gerning i forbindelse med et indbrud på Tranekærsvej i Randers.

Han havde en peberspray og noget falsk id på sig, som han også blev sigtet for at besidde. Den 39-årige har indrejseforbud og sigtes derfor også for at ulovlig indrejse. Da det formodes, at der er en medgerningsmænd på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning.

**
Den mobile politistation i Hjortshøj Østjyllands Politis mobile politistation rykker onsdag til Hjortshøj, hvor betjentene Anne og Thor vil stå ved Dagli’Brugsen for at få en snak med de lokale. De vil som udgangspunkt være til stede i tidsrummet kl. 14-18, og alle er velkomne til at kigge forbi.

**
Unge butikstyve endte med sigtelse for røveri To piger på 16 og 17 år endte med at blive anholdt og sigtet for røveri, efter de havde stjålet en æske chokolade fra Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus C. En butiksdetektiv opdagede kl. 16.39, at de to piger forsøgte at snige sig ud af butikken med chokoladen gemt i en pose.

Da hun ville holde pigerne tilbage, endte det med, at hun blev slået og skubbet, og tyveriet udviklede sig på den måde til et røveri. En patrulje anholdt derfor kort efter begge piger og sigtede dem for røveri.

**

Ældre kvinde vågnede og opdagede tyv En 85-årig kvinde anmeldte tirsdag, at hun mandag havde været udsat for tyveri i sit hjem på Birkevej i Ulstrup. Kvinden forklarede, at hun sad i sin stol og fik sig en lur, da hun omkring kl. 12.30 vågnede ved, at der var nogen i lejligheden.

Hun opdagede nu en mand, som stod tæt på hende og rodede i hendes pung. Da han opdagede den 85-årige, udbrød han ”undskyld” og skyndte sig ud af lejligheden.
Tirsdag opdagede kvinden så, at hun manglede flere kontanter og smykker.

Kvinden beskriver den ubudne gæst som:

• Dansk af udseende
• Ca. 25 år
• Havde en strikhue på
• Talte dansk

**

Mand anholdt efter uro i letbanen Føreren af et letbanetog ringede tirsdag kl. 20.05 til politiet, da en gruppe unge mænd havde provokeret andre passagerer, råbt og skabt utryghed i toget. Han holdt nu på Lystrup Station og ville ikke køre videre, før de unge mænd forlod toget. Det nægtede de dog, og derfor kontaktede han politiet.

En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til gruppen af mænd. Én af dem, en 26-årig mand, var meget højlydt og råbte flere gange af betjentene. Han endte med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.


**

Cykeltyve taget på fersk gerning En årvågen mand ringede natten til onsdag kl. 2.42 til politiet, da han så to unge mænd med mistænkelig adfærd på rutebilstationen i Aarhus. De luskede omkring og rykkede i flere cykler, og manden mistænkte dem for at ville stjæle nogle af dem. En patrulje ankom kort efter og de opdagede to mænd, der passede på signalementet, som netop var ved at køre fra rutebilstationen på hver sin cykel.

Da betjentene tog kontakt til dem, erkendte begge med det samme, at de havde stjålet cyklerne, som havde stået ulåste på rutebilstationen. Begge blev derfor sigtet for tyveri, og den 17-åriges forældre blev kontaktet.

**

Patrulje tog anlægget efter høj musik En 30-årig kvinde mistede kortvarigt sit musikanlæg, da hun tirsdag middag generede naboerne på Vølundsvej i Randers NV med meget høj musik. En patrulje kørte forbi omkring kl. 12.00 efter flere anmeldelser fra irriterede naboer, der ikke kunne få kvinden til at skrue ned.

Betjentene fik kontakt til den 30-årige, som skruede ned for musikken, da hun fik besked på det. En time efter fyrede hun dog kraftigt op for volumeknappen igen, og politiet blev kontaktet af naboerne igen. Denne gang tog betjentene den 30-åriges anlæg med sig, og kvinden fik besked på, at hun kunne hente det på politistationen dagen efter.

**

Mistænkelige mænd bankede på ruden Et par beboere på Engskovbakken i Skødstrup blev tirsdag aften kl. 22.10 vækket ved, at nogen bankede på deres soveværelsesvindue og efterfølgende lyste ind i huset med en lommelygte. Da mændene opdagede, at der var nogen hjemme, løb de fra stedet. Muligvis kørte de to mænd fra stedet i en sølvgrå Audi Q3.

Mændene beskrives som:

A
• Ca. 35-40 år
• Ca. 180-185 cm høj, spinkel
• Iført mørkeblå dynejakke og grålig kasket

B
• Ikke etnisk dansk af udseende, mørk hud
• Ca. 25-28 år
• Ca. 175-180 cm høj
• Iført mørkeblå jakke og mørk hue

**

Færdsel Tirsdag kl. 8.08 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Birketinget i Aarhus. En 21-årig mandlig bilist kørte ind i en 50-årig mand, som var ved at krydse vejen til fods. Den 50-årige blev efterfølgende kørt på skadestuen, men han slap umiddelbart fra uheldet uden alvorlige skader. Den 21-årige blev sigtet for at køre over for rødt.

Tirsdag kl. 13.47 skete der et færdselsuheld i krydset Egsagervej/Klamsagervej i Åbyhøj. En 51-årig mandlig bilist blev ramt af en bil i krydset. Efterfølgende stak den anden bilist af fra stedet. Den 51-årige kom umiddelbart ikke til skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld ved Lisbjerg-afkørslen på Djurslandsmotorvejen. Her mistede en 47-årig mand kontrollen over sin bil og kørte i grøften. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. Han blev efterfølgende sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken.

Tirsdag kl. 16.38 skete der et færdselsuheld i krydset Rytoften/Bautavej i Hasle. En 57-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 55-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 57-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende, og da han er udenlandsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, blev han tildelt en straksbøde, han skulle betale med det samme.

Tirsdag kl. 17.40 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Skæring Havvej i Egå. En 80-årig mandlig bilist kørte ind i en bil ført af en 23-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 80-årige blev sigtet for at køre over for rødt lys.

**
Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Begoniavej i Skødstrup begået mellem fredag d. 7/2 kl. 13.00 og søndag d. 9/2 kl. 19.30
• På Miravej i Søften begået tirsdag d. 11/2 mellem kl. 00.00 og kl. 4.15
• På Hybenhaven i Lystrup begået mellem mandag d. 10/2 kl. 18.15 og tirsdag d. 11/2 kl. 9.40
• På Tranbjergvej i Tranbjerg begået mellem søndag d. 9/2 kl. 00.00 og mandag d. 10/2 kl. 16.00
• På Højgårdsparken i Spørring begået mellem mandag d. 10/2 kl. 7.00 og tirsdag d. 11/2 kl. 12.05
• På Nørre Allé i Aarhus C begået mellem mandag d. 10/2 kl. 22.00 og tirsdag d. 11/2 kl. 9.45
• På Myntevej i Risskov begået tirsdag d. 11/2 mellem kl. 10.00 og kl. 17.15
• På Holme Parkvej i Højbjerg begået mellem fredag d. 7/2 kl. 14.00 og tirsdag d. 11/2 kl. 21.35
• På Julsøvej i Risskov begået tirsdag d. 11/2 mellem kl. 18.00 og kl. 23.15

Kilde: Østjyllands Politi