Døgnrapport d. 12-02-2020

onsdag 12. feb, kl. 23:58

Netdøgnrapport gældende 10.-12. februar 2020

22-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Albertslund Tirsdag den 11. februar kl. 17.20 standsede en politipatrulje en 22-årig mandlig bilist på Roskildevej i Albertslund. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. Kørsel uden førerret kan koste bilen Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf.

71-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Ballerup Mandag den 10. februar kl. 10.40 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik på Centrumgaden i Ballerup. Butikkens personale havde tilbageholdt en 71-årig kvinde, idet hun blandt andet havde stjålet øl og kattemad. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket.
Tyveri fra varebil i Måløv Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Renault Master varebil på Kærlodden i Måløv sket mellem onsdag den 5. februar kl. 15.30 og mandag den 10. februar kl. 13.30. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Tyveri fra varebil i Bagsværd Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Iveco Daily varebil sket mellem lørdag den 8. februar kl. 20.00 og mandag den 10. februar kl. 10.00 på Bagsværd Hovedgade i Bagsværd. En rude var opbrudt, og diverse kontanter var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Tyveri fra varebil i Vallensbæk Strand Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Mazda varebil sket mellem mandag den 10. februar kl. 16.30 og tirsdag den 11. februar kl. 05.30 på Gammelgårds Alle i Vallensbæk Strand. En rude var knust, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne 1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

35-årig mand sigtet for indbrud i Brøndby Strand Tirsdag den 11. februar kl. 13.11 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et muligt indbrud i en lejlighed på Hallingparken i Brøndby Strand. Et vidne havde set en person bryde ind i lejligheden og stjæle et tv, hvorfor politiet blev kontaktet. Patruljen standsede den mistænkte – en 35-årig mand – og sigtede og anholdte ham for indbrud. Manden nægtede sigtelsen i øjeblikket. Han blev desuden sigtet for at overtræde våbenloven, idet han havde en saks på sig. Han nægtede i øjeblikket.

Indbrud i villa i Hvidovre Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem fredag den 7. februar kl. 14.00 og mandag den 10. februar kl. 10.00 på Catherine Boothsvej i Hvidovre. Et vindue var opbrudt, og diverse elektronik samt smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

Indbrud i villa i Hedehusene Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket tirsdag den 11. februar mellem kl. 16.30 og kl. 20.00 på Akacievej i Hedehusene. Et vindue var opbrudt, og et vidne havde set en person forsvinde fra villaens have og køre væk i en Hvid Skoda stationcar. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.
Vær opmærksom på indbrud
Overordnet siger vi:
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

19-årig mand sigtet for narkokørsel i Brøndby Mandag den 10. februar kl. 13.00 standsede en politipatrulje en 19-årig mandlig bilist på Park Allé i Brøndby. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte sigtelsen delvist i øjeblikket.
Narkotikakørsel Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten. Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

55-årig mand sigtet for spirituskørsel i Rødovre Tirsdag den 11. februar kl. 16.28 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Motorring 3 nær Jyllingevej i Rødovre. En 45-årig mandlig bilist holdte for rødt lys i et kryds, hvor han blev påkørt bagfra af en 55-årig mandlig bilist. Ingen kom til skade under uheldet, og den 55-årige blev skønnet alkoholpåvirket. Han blev derfor sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket. Han blev ligeledes sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.
Spirituskørsel koster dyrt Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.


Kilde: Københavns Vestegns Politi