Døgnrapport d. 12-02-2020

onsdag 12. feb, kl. 23:05

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 110220 kl 0700 til onsdag 120220 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Svaløvej, Veddelev, Roskilde
Signalet, Ringsted
Nældebjerg Alle, Greve
Sikavej, Ejby, Lille-Skensved
Artilleristen, Ringsted
Skovbrinken, Englerup, Kirke-Såby
Læstedet, Greve
Bastionen, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus: Hf. Kildebo, Hyacintvej, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Fartsyndere blitzet – Hornsherredvej, Kirke-Såby – Lejre Midt- og Vestsjællands Politi har fået flere henvendelser fra borgere, som har gjort os opmærksom på, at der blev kørt for stærkt på Hornsherredvej i Kirke-Såby, Lejre. Politiet har derfor foretaget flere målinger med den automatiske trafikkontrol (ATK) på strækningen. Målingen blev foretaget af trafikken i nordgående retning på Hornsherredvej ud for nr. 3, hvor det er tilladt at køre 60 km/t. Resultatet af målingerne var følgende:

Onsdag d. 29. januar i tidsrummet mellem kl. 13.52 og kl. 19.30. Der passerede 3449 biler/lastvogne, og der blev blitzet 166 bilister. Heraf kørte ni bilister til et klip i kørekortet, to til betinget frakendelse af førerretten. Den højest målte hastighed var 107 km/t.

Mandag d. 3. februar i tidsrummet mellem kl. 07.42 og 13.07. Her passerede betydeligt færre biler – i alt 1302 stk., men der blev blitzet næsten samme antal, idet hele 156 bilister får en hilsen fra politiet i form af en bøde. Af disse sager var hele 26 til klip og to til betinget frakendelse. Højeste hastighed var 109 km/t

Mandag d. 10. februar i tidsrummet kl. 06.39 til kl. 13.11. Her passerede 1433 biler og i alt 148 blev blitzet. Heraf 22 til klip, 1 til betinget frakendelse
Højeste målte hastighed på 107 km/t.

Resultatet af disse kontroller giver politiet et tydeligt billede af, at det er meget generelt, at bilisterne på strækningen kører for stærkt. Politiet har derfor planlagt flere målinger med ATK-bilen på Hornsherredvej i fremtiden. #kørpænt

Flygtede efter påkørsel – Ringstedvej, Roskilde Kl. 10.42 blev en 50-årig mand fra Ugerløse påkørt bagfra, da han var på vej ud fra tankstationen Circle K parkeringsplads i sin bil. Føreren af den bagvedkørende VW Passat steg ud og talte med den 50-årige, men da Passatens fører blev bedt om at oplyse sit navn, satte hans sig ind i Passaten og kørte hastigt fra stedet. Begge biler fik skader, som følge af påkørslen, men ingen personer kom til skade. Den 50-årige bilejer tog nummerpladen til Passaten, som han oplyste til politiet ved anmeldelsen. Nummerpladen viste sig at være efterlyst, da den blev stjålet i Glostrup dagen før.

Føreren af Passaten beskrives som: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-35 år, 190 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Sort, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe, Talte: Dansk, Iført: Sort jakke, sorte arbejdsbukser. Passaten var af ældre årgang, sort, sedan personbil.

Politiet efterforsker nu sagen og skal i den forbindelse gennemgå overvågningen fra tankstationen. Vidner som har set den sorte Passat, der muligvis har skader på fronten eller føreren af denne bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i villa – Lammestrupvej, Borup – Køge Kl. 13.17 anmeldte en husejer, at han havde tændt op i brændeovnen inden han kørte hjemmefra en time forinden. Han var nu netop var kommet hjem og havde konstaterede kraftig røgudvikling og ild i huset. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte i stuen. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den spredte sig yderligere, men der skete brand, sod og vandskade i stuen. Politiet undersøgte efterfølgende brandstedet, men kunne ikke fastslå brandårsagen med sikkerhed. Politiets brandefterforskere undersøger derfor onsdag formiddag huset igen, for at finde frem til, hvad der startede branden. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Vigepligtsuheld med cyklist – Helligkorsvej, Roskilde Kl. 16.23 kørte en varebil ad Rønne Alle og skulle fortsætte lige ud i krydset ved Helligkorsvej. Føreren af varebilen, en 28-årig mand fra Rødovre overså en cyklist, som kom kørende ad Helligkorsvej i østlig retning og skulle lige ud i krydset. Varebilen kørte derfor ud foran cyklisten, som ikke kunne nå at bremse, men stødte ind i varebilen og væltede om på siden. Cyklisten, en 24-årig kvinde fra Roskilde, slap fra uheldet med skrammer. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet, og den 28-årige fører af varebilen kan forvente at høre mere fra politiet.

Butikstyve stak af – Roskildevej, Benløse, Ringsted Kl. 20.44 anmeldte personalet fra Netto, at de på overvågningen havde set en mand forlade butikken med en kurv fyld med varer. Medarbejderen fra butikken løb ud på parkeringspladsen, hvor der holdt en bil med lyset tændt og manden stod ved bilen. Manden stak dog af, selvom Nettomedarbejderen tog fat i ham, og sagde at han skulle blive på stedet. Medarbejderen så den flygtende mand forlade stedet sammen med to andre mænd i nordøstlig retning mod Roskildevej, men valgte at blive ved bilen for at sikre den. På butikkens overvågning kunne personalet se, at den flygtende mand (A) havde været i selskab mod to andre mænd (B og C), som havde forladt stedet kort før tyven.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor de søgte efter de flygtende mænd, men fandt ikke frem til dem. Politiet undersøgte den efterladte bil, hvor kurven med varerne fra Netto lå. Der lå desuden andre dagligvarer i bilen, som kunne stamme fra tyveri fra andre steder. Politiet kontaktede den registrerede ejer af bilen, som oplyste at bilen var blevet solgt til en mand fra Rumænien.

De tre mænd beskrives som:
A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Iført: Sort jakke, sorte bukser, sorte sko med hvid sål

B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Hårlængde: Skaldet, Iført: Sort jakke med lys pels på hætten, blå cowboybukser, lysebrune sko., Medbragte: rygsæk.

C: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort kasket, sort jakke, lyseblå cowboybukser.

Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til køberen af den efterladte bil, samt at klarlægge om de fundne varer i bilen også var tyvekoster. Vidner som har set de tre mænd, der havde været inde i Netto, og som har oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Fire mænd sigtet for trusler med skydevåben – Kastanievej, Holbæk Kl. 22.14 fik politiet anmeldelse om, at fire mænd havde indfundet sig på Kastanievej i Holbæk, hvor nogle unge mennesker var samlet til en social sammenkomst. De fire unge mænd var imidlertid ikke velkomne på stedet, så de blev bedt om at gå, hvilket skabet uro på stedet. Mændene kørte fra stedet, men kom senere tilbage, hvor en af mændene truede to forurettede med en pistollignende genstand. Mændene kørte herefter fra stedet i en bil.

Politiet kørte talstærkt til stedet, for at søge efter mændene og bilen. En patrulje så bilen på Skagerakvej, hvor den fortsatte videre ad Kløverstien. Her bragte patruljen bilen til standsning og de fire mænd, en 17-årig, to 18-årige og en 19-årig - alle fra Holbæk, blev anholdt kl. 22.40 og sigtet for trusler med skydevåben. Politiet ransagede bilen og visiterede de anholdte uden at finde frem til et skydevåben. Der blev indledt en omfattende eftersøgning efter våbnet. Hundepatruljer afsøgte området omkring gerningsstedet, men fandt intet skydevåben. De fire mænd blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Politiets jurister vurderede herefter sagen, men fandt ikke grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så de blev løsladt tidligt onsdag morgen. De er alle fortsat sigtet i sagen. Motivet til truslerne anser politiet for et isoleret optrin imellem to uenige parter, som udviklede sig efter mændene blev bortvist fra stedet.

Fuld knallertfører styrtede – Holbækvej, Kalundborg Kl. 01.37 anmeldte en 18-årig mand fra Kalundborg, at han stod ved en spirituspåvirket knallertfører, som var væltet ud for et pizzaria på Holbækvej. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor knallertføreren, en 30-årig mand fra Kalundborg, blev undersøgt, men han var ikke kommet til skade ved styrtet. Han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj hans promille var under kørslen. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.


Brand i skraldespand – Jernbanegade, Roskilde Kl. 05.58 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde sat ild til en skraldespand i forhallen på Roskilde Station. Anmelderen oplyste, at han det var anden gang på en uge. Anmelderen havde slukket branden, men brandstifteren ville nu ikke forlade stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 62-årig mand fra Roskilde, som fremstod psykisk uligevægtig. Der var tale om en meget lille brand i en skraldespand, og ingen personer eller ting havde været i fare. Den 62-årige blev sigtet for forsætlig brandstiftelse, hvorefter patruljen kørte ham hjem. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi