Døgnrapport d. 13-02-2020

torsdag 13. feb, kl. 19:36

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 13. februar 2020

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.00 Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 en 16-årig dreng i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for, sammen med en jævnaldrende ven, at have begået røveri mod en 23-årig mand, som de stjal en mobiltelefon fra. Episoden skete tirsdag på den 23-åriges adresse i Viby.

Her blev den 23-årige sprøjtet i ansigtet med peberspray, hvorefter drengene tog mobilen fra ham og stak af. Nogle minutter efter traf en patrulje den ene 16-årige i nærheden af gerningsstedet, og han blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. Den videre efterforskning førte til den anden 16-årige, der blev anholdt på en institution i Sønderjylland onsdag eftermiddag.

** Den mobile politistation i Gellerup Østjyllands Politis mobile politistation kører torsdag til Globus1 i Gellerup. Der er gang i hallen i denne uge med flere sportsaktiviteter for børn, og betjentene Emma og Tom står klar til en snak med både de unge og deres forældre, som kommer forbi. Den mobile politistation vil stå klar ved Globus1 først på eftermiddagen.


**
Blev indhentet af betjent og fik otte sigtelser En 28-årig mand måtte onsdag aften sande, at man skal være i virkelig god form for at løbe fra politiet. En betjent i en patruljebil så kl. 20.00 den 28-årige køre rundt i sin bil på Hobrovej i Randers, og da hans kørsel virkede lidt usikker, besluttede betjenten sig for at standse ham. Men den 28-årige ignorerede blå blink og sirene og forsøgte at køre fra politiet.

Efter en mindre eftersættelse endte den 28-årige på vejen Ved Byskellet, som ender blindt. Her sprang bilisten ud og fortsatte sin flugt til fods. I en 500 meters politisprint nåede betjenten dog op til manden, som blev anholdt og lagt i håndjern.

Det viste sig, at den 28-årige var for påvirket til at køre, og at der lå flere ulovlige stoffer i hans bil.
Det endte med, at han blev sigtet for:

• Narkokørsel
• Spritkørsel
• Besiddelse af ulovlige piller
• Besiddelse af kokain
• Besiddelse af hash
• Ikke af efterkomme politiets anvisninger
• Syv gange at have undladt at bruge blinklyset
• Kørsel med tågelys i klart vejr

**

25-årig anholdt: Gik rundt med knive i Aarhus C Et par bekymrede borgere henvendte sig natten til torsdag kl. 3.44 til politiet, da de havde set en beruset og uligevægtig mand gå rundt med to store knive på gaden midt i Aarhus. Manden var blevet smidt ud af en beværtning på Fiskergyde, hvor han havde været aggressiv og voldsom.

En patrulje fandt kort tid efter anmeldelsen manden, som stod på et pizzeria på Åboulevarden. Han blev anholdt, og da han blev visiteret, fandt betjentene to store knive på ham. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af knivloven og kørt ind på stationen.

**

Spiritusbilist faldt under flugt En borger kontaktede onsdag kl. 7.40 politiet, da han så en tydeligt beruset mand sidde bag rattet i en bil, som holdt i tomgang på en p-plads på Astridsvej i Brabrand. En patrulje kørte til stedet, men kunne i første omgang ikke få øje på hverken mand eller bil.

Pludseligt kom en bil kørende noget usikkert lige forbi betjentene. De fik bilen til at standse, og konstaterede hurtigt, at den 28-årige fører ikke var i en tilstand, der er forenelig med at køre bil.

Han blev bedt om at stige ud af bilen, da han var anholdt, men i samme øjeblik, han åbnede bildøren, satte han i løb hen over parkeringspladsen. Flugten blev dog særdeles kort, da han efter få meter snublede og væltede omkuld. Betjentene samlede ham op, anholdt ham og sigtede ham for spritkørsel.

Manden, der i øvrigt var frakendt kørekortet, var utilfreds med anholdelsen og råbte flere skældsord af patruljen, der derfor også sigtede ham for at fornærme politiet.

Da den 28-årige senere skulle have taget blodprøve på skadestuen modsatte han sig, og da han sparkede en betjent på armen, blev han også sigtet for vold mod politiet.

**

Tricktyv stjal fra ældre kvinde En 90-årig kvinde anmeldte onsdag, at hun dagen før var blevet bestjålet i sin lejlighed i Randers SV. Kvinden fortalte, at hun tirsdag omkring kl. 15.15 var kommet hjem fra en indkøbstur, da hun ved sin lejlighed mødte en kvinde, som sagde, at hun var fra kommunen.

Den 90-årige inviterede kvinden indenfor, og de to sad og talte sammen et stykke tid, inden kvinden gik fra stedet. Først dagen efter opdagede den 90-årige, at hendes pung med flere kontanter og dankort var stjålet fra lejligheden. Det viste sig, at der var hævet nogle tusinde kroner fra kortet.

Kvinden, der udgav sig for at være fra kommunen, beskrives som:

• Ikke etnisk dansk af udseende – muligvis østeuropæisk.
• Brun hud
• Mørkt hår
• Ca. 20-25 år
• Ca. 165-170 cm høj, spinkel
• Talte dansk med accent

Det er en velkendt fremgangsmåde, at personer udgiver sig for at være fra kommunen eller lignende, hvorefter de får adgang til ældre menneskers hjem og stjæler fra dem. Østjyllands Politi opfordrer derfor til, at man forholder sig skeptisk, hvis man får uanmeldt besøg af en person fra en myndighed.

Bed om id og lav evt. et kontrolopkald til personens arbejdsplads for at tjekke, om de er den, de udgiver sig for at være. Får du mistanke til, at personen forsøge at snyde dig, så ring til politiet.

**

Fandt kokain og hash i lejlighed Østjyllands Politis specialpatrulje tog onsdag kl. 11.10 på uanmeldt besøg på en adresse i Aarhus V, hvor de havde mistanke om, at der var narko. I lejligheden traf de den 22-årige beboer og hans 26-årige ven, som ikke var synderligt begejstret for politiets tilstedeværelse. Under ransagningen fandt betjentene en mindre mængde kokain og noget hash, og begge mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Det viste sig, at den 26-årige var i gang med at afsone en dom med fodlænke, og da han nu havde begået et strafbart forhold under afsoningen, blev han anholdt og kørt til arresten.

**

Færdsel Onsdag kl. 20.00 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Byskellet i Randers NV.

Torsdag kl. 00.25 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Møgelhøj i Lystrup.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt 13 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Svend Grathes Vej i Randers SØ begået mellem søndag d. 9/2 kl. 18.00 og onsdag d. 12/2 kl. 12.00
• På Flinthøjen i Hinnerup begået mellem mandag d. 10/2 kl. 15.00 og onsdag d. 12/2 kl. 13.00
• På Lervangen i Randers NØ begået mellem tirsdag d. 11/2 kl. 19.30 og onsdag d. 12/2 kl. 17.30
• På Topasvej i Skødstrup begået tirsdag d. 11/2 kl. 10.00 og onsdag d. 12/2 kl. 14.00
• På Hasseltoften i Hasselager begået onsdag d. 12/2 mellem kl. 12.00 og kl. 19.50
• På Toftagervej i Viby begået onsdag d. 12/2 mellem kl. 13.30 og kl. 19.50
• På Solbjerg Hovedgade i Solbjerg begået onsdag d. 12/2 mellem kl. 7.45 og kl. 22.37
• På Demstrupvej i Randers NØ begået onsdag d. 12/2 mellem kl. 17.00 og kl. 22.40
• På Otte Ruds Gade i Aarhus N begået onsdag d. 12/2 kl. 23.25
• På Vester Alle i Assentoft begået onsdag d. 12/2 kl. 22.30
• På Vædderen i Randers NV begået torsdag d. 13/2 kl. 1.26
• På Mustrupvej i Mårslet begået torsdag d. 13/2 kl. 2.45
• På Brogårdsvej i Balle ved Hadsten begået mellem torsdag d. 6/2 kl. 19.00 og torsdag d. 13/2 kl. 3.30


Kilde: Østjyllands Politi