Døgnrapport d. 13-02-2020

torsdag 13. feb, kl. 21:20

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 120220 kl 0700 til torsdag 130220 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Algade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Bastionen, Ringsted
Højvangen, Karlslunde
Byvejen, Greve
Kastanievej, Kirke-Hyllinge
Bastebjerg, Karlslunde
Strandvejen, Roskilde
Ankeret, Vig
Egevej, Solrød Strand
Bent Grubbes Vej, Holbæk
Krokusvænget, Asnæs
Østre Frihedsvej, Solrød Strand
Rugbjerg, Greve


Indbrud i fritids-/sommerhus: Thorsvej, Hønsinge Lyng, Vig


Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen anmeldelser


Brand i kælderrum – Ladegårdsparken, Holbæk Kl. 07.21 kom et 112 opkald om brand i et kælderrum i Ladegårdsparken Vest. Politi og brandvæsen kørte hastigt til stedet, og beboerne i to opgange over kælderrummet blev evakueret. Opgangen og kælderen var meget røgfyldt, så der blev sendt røgdykkere ind for at slukke branden, der hurtigt blev slukket. Omkring kl. 08.26 kunne alle beboere vende tilbage til deres lejligheder. Politiet undersøgte kælderen, hvor kælderrummet var udbrændt. Der var intet der tydede på, at branden var påsat. De foreløbige undersøgelser viste, at branden formentlig var startet i noget el-legetøj i det aflåste kælderrum.


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand Kl. 07.32 stødte to biler sammen på motorvejen, da en bil i 3. vognbane kom i slinger i det våde vejr og stødte sammen med en bil, som kørte i 4. vognbane, så den ramte autoværnet og standsede. Bilen i 3. vognbane blev ført af en 46-årig mand fra Solrød Strand og bilen i 4. vognbane blev ført af en 24-årig mand fra Store-Heddinge. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor de to bilister blev undersøgt. Den ene blev kørt til kontrol på sygehuset, og den anden blev kørt hjem efter han var blevet undersøgt i ambulancen. Ingen af førerne kom alvorligt til skade ved sammenstødet. Alle vognbaner på motorvejen blev spærret som følge af uheldet, og der blev sendt skiltevogn og fejeblad til stedet. Motorvejen blev genåbnet kl. 08.05, da bilerne var blevet rykket ind i nødsporet.


Brand i stikkontakt – Alleshavevej, Eskebjerg – Kalundborg Kl. 08.35 kom et alarm opkald om brand i en ejendom i Eskebjerg. Fire mænd fra Litauen, som bor på stedet vågnede ved lugten af røg og kom selv ud fra huset. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i noget træværk ved en udestue. Ilden blev hurtigt slukket, og skaderne på huset var begrænsede. Branden viste sig at være startet omkring en stikkontakt. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring brandens opståen.


Forsøgte at stjæle sengetøj – Greve Midtby Center, Greve Kl. 12.04 modtog politiet en anmeldelse om, at tre mænd havde taget 5 sæt sengetøj fra isenkræmmerbutikken, Kop og Kandes udstilling, hvorefter de løb fra stedet. Centervagten løb efter mændene, hvilket fik dem til at smide deres tyvekoster fra sig og tage benene på nakken. Det lykkedes ikke centervagten at fange de tre mænd. Flere patruljer blev sendt til stedet, for at forsøge at fange de flygtende mænd. En hundepatrulje søgte efter mændene i området, men politiet fandt ikke frem til dem.

De tre mænd beskrives alle som ca. 30 år, østeuropæiske af udseende, iført blå jakker og orange bukser.

Politiet efterforsker nu sagen, og skal i den forbindelse indhente overvågningen fra centeret. Vidner som har se de beskrevne mænd ved Greve Midtby Center omkring gerningstidspunktet, og som kan komme med oplysninger om et evt. køretøj bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Mand uden kørekort i uheld – Lundevej, Kalundborg Kl. 13.57 skete et sammenstød imellem to biler på Lundevej, da en 19-årig mand fra Kalundborg af uvisse årsager kom i slinger og endte i den modkørendes kørebane, hvor han stødte sammen med en 36-årig kvinde fra Kalundborg. Den 19-åriges bil fortsatte efter sammenstødet videre, hvor den påkørte en postkasse og nogle fliser ved en ejendom. Herefter fortsatte den over i haven ved en anden ejendom, hvor den påkørte en hæk og et træ inden den væltede om på taget og fik udløst alle airbags. Politi og ambulance kom frem til stedet, hvor den 19-årige blev kørt til sygehuset til behandling og undersøgelse, men han var ikke kommet alvorligt til skade. Han blev indlagt til observation for hjernerystelse. Den 36-årig slap fra uheldet med en forskrækkelse. Politiet tog kontakt til de husejere, som havde fået skader på deres ejendom og orienterede dem om uheldet.
Den 19-årige havde intet kørekort, så han blev efterfølgende sigtet for kørsel uden førerret og afhørt til uheldet. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.Tricktyveri af dyrt armbånd – Jernbanegade, Køge Kl. 15.07 anmeldte en 32-årig mand fra Stevns, at han netop var blevet snydt af en engelsktalende mand, som ville købe et dyrt guldarmbånd, som anmelderen havde sat til salg på Den Blå Avis. En patrulje blev sendt til anmelderens bopæl, for at afhøre ham til sagen.

Den 32-årige havde aftalt med køberen, at de skulle mødes på Køge Station. Køberen ville gerne have armbåndet vurderet hos en guldsmed. På vej til guldsmeden tilbød køberen den 32-årige, at han kunne tælle pengene. Han talte pengebundtet op, og der var 35.000 kr. De fortsatte ind i guldsmedebutikken, hvor der var videoovervågning, men guldsmeden ville ikke vurdere armbåndet. På gaden ud for guldsmedebutikken, sagde køberen, at han gerne ville købe armbåndet. Han fik armbåndet overrakt, og den 32-årige fik pengebundtet. Da køberen var forsvundet, opdagede den 32-årige, at det ikke var det samme pengebundt, som han havde optalt. I dette pengebundt var der kun 500 kr. samt 30 ét-dollarsedler. Køberen blev beskrevet som engelsktalende og af anden etnisk baggrund.

Politiet efterforsker nu sagen, for at forsøge at finde frem til den engelsktalende køber, som snød den 32-årige.Mistænkeligt opkald – Hårlev - Stevns Kl. 21.34 anmeldte en søn på vegne af sin 80-årige mor, som bor i Hårlev på Stevns, at hun omkring kl. 21.00 havde modtaget et mistænkeligt opkald fra en person som kaldte sig ”Mads Søborg” og ringede fra Nets. Han oplyste, at der havde været en stor transaktion fra den 80-åriges konto på om imod 50.000 kr, og bad hende udlevere kortnummer og kode, så han kunne spærre kortet. Den 80-årige fattede mistanke, og afsluttede opkaldet uden at give denne ” Mads Søborg” nogen oplysninger. Han ringede fra et taletidskort, hvilket i sig selv er mistænkeligt, hvis han skulle ringe fra en stor virksomhed.

Politiet vil gerne opfordre andre borgere til at udvise samme sunde skepsis, som den 80-årige kvinde. Giv aldrig koder eller kortnumre til andre, og giv ikke personfølsomme oplysninger til fremmede, som ringer uopfordret.


Dreng genforenet med sin far – Holsts Have, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 18.05 fik politiet anmeldelse om, at en 3-årig dreng fra Nykøbing Sj. havde været med sin far i supermarkedet Lidl, hvorfra han pludselig var forsvundet. Faren havde selv ledt efter drengen, som var forsvundet omkring kl. 17.30, men det var ikke lykkedes at finde ham. En patrulje blev sendt til supermarkedet, hvor de tog kontakt til faren og iværksatte en eftersøgning i området. Bare 16 min efter anmeldelsestidspunktet havde patruljen fundet drengen uskadt i umiddelbar nærhed af butikken, og far og søn blevet genforenet.


Mand bortvist fra sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk Kl. 23.20 anmeldte personalet fra sygehuset, at en mand havde lagt sig til at sove på hospitalets område. Han var udadreagerende og aggressiv, når de forsøgte at få ham til at forlade stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de i første omgang ikke fandt manden, som nu havde flyttet sig. Betjentene gik en runde på hospitalet og traf her en 28-årig mand fra Karise, som nu havde taget ophold et andet sted på sygehuset. Han blev bortvist fra stedet, hvilket han efterkom, da det var ordensmagten, som fulgte ham til døren.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi