Døgnrapport d. 26-02-2020

onsdag 26. feb, kl. 17:35

Fra døgnrapporten: færdselsuheld grundet glat føre. Adgang til sociale medie kontoer mistet. Indbrud i Saltum, Aalborg og Bindslev.

Brønderslev – bilist mistede herredømmet over sin personbil og påkørte autoværn På Hirtshalsmotorvejen i nærheden af Brønderslev skete et færdselsuheld tirsdag den 25. februar kl. 08:08. En kvinde i 30´erne kom kørende i sin personbil, hvorved hun ville foretage en overhaling. Efter overhalingen mistede hun dog herredømmet over sit køretøj, og hun ramte derfor ind i det midterste autoværn. Hun fik dernæst standset sin bil i nødsporet. En patrulje tilsendt stedet kunne heldigvis konstatere, at kvinden ikke var kommet til skade. Bilen fik dog mindre materielle skader på forreste venstre hjørne. Kvinden blev derefter indbragt til skadestuen for kontrol.

Sindal – personbil skred ud i grøften grundet glat føre Et færdselsuheld fandt sted på Frederikshavnsvej i Sindal tirsdag den 25. februar kl. 06:06. En 28-årig kvinde kom kørende i sin personbil, da hun grundet glat føre og is på kørebanen skred ud og kørte over i modsatte kørebanes grøft. Personbilen havnede på venstre side i grøftekanten. En ambulance og patrulje tilsendt stedet kunne heldigvis konstatere, at kvinden ikke var kommet til alvorlig skade. Bilen fik dog mindre materielle skader.

3 gode råd til sikker og miljøvenlig kørsel Vind, vejr og vej Sæt altid din hastighed efter forholdene. Hvis der er dårlig sigtbarhed, det blæser kraftigt, vejen er våd eller glat eller det er svært at overskue vejens forløb, så sæt farten ned.

Skån miljøet Hvis du kører flydende uden hårde opbremsninger og bratte overhalinger, bliver din kørsel mere sikker og behagelig for en evt. passager. Desuden skåner du miljøet og sparer penge på brændstof.

Hold afstand En tommelfingerregel er, at der skal være mindst to sekunders kørsel mellem dig og bilen foran. Find et pejlemærke som f.eks. et skilt. Når bilen foran er ud for mærket, tæller du langsomt til to. Har du den rigtige afstand, passerer du selv pejlemærket mindst to sekunder efter.

Aalborg Kommune – adgang mistet til sociale medie og e-mail kontoer En kvinde i 20´erne fra Aalborg Kommune mistede adgang til sin Snapchat konto fredag den 21. februar kl. 14:30. Kvinden havde svaret på en mail, som hun troede var fra en veninde. Efterfølgende mistede hun adgang til sin konto.

En anden kvinde i 20´erne fra Aalborg Kommune mistede ligeledes adgang til hendes e-mail, Facebook konto og Snapchat konto. Efterfølgende fik hun selv genskabt adgang til hendes kontoer.


Lær om de risici, man kan møde på nettet Den Sikre Side har blandt andet udarbejdet en video, der eksemplificerer risici (fx hacking) ved at stole på ukendt personer på nettet. Følg linket for at læse mere og se videoer med gode råd til sikker adfærd på nettet: www.sikreside.dk


Saltum – køleskab, opvaskemaskine og værktøj stjålet ved indbrud i fritidshus Et fritidshus blev udsat for indbrud i Saltum mellem søndag den 16. februar kl. 21:00 og tirsdag den 25. februar kl. 10:45. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at bryde et vindue op. Herfra bevægede man sig gennem hele huset. Blandt de stjålne genstande var to stole, en taske med diverse værktøj, en opvaskemaskine og et køleskab. Tyven forlod formentligt gerningsstedet gennem hoveddøren eller terrassedøren.


Har du set mistænkelig færden i Saltum? Kontakt politiet på 114.
Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.

Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app
Download i App Store
Download i Google Play


Aalborg – hoveddør til lejlighed brudt op med koben En lejlighed blev udsat for indbrud på Ivar Huitfeldts Gade i Aalborg tirsdag den 25. februar kl. 07:00-13:00. Indbrudstyven fik adgang til lejligheden ved at bryde hoveddøren op med et koben. Herfra bevægede tyven sig gennem hele lejligheden, hvor alt blev gennemrodet. Blandt de stjålne genstande var en tablet, diverse ure og to computere. Tyven forlod formodentlig gerningsstedet gennem hoveddøren.


Har du set mistænkelig færden på Ivar Huitfeldts Gade i Aalborg? Kontakt politiet på 114.
Forebyg indbrud i din lejlighed – 3 gode råd forstærkning af yderdørens låsebeslag og karm i lejligheden. få installeret automatisk lås i opgangsdøren, så den altid er låst. Nabohjælp – skab et aktivt sammenhold i opgangen og hils på dem, du ikke kender.
Bindslev – loftslamper og fladskærms-TV stjålet ved indbrud i fritidshus Et fritidshus blev udsat for indbrud i Bindslev mellem lørdag den 15. februar kl. 15:00 og tirsdag den 25. februar kl. 19:15. Indbrudstyven fik adgang til huset ved brug af rette nøgle fra nøgleboks, der blev brudt op. Tyven bevægede sig fra hoveddøren gennem hele huset. Blandt de stjålne genstande var loftslamper, et fladskærms-TV og fem stole. Tyven forlod gerningsstedet gennem hoveddøren.


Har du set mistænkelig færden i Bindslev? Kontakt politiet på 114.
Følg Nordjyllands Politi på: Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti


Vær med til at forebygge kriminalitet og undgå ulykker – Læs mere om diverse former for kriminalitetsforebyggelse, og hvordan du fx undgår trafikulykker.


SikkerTrafik.dk – Rådet for Sikker Trafik Rådet for Sikker Trafik forebygger trafikulykker ved at påvirke viden, holdning og adfærd ved hjælp af undervisning, rådgivning og kampagner.

Den sikre side
Få viden om, hvad dit barn kan møde online – og gode råd til, hvordan du hjælper dit barn til sikker adfærd på nettet.

Nabohjælp - fordi rare mennesker virker bedst
Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.

Kilde: Nordjyllands Politi