Døgnrapport d. 04-06-2020

torsdag 04. jun, kl. 19:23

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 030620 kl 0700 til torsdag den 040620 kl 0700

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Slagelsevej, Holmstrup, Jyderup
Timianvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Narkobilist fik taget bilen – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk Tirsdag morgen Kl. 08.50 standsede en politipatrulje en personbil som kørte på Kalundborgmotorvejen mod vest. Bilen blev ført usikkert, da den lå placeret midt imellem to kørebaner med et hjulpar på hver side af midterlinjen. Bilen blev ført af en 28-årig mand fra Roskilde, som viste sig at være påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 28-årige var desuden frakendt førerretten for narkokørsel og havde flere gange kørt i frakendelsestiden. Politiet beslaglagde derfor hans bil, som det er muligt ifølge færdselsloven. Efter blodprøveudtagelsen blev den 28-årige løsladt og nu afventer resultatet af blodprøven. Den 28-årige protesterede mod beslaglæggelsen af bilen, og sagen vil derfor blive forelagt retten. Der vil senere blive afholdt et retsmøde, når sagen skal afgøres. Her vil retten tage stilling til, om bilen kan konfiskeres.

Overtrædelse af miljøloven – Lestrupvej, Lestrup, Nyk. Sj – Odsherred Kl. 08.33 kom en anmeldelse om en bygningsbrand ved en landejendom i Lestrup – Nykøbing Sj. Da politi og brandvæsen kom frem konstaterede de, at der var tale om et bål og ikke en brand. Der var ingen risiko for, at ilden kunne sprede sig til fast ejendom. Ejendommens ejer var ved at afbrænde bygningsaffald i form af brædder/tømmer på et bål på ca. 3x4 meter, hvilket ikke er lovligt. Den 54-årige mand som havde antændt bålet blev derfor sigtet for at overtræde miljøloven. Han blev afhørt til sagen, hvor det kom frem at han ikke var klar over at det var ulovligt. Brandvæsnet slukkede bålet og den 54-årige kan forvente at høre mere når sagen skal afgøres.

Gravid fik veer og kørte galt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve Kl. 08.53 skete et solouheld på Køge Bugt Motorvejen, da en 33-årig gravid kvinde fra Hedehusene fik veer under kørslen og mistede herredømmet over bilen. Hun påkørte autoværnet let og standsede i nødsporet. Politi og ambulance kørte frem til stedet, hvor både kvinden og hendes barn i maven var uskadt. Hun blev kørt på sygehuset på grund af sine veer, og hendes mand blev orienteret om situationen. Han ville sørge for at få fjernet bilen fra motorvejen. Vejdirektoratet blev underrettet om påkørslen af autoværnet.

Mand sigtet for trusler – Karlslunde – Greve Kl. 11.38 fik politiet en anmeldelse om, at en 49-årige mand fra Skævinge havde opsøgt en 49-årig mand fra Rødovre på en adresse i Karlslunde, idet de to havde et økonomisk mellemværende. Der opstod uenighed imellem de to mænd, hvilket førte til at en tredje mand blandede sig. Den ankomne 49-årige trak i den forbindelse en pistollignende genstand, som han truede de to tilstedeværende mænd med, hvorefter han kørte fra stedet. Politiet iværksatte en massiv eftersøgning efter den flygtede 49-årige mand. Senere på aftenen fandt politiet frem til, at den mistænkte kørte ad Hillerødmotorvejen i Nordsjællands politikreds
Politiet fik standset den mistænkte 49-årige mand, som blev anholdt uden dramatik. Hans bil blev ransaget, hvor der mellem førersæderne blev fundet den pistollignende genstand, som viste sig at være en softgun med lyddæmper. Politiet sigtede den 49-årige for trusler på livet. Softgunnen blev beslaglagt, da den var brugt til at true med, men den er i sig selv ikke ulovlig at besidde. Den 49-årige var desuden kraftigt påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve. Politiet ransagede den 49-årige bopæl, men fandt intet ulovligt. Den anholdte blev taget med i detentionen til afrusning, og blev torsdag morgen afhørt til sagen. Sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som ikke skønnede at der var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.


Fuld butikstyv kom med detentionen – Skolevej, Hvalsø – Lejre Kl. 15.00 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde stjålet to rammer sodavand fra indgangspartiet i Super Brugsen i Hvalsø. Manden havde nu taget ophold tæt ved butikken sammen med en anden mand. En patrulje kom frem og traf to mænd, en 37-årig mand fra Rusland og en 41-årig mand fra Sri Lanka, begge med adresse i Hvalsø. Den 37-årige, som kunne mistænktes for tyveriet, var i besiddelse af de to rammer sodavand. Han blev sigtet for butikstyveri og sodavanden blev leveret retur til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Begge mænd var kraftigt påvirket af spiritus, så politiet skønnede ikke, at de kunne tage vare på sig selv. De blev derfor begge taget med i detentionen til afrusning. De blev begge løsladt sent på aftenen, da de igen var ædru. Den 37-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen om butikstyveri.

Kvinde faldt om – Greve Midtby Center, Greve Kl. 17.21 var en 80-årig kvinde fra Greve på indkøb i Greve Midtby Center, da hun fik et ildebefindende og faldt om. Ambulance og lægehelikopteren blev tilkaldt, men kvinden blev erklæret død på stedet af lægen fra lægehelikopteren. Kvinden blev indbragt til Køge sygehus, og hendes pårørende blev underrettet. Der var intet mistænkelige omkring den 80-åriges død.

For hurtig kørsel kan koste kørekortet - Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand Kl. 19.30 blev en 26-årig mand fra Ishøj til at køre alt for hurtigt i sin bil på Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Den tilladte hastighed på strækningen er 110 km/t, men bilen blev målt til at køre 174 km/t. Den 26-årige blev sigtet i sagen og kan nu forvente at sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten, bøde på 5.500 kr. og 500 kr. til offerfonden.

Spiritusbilist kørte for hurtigt – Køgevej, Ringsted Kl. 21.05 foretog politiets færdselsafdeling en hastighedsmåling på Køgevej ved Fjellebro i Ringsted. Her blev en bilist målt til at køre 68 km/t selvom den tilladte hastighed på stedet er 50 km/t. Politiet standsede bilisten, en 37-årig mand fra Bjæverskov, som viste sig at være påvirket af spiritus. Han blæste i alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Den 37-årige blev derfor foruden sigtelsen for at køre for hurtigt også sigtet og anholdt for spirituskørsel, for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev han løsladt og nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 37-årige vil høre mere i sagen. Hastighedssagen alene lægges op til et klip i kørekortet og en bøde på 2.500 kr.

Motorcyklist påkørte rådyr – Roskildevej, Hvalsø – Lejre Kl. 22.12 kørte en motorcyklist ad Roskildevej mod øst, da han kort før Skov Hastrup blev overrasket af et rådyr som løb ud på kørebanen foran motorcyklen. Motorcyklisten, en 52-årig mand fra Dianalund, forsøgte at undvige, men ramte rådyret og styrtede. Politi og ambulance blev sendt til stedet, da motorcyklisten havde slået ryggen. Heldigvis bar den 52-årige både styrthjelm og rygskjold, så han slap fra uheldet uden brud eller andre alvorlige skader. Han blev tilset i ambulancen og politiet registrerede uheldet.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi