Seks hotspots bliver til fire

fredag 05. jun, kl. 08:35

Årsagen til ændringerne er, at Fyns Politi vurderer, at den ekstraordinære tilstedeværelse ikke er nødvendig de pågældende steder i forhold til at sikre forsamlingsforbuddet.

- Jeg synes, det er glædeligt, at vi kan fjerne to steder fra vores hotspotsliste, for årsagen er jo, at borgerne har opført sig fornuftigt og overholdt reglerne, siger politidirektør Arne Gram.

Fyns Politi har patruljeret flere gange dagligt ved alle seks hotspots siden de blev oprettet den 24. april. På Ingen af de seks steder har det været grundlag for at oprette opholdsforbud i den forgange periode, og der er kun givet få bøder. Alligevel opretholder Fyns Politi Hotspots-statusen for de øvrige fire steder, da der her stadig vurderes at være en øget risiko for for store og for tætte forsamlinger.

- Vi håber og regner med, at de gode takter, som borgerne har udvist indtil nu, fortsætter – også på Byens Ø i Odense og i Krøyers Have i Svendborg, selvom de altså ikke er hotspots længere. Vi patruljerer stadig alle de steder, hvor fynboerne er og bødeblokken er også stadig med, afslutter Arne Gram.

Politiet vurderer løbende listen med Hotspots og melder ud, hvis der foretages ændringer.


De fire Hotspots på Fyn er fra og med den 5. juni 2020 • Odense, Munke Mose
• Odense, Eventyrhaven
• Odense, Skovsøen/Engen
• Svendborg, Christiansminde


Fakta: Et ”Hotspot” er et område, hvor politiet patruljerer ekstra, fordi det vurderes at være et sted, hvor der er risiko for at (for) mange mennesker forsamles. Hotspotsne blev oprettet den 24. april 2020.

Du kan læse mere om hotspots her

Foto: Munke Mose i Odense er stadig et hotspot. Her er det en af Fyns Politis indsatsledere, der fortæller om reglerne for at forsamle sig og den anbefalede afstand mellem borgerne, når man tager ophold i fx en park.


Kilde: Fyns Politi