Døgnrapport d. 05-06-2020

fredag 05. jun, kl. 17:43

Fra døgnrapporten: narkopåvirkede bilister anholdt. Indbrud i Aalborg, Ålbæk & Bælum.

Coronasmitte.dk – Coronavirus/covid-19 i Danmark De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. Hvis du ikke finder svar på siden, kan du ringe til den myndighedsfælles hotline på: 7020 0233.
Klik her for at læse mere på coronasmitte.dk

Rigspolitiet – Trygt og sikkert at være fodboldfan i Danmark Det er generelt sikkert at være fodboldtilskuer i Danmark. Det viser de seneste tal fra Rigspolitiet, som i store træk ligner tallene fra sæsonen før. Det er kun enkelte højrisikokampe, hvor der kan være udfordringer.
Klik her for at læse mere i Rigspolitiets nyhedsopslag fra den 4. juni

Nordjyllands Politi – 7 personer anholdt i politiaktion Onsdag den 3. juni 2020 slog adskillige betjente fra Nordjyllands Politi til i en koordineret anholdelsesaktion på flere adresser i Aalborg-området. I alt syv unge mænd blev i forbindelse hermed anholdt. Alle sigtes for vidnetrusler.
Klik her for at læse mere i Nordjyllands Politi nyhedsopslag fra den 4. juni

Aalborg – diverse smykker stjålet ved indbrud En privat bolig fik besøg af indbrudstyven mellem onsdag den 3. juni kl. 23:00 og torsdag den 4. juni kl. 09:45 på Anders Borks Vej i Aalborg. Indbrudstyven fik adgang til huset ved at fjerne træpladen i en terrassedør. Herfra bevægede man sig gennem hele huset, hvorfra der blandt andet blev stjålet diverse smykker. Tyven forlod gerningsstedet på ukendt vis.

Har du set mistænkelig færden på Anders Borks Vej i Aalborg? Kontakt politiet på 114.
Hent Nabohjælps app og forebyg hvert 4. indbrud Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv, at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.

Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:

Download i App Store
Download i Google Play

Ålbæk – indbrud i sommerhus En metal loftlampe blev stjålet ved indbrud i et sommerhus i nærheden af Lodskovvad torsdag den 4. juni kl. 19:24. Man fik adgang til huset ved at bryde et vindue i stuen op, formentlig med et koben. Derfra bevægede indbrudstyven sig gennem hele sommerhuset, hvor man stjal lampen og derefter forlod gerningsstedet ad indgangsvinduet.

Har du set mistænkelig færden på Rådyrvej i Ålbæk? Kontakt politiet på 114.
Undgå indbrud – sådan sikrer du glaslister med sikringsskruer Glaslister er oftest blot sømmet fast. Indsbrudstyven kan derfor let afmontere listerne og derefter trække glasset ud. Hele 16 procent af alle indbrud sker ved, at indsbrudstyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden.
Klik her for at se en kort video-guide fra Bo Trygt! (viderestiller til youtube)

Bælum – møntsamling stjålet ved indbrud i privat bolig En ukendt gerningsmand fik skaffet sig adgang til en privat bolig på Skovhusevej i Bælum i et indbrud. Man fik formodentlig adgang til huset gennem en uaflåst dør. Blandt de stjålne genstande var en æske med en møntsamling. Indbrudstyven forlod gerningsstedet på ukendt vis. Indbruddet fandt sted torsdag den 4. juni mellem kl. 13:00 og 17:00.

Har du set mistænkelig færden på Skovehusevej i Bælum? Kontakt politiet på 114.
Vadum – 24-årig narkobilist anholdt Kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer – dét blev en 24-årig mand sigtet og anholdt for i Vadum torsdag den 4. juni om aftenen. Manden førte personbil ad Bakmøllevej, da han blev standset af politiet af rutinemæssige årsager. Grundet mistanke til påvirket kørsel blev manden instrueret i at deltage i en narkometertest. Denne gav positivt udslag for, at manden var påvirket af cannabis, hvilket den 24-årige mand erkendte.

Nørresundby – 41-årig mand anholdt for narkokørsel En personbil blev standset af politiet til et rutinetjek på Forbindelsesvejen i Nørresundby torsdag den 4. juni om aftenen. Føreren af bilen, en 41-årig mand, blev her instrueret i at deltage i en narkometertest grundet mistanke til påvirket kørsel. Testen gav positivt udslag for, at manden var påvirket af hash. Derfor blev han sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af stoffer. Manden blev derefter kørt til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve.

I Danmark har vi nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken Nulgrænsen gælder for bl.a.:
Amfetamin (speed).
Kokain.
Cannabis (hash, marihuana, pot).
LSD.
Ecstasy.
Heroin.
Svampe, der indeholder psilocin og psilocybin.
Khat.
Poppers (amylnitrit).
GHB (fantasy).
Morfin.
Metadon.
Benzodiazepiner, der ikke er på recept.

Hvis politiet stopper dig og finder tegn på, at du har taget ulovlige stoffer, vil du få taget en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der tæller som bevis.

Klik her for at læse mere om straffen for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer

Svenstrup J – 20-årig bilist påvirket af kokain og methamfetamin En 20-årig mand blev testet positivt for både kokain og methamfetamin som følge af et rutinetjek torsdag den 4. juni om aftenen. Manden havde ført personbil ad Drastrup Hedevej i Svenstrup J, da han blev standset af politiet af rutinemæssige årsager. Her blev manden instrueret i deltage narkometertest, der gav positivt udslag. Derfor blev den 20-årige sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer og efterfølgende kørt til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve.


Følg Nordjyllands Politi på: Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Kilde: Nordjyllands Politi