Tesla beslaglagt efter gaderæs

fredag 05. jun, kl. 10:25

Det var anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, som havde anmodet om kendelsen til at beslaglægge bilen, fordi føreren den 1. maj kl. 22.14 blev målt til 145 km/t på Baldersbuen i Hedehusene, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

Og fordi målingen skete, mens den 34-årige fører af Tesla’en kørte om kap dør-om-dør mod en anden bil med andre mennesker i nærheden.

Lederen for færdselspolitiet ved Københavns Vestegns Politi, som dokumenterede ræset, anser det for en grov overtrædelse af færdselsloven:

”Det kan ende fatalt, når man kører med næsten tre gange den tilladte hastighed og oven i købet ved et spontant arrangeret gaderæs på en almindelig vej med risiko for andre mennesker – der er tale om vanvidsbilisme, og derfor slår vi hårdt ned, retsforfølger det og prøver at forhindre en gentagelse,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Særligt fokus over sommeren Københavns Vestegns Politi har i sommerhalvåret en særlig indsats på området, og næsten hver weekend står nogen til at miste kørekortet på grund af alt for høje hastigheder, viser de seneste års erfaringer – og med mellemrum tager politiet også bilen.

Vicepolitiinspektøren varsler, at Københavns Vestegns Politi fortsætter med at have fokus på disse grupper af motorinteresserede, som kører rundt i weekenden og forsamler sig på offentlige veje eller andres parkeringspladser. Det er ofte forbundet med dækafbrænding, motorstøj og høje hastigheder, som får utrygge borgere og grundejere til at ringe til politiet:

”Vi er derude og følger med rundt for at håndhæve færdselsloven, skabe tryghed for borgerne i området og hjælpe de grundejere, som ikke ønsker en spontan forsamling af biler og motorcykler på deres parkeringsplads,” siger Søren Enemark.

Vejleder gerne om motorarrangement Vicepolitiinspektøren opfordrer de motorinteresserede til at organisere et kontrolleret arrangement under godkendte forhold med de nødvendige tilladelser og sikkerhedsforanstaltninger fremfor at ræse på åbne, offentlige veje med andre trafikanter:

”Vi går gerne i dialog om afvikling af motorarrangementer, men det skal foregå på lukkede områder efter reglerne, så det er trygt og sikkert for alle.” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Retten afgør, om Tesla’en konfiskeres I sagen med den beslaglagte Tesla skal anklagemyndigheden nu vurdere, hvilke sanktioner skal i spil.

Men er der tale om høje hastigheder, gaderæs og risiko for mennesker, kan der sædvanligvis ud over konfiskation af bilen og ubetinget frakendelse af førerretten også komme en fængselsstraf på tale.

Kilde: Københavns Vestegns Politi