Gerningsmænd anholdt ni minutter efter borger anmeldte forsøg på indbrud

fredag 05. jun, kl. 13:15

Fire rumænske statsborgere, tre mænd og en kvinde, i alderen mellem 20 og 43 år blev fredag ved et grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger i en sag om forsøg på indbrud mod herretøjsforretningen Bechsgaard i Vardes centrum.

En af de fire sigtede erkender, mens de tre øvrige nægter sig skyldige.
To af de sigtede har desuden kæret varetægtsfængslingen.

Anholdt efter få minutter Syd- og Sønderjyllands Politi modtog anmeldelsen torsdag klokken 01.32 og havde en patrulje på stedet ganske kort efter.

En årvågen borger havde lagt mærke til, at nogle personer opførte sig mistænkeligt ved butikken, hvorefter vedkommende kontaktede politiet.

Da patruljen nåede frem, var gerningsmændene flygtet fra stedet, men på baggrund af vidnets grundige signalement lykkedes det kort efter en hundepatrulje at finde fire personer, der forsøgte at gemme sig i en personbil.

De fire personer blev anholdt klokken 01.41, blot ni minutter efter anmeldelsen blev modtaget.

I køretøjet fandt betjentene desuden værktøj, der kunne knyttes til forsøg på indbrud i herretøjsforretningen.

Syd- og Sønderjyllands Politi roser endvidere borgeren for at være årvågen og kontakte politiet med det samme, da hun bemærkede de mistænkelige personer ved forretningen.

Omrejsende udenlandske kriminelle Den videre efterforskning bliver foretaget af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, da der formodes at være tale om omrejsende kriminelle fra udlandet. Og efterforskningen skal blandt andet kortlægge, om de fire personer kan knyttes til anden kriminalitet i Danmark.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi