Fem anholdt for indsmugling af større mængde kokain

tirsdag 11. aug, kl. 08:34

Efter en længerevarende efterforskning slog Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i går til i en koordineret aktion og anholdt fem personer i København og Brøndby.

De fem mænd, som er i alderen 23 til 38 år, bliver fremstillet i dommervagten i Københavns Byret i dag og sigtes hver især for indsmugling af kokain. Sigtelserne spænder fra to kilo til 166,5 kilo.

»Vi mistænker de fem mænd for at være en del af en større kriminel organisation, der igennem noget tid har stået for at smugle kokain og anden hård narkotika ind i Danmark. Efterfølgende har de stået for distributionen herhjemme. Samtidig har den person, vi mistænker for at være bagmanden, relationer til en kriminel gruppering,« siger leder af SEØ, politiinspektør Mads Helios.

Anholdelsesaktionen blev gennemført på syv forskellige adresser, og der blev blandt andet beslaglagt 2,9 kilo kokain, 250 gram amfetamin og kontanter.

»Vi har anholdt de personer, som vi betragter som de centrale figurer, men vi vil i den kommende tid efterforske yderligere for at afdække flere led i den kriminelle organisationen. Derfor udelukker vi ikke flere anholdelser i den kommende tid,« siger Mads Helios.

Af hensyn til den videre efterforskning vil der blive anmodet om lukkede døre ved fremstillingen i grundlovsforhør. Fremstillingen forventes at ske over middag.

Kilde: Københavns Politi