Døgnrapport d. 16-10-2020

fredag 16. okt, kl. 17:23

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 16. oktober 2020

Fremstilling i Retten i Randers kl. 11.30 Østjyllands Politi fremstiller ved Retten i Randers kl. 11.30 en 31-årig mand, der sigtes for overtrædelse af knivloven. Den 31-årige blev anholdt torsdag aften kl. 21.07 i Randers, da en patrulje fandt en kniv i mandens brystlomme.

Den 31-årige har desuden flere verserende sager om overtrædelse af knivloven og våbenloven.

**

Brand i restaurant i Djurs Sommerland Torsdag kl. 18.48 kom der via 112 anmeldelse om en brand i restauranten Pirates Food Market i Djurs Sommerland. Politi og Brandvæsen kørte hurtigt til stedet, hvor personalet allerede havde været i gang med at slukke ilden med flere brandslukkere. Da politiet ankom til stedet så de røg fra taget i bygningen. Kort efter blussede ilden dog op igen og der var nu flammer og sort røg fra tagkonstruktionen. Bygningen var kort efter overtændt og brændte næsten helt ned.

Personalet på stedet blev tilset for røgforgiftning, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade. Ilden menes at være opstået i restaurantens udsugning. Ilden spredte sig ikke til øvrige bygninger, og Djurs Sommerland kunne åbne som planlagt fredag formiddag.


**

Knallertfører påkørte politimand Under en rutinepatrulje fik to betjenten torsdag kl. 13.13 øje på en 16-årig knallertfører, der kom kørende uden hjem ad Bodøvej i Aarhus. Da den 16-årige dreng fik øje på patruljebilen, drejede han hurtigt ind ad et stisystem, og betjentene vendte bilen for at tage kontakt til drengen.

Betjentene så nu knallerten holde stille på Porsgrunnsvej, hvor han kørte op på en cykelbro og filmede patruljevognen, mens han kørte over broen.

Den ene af betjentene steg ud af bilen og stillede sig ved broen. Kort efter kom den 16-årige kørende tilbage mod broen, og betjenten råbte højt til ham, at han skulle stoppe. Det fik den 16-årige til at sænke farten men han stoppede dog ikke, men kørte i stedet med lav hastighed mod betjenten, indtil han påkørte betjenten. Det fik dem begge til at vælte om på jorden, hvor betjenten kunne iføre den 16-årige håndjern.

Den 16-årige blev sigtet for narkokørsel, besiddelse af narko, vold mod politimand, manglende brug af styrthjelm, brug af håndholdt mobil under kørslen, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for brugstyveri af knallerten.


**

Dårlig parkering endte i anholdelse En patrulje kom torsdag kl. 17.55 forbi en bil, som holdt parkeret på Vester Allé i Aarhus hvor det ifølge skiltning på stedet var forbudt. Patruljen tog derfor kontakt til to mænd, som stod tæt på bilen, og den ene, en 25-årig mand, bekræftede, at det var ham, der havde parkeret der. Da betjentene fortalte, at det var en ulovlig parkering, og at han ville blive sigtet for overtrædelsen, blev den 25-årige meget vred og opfarende. Han forsøgte flere gange at gå fra betjentene, råbte gentagne gange ad dem og begyndte at fægte med armene. Han blev derfor anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden i tilgift til sigtelsen for parkeringsovertrædelse.
**


Ild i håndklæde i kælder Torsdag kl. 07.06 kørte politi og brandvæsen til Vester Allé i Aarhus, da der kom røg fra kælderen på en etageejendom. To håndværkere, som arbejdede på en byggeplads ved siden af, havde set røg komme ud af kælderen og ringet 112. Brandvæsnet blev hurtigt færdige med deres arbejde på stedet og kunne fortælle, at der havde været gløder i et håndklæde i kælderetagen, som n var slukket. Ejendommen viste sig at være ubeboet, og der skete ingen større skader på bygningen.


**

Råbte skældsord efter betjente Torsdag kl. 13.35 stod en patrulje på Klostertorv i Aarhus i forbindelse med anden politiforretning. Mens betjentene stod der, blev en 44-årig mand pludselig meget vred på dem. Manden kørte i en kørestol tæt på patruljen og begyndte at råbe diverse skældsord efter dem. Betjenten forsøgte roligt at fortælle manden, at han ikke skulle råbe og skrige på gaden, men manden fortsatte ufortrødent og blev tiltagende aggressiv. Han blev derfor anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.


**


Færdsel En 37-årig mand blev torsdag kl. 10.50 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Hasle Ringvej i Aarhus Nord. Den 37-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

En 61-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 12.31 sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Østjyske Motorvej ved Viby.

En 19-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 21.20 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Banegårdspladsen i Aarhus.

Torsdag kl. 21.46 blev en 49-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset på Rådhusgade i Odder.

En 21-årig mand blev torsdag kl. 21.50 anholdt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han modsatte sig måling for narkopåvirkning efter at være blevet standset på Holmstrupgårdsvej i Aarhus V. Han blev desuden sigtet for narkokørsel, for besiddelse af narko, for kørsel uden førerret og for ikke at bruge sikkerhedssele.

Fredag kl. 00.11 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers, da en 48-årig mandlig bilist af ukendte årsager påkørte en 67-årig mandlig bilist, der holdt parkeret i siden af vejen. Ingen kom til skade ved uheldet.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt ni indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Norgesvej i Hadsten begået mellem den 13/10 kl. 15.30 og den 14/10 kl. 07.00
På Engeslundsvej i Viby begået mellem den 13/10 kl. 08.10 og den 15/10 kl. 08.20
På Åkrogs Strandvej i Risskov begået den 15/10 mellem kl. 08.45 og kl. 11.55
På Egevænget i Hinnerup begået den 13/10 kl. 00.52
På AGF Vej i Viby begået den 13/10 mellem kl. 20.00 og kl. 20.15
På Norgesvej i Hadsten begået mellem den 12/10 kl. 12.00 og den 15/10 kl. 13.00
På Thorsagervej i Mørke begået mellem den 9/10 kl. 12.00 og den 15/10 kl. 16.59
På Byvænget i Grundfør ved Hinnerup begået den 14/10 mellem kl. 14.32 og 14.33
På Holmevej i Højbjerg begået mellem den 9/10 kl. 16.00 og den 15/10 kl. 20.20





Kilde: Østjyllands Politi