Døgnrapport d. 22-10-2020

torsdag 22. okt, kl. 19:33

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 22. oktober 2020

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 12.30 Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 18-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for onsdag at have begået røveri mod Kvickly på M.P. Bruuns Gade i Aarhus.

Den 18-årige blev tilbageholdt af personale i butikken onsdag omkring kl. 13.30, efter medarbejderne havde set ham og to andre personer stjæle noget sprut og nogle madvarer.
Det lykkedes de to andre – en kvinde og en mand – at stikke af fra stedet.

Ifølge medarbejderne blev de i forbindelse med tilbageholdelsen udsat for flere verbale trusler, og derfor blev den 18-årige anholdt og sigtet for røveri.

Østjyllands Politi fandt hurtigt frem til identiteten på de to formodede medgerningsmænd, og først på dagen torsdag meldte en 17-årig kvinde og en 20-årig mand sig på politigården i Aarhus. Begge blev ligesom den 18-årige sigtet for røveri. De fremstilles dog ikke i grundlovsforhør.

Den 18-årige har flere lignende verserende sager, og det er blandt andet på den baggrund, at han fremstilles i grundlovsforhør.

**

110 meter høj skorsten væltet – tekniske undersøgelser i gang En medarbejder på et skib i Aarhus Havn hørte onsdag kl. 23.32 et højt brag og kunne efterfølgende se, at en ca. 110 meter høj stålskorsten var væltet ned gennem en bygning ud på havnearealet. Medarbejderen ringede 112 og kort fik Østjyllands Politi spærret området omkring den væltede skorsten af.

Der var stort set ingen personer til stede på havnearealet, og ingen kom til skade ved uheldet.

Skorstenen stod på Vilnagade og er væltet ned over vejen ved havnekajen på Danziggade og Vilnagade.

Både Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet er torsdag i gang med undersøgelser på stedet, der skal være med til at klargøre, hvordan skorstenen kunne vælte.

Politiet forventer ikke, at afspærringen og arbejdet med oprydning og undersøgelser kommer til at påvirke trafikken synderligt.

Det er uvist, hvor lang tid der går, før arbejdet med skorstenen er færdigt.
**
Jæger reddet op af vandet En 38-årig mand ringede onsdag kl. 13.36 efter hjælp via 112, da hans jagtpram begyndte at synke i vandet ud for Begtrupvig Strandvej ved Knebel. Da manden ringede, var hans båd omkring 600 meter ude i vandet, og han klamrede sig til stævnen af prammen for at holde sig oppe.

Både politi og redningsmandskab rykkede hurtigt ud, og cirka 20 minutter efter blev den 38-årige jæger reddet op af en helikopter fra Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC). Han havde det efter omstændighederne godt og blev kørt hjem, da han ikke umiddelbart krævede nogen form for behandling.

Redningsbåden Nordfalcken med frivilligt søberedskab fik trukket båden ind til land, hvorefter Brand og Redning overtog den.

**

Aggressiv togpassager anholdt En medarbejder fra DSB kontaktede onsdag kl. 15.09 politiet, da to kvindelige passagerer i toget ikke havde købt billet, og den ene nægtede at oplyse ID til konduktøren. En patrulje kørte til Randers Station, hvor de to kvinder nu befandt sig sammen med noget togpersonale.

En 30-årig kvinde var hurtigt til at give sit navn og sin fødselsdato til politiet. Den anden kvinde kunne hverken dansk eller engelsk men viste et sygesikringskort med en dansk adresse. Via den 30-årige, der agerede tolk, stillede betjentene kvinden en række kontrolspørgsmål om hendes identitet, og det stod hurtigt klart, at hun ikke var den, hun udgav sig for at være.

Da hun nægtede at opgive sit rigtige navn, blev hun anholdt med henblik på at sikre hendes identitet.

Anholdelsen fik den 30-årige veninde til at fare op og råbe højlydt af betjentene. Mens hun stod og råbte, faldt der en peberspray ud af hendes lomme, og betjentene lagde hende i håndjern og sigtede hende for at forstyrre den offentlige orden og for at overtræde våbenloven.

Omkring kl. 20.00 blev den 30-årige løsladt igen, men der gik ikke lang tid, før politiet igen måtte have fat i hende. For efter løsladelsen gik hun direkte hen til indgangspartiet på politistationen i Randers, hvor hun hamrede så hårdt på en dør, at den gik i stykker.
Det kostede hende denne gang en sigtelse for hærværk.

Politiet er stadig ved at prøve at finde frem til identiteten på hendes veninde.

**

Solgte skunk via Snapchat Østjyllands Politis specialpatrulje blev onsdag bekendt med, at en 23-årig mand solgte skunk via Snapchat. Betjentene opsøgte onsdag aften kl. 19.12 manden ved Sjællandsgade i Randers C, hvor han blev fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk, et kontantbeløb og andet, der indikerede, at han solgte narkotika.

Han blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika. Betjentene kendte den 23-årige mand fra tidligere og vidste, at han før var blevet truffet i en lejlighed i Randers, hvor de mistænkte, at der også kunne befinde sig narkotika.

Under ransagning af lejligheden blev der fundet en mindre mængde hash, og den 20-årige mandlige beboer, der ikke selv var i lejligheden, blev kontaktet telefonisk og sigtet for narkobesiddelse.

**

Mistanke om stoffer endte med fund af knive En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede onsdag kl. 21.42 dét, de mistænkte var en narkohandel på Jyllandsgade i Randers. En mand luskede hen til en bil, hvor han gennem en åben rude gav en passager noget i hånden.

Betjentene tog kontakt til begge mænd, og det viste sig at være en kniv, som en 30-årig mand havde overdraget til en 29-årig mand. I bilen lå yderligere en kniv, og begge mænd blev sigtet for overtrædelse af knivloven.


**

Bilpassager indhentet og anholdt En patrulje fra Østjyllands Politi ville onsdag kl. 19.48 foretage en rutinekontrol af en bil, der kørte på Rosenhøj Bakke i Viby. Men bilisten valgte i stedet at sætte farten op, og patruljebilen satte efter. Efter en kort eftersættelse standsede bilen længere ned ad vejen, og to mænd steg ud og begyndte at løbe fra stedet.

Det lykkedes betjentene at indhente passageren – en 22-årig mand – som blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han blev visiteret, fandt patruljen en klump hash, som han blev sigtet for at besidde.

Politiet kontaktede efterfølgende den 39-årige ejer af bilen. Det var ikke ham, der havde kørt den, og han nægtede at fortælle, hvem han havde lånt bilen ud til. Han blev derfor sigtet for ikke overholde sin oplysningspligt.


**

Kvinder sigtet for at råbe til indsat Østjyllands Politi fik onsdag kl. 16.35 en anmeldelse om, at to kvinder ude på gaden råbte ind til en indsat i Aarhus Arrest. En patrulje kørte til stedet, og på Christiansgade fik de hurtigt kontakt til en 19-årig og 20-årig kvinde, som kørte rundt i en bil tæt på arresten.

Den ene var angiveligt kæreste med en indsat, mens den anden var i familie med ham.

Begge blev sigtet for at have taget ulovlig kontakt til en fange.

**

Færdsel Onsdag kl. 17.50 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby.

Onsdag kl. 18.43 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Holmstrupgårdsvej i Hasle. En 20-årig mandlig bilist og en 25-årig kvindelig bilist ramte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 19.10 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Trige. En 24-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i autoværnet. Hun kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
• På Hybenbakken i Tirstrup ved Ebeltoft negået mellem mandag d. 19/10 kl. 00.01 og tirsdag d. 20/10 kl. 23.59
• På Rønbækvej i Søften begået onsdag d. 21/10 mellem kl. 9.45 og kl. 13.15
• På Langelinie i Borum ved Sabro begået mellem mandag d. 19/10 og onsdag d. 21/10 kl. 15.00
• På Bygaden i Lystrup begået mellem søndag d. 11/10 kl. 11.00 og onsdag d. 21/10 kl. 16.00
• På Birkhøjen i Hinnerup begået mellem mandag d. 19/10 kl. 11.00 og onsdag d. 21/10 kl. 20.00


Kilde: Østjyllands Politi