Døgnrapport d. 02-12-2020

onsdag 02. dec, kl. 23:06

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 011220 kl. 0700 til onsdag den 021220 kl. 0700.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ahlgade, Holbæk
Bygaden, Kundby, Svinninge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Konvalvej, Køge
Snebærvej, Fårevejle

Indbrud i fritids-/sommerhus: Truntestien, Kårup, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve Kl. 06.23 tirsdag morgen stødte flere bilister sammen på motorvejen i det nordgående spor, så politiet måtte rykke til færdselsuheldet. Ingen var kommet til skade ved uheldet, hvor hele fem bilister var involveret. En 58-årig mand fra Tureby kørte i en personbil i anden vognbane, da der opstod kødannelse foran ham. Han bremsede hårdt op, men en 26-årig kvinde fra Næstved, der kørte bag ham også i en personbil, opdagede dette for sent, så hun stødte ind i den 58-åriges bil. Dette sammenstød medførte, at tre yderligere bilister ikke kunne nå at bremse op, så de også stødte sammen. Skaderne på de implicerede køretøjer var minimale, så politiet registrerede blot parterne og forlod uheldsstedet kl. ca. 07.15.

Udlændingekontrol – Over Bølgen, Greve Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. ca. 1000-1100 kontrol af fire restaurationer i indkøbscentret Waves, hvor fokus var kontrol af arbejds- og opholdstilladelse for eventuel udenlandsk arbejdskraft. Ved kontrollen fik politiet kontakt til i alt fire kvinder og to mænd, hvis personlige forhold blev undersøgt nærmere. Alle havde deres tilladelser i orden, så kun en enkelt af kvinderne blev formanet om at medbringe sin tilladelse, så den kunne forevises for politiet på forlangende.

Mistanke om ulovlige effekter – Klosterparkvej, Kalundborg Kl. ca. 15.00 foretog politiet ransagning af en privat adresse på Klosterparkvej i et forsøg på at finde eventuelle ulovlige effekter og genstande inden for narkotika- og våbenlovgivningen. Ved ransagningen deltog ud over nogle politiassistenter også narkohunde, men politiet fandt ved ransagningen intet ulovligt. En kvindelig beboer på adressen var til stede og havde givet politiet tilladelse til at foretage ransagningen. Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiindsatsen, som intet havde at gøre med den igangværende efterforskning i skudsagen fra Nørre Alle, Kalundborg.

Færdselsuheld – Grevevej, Greve Kl. 14.35 fik politiet anmeldelse om et færdselsuheld mellem to bilister, der som kørende i hver sin retning var stødt sammen. En ambulance og en lægehelikopter var sendt til uheldsstedet, hvor politiet fik kontakt til en uskadt, 29-årig mand fra Tune. Han var i varebil kørt ad Greve mod vest, da en modkørende personbil langsomt og vedvarende trak længere og længere over mod modsatte kørebanehalvdel. Trods forsøg på at føre opmærksom på faren og undvigemanøvre kunne den 29-årige ikke undgå at blive ramt på venstre forskærm af personbilen, der blev ført af en 70-årig mand fra Tune. Ved den foreløbige undersøgelse af ham på uheldsstedet tydede alt på, at han havde fået et ildebefindende under kørslen, hvilket var årsagen til uheldet. Den 70-årige var ikke kommet til skade som følge af selve uheldet, men fik den fornødne behandling i anledning af sit ildebefindende. Ud fra disse omstændigheder registrerede politiet blot parterne i uheldet.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg Kl. 14.50 anholdt og sigtede politiet en 45-årig mand fra Føllenslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af amfetamin under kørslen. Politiet løslod den 45-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden førerret i stjålet bil – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk Kl. 16.00 kontrollerede politiet en varebil, der blev ført af en 21-årig mand fra Tølløse ad motorvejen ved afkørsel 3 Jernløse. Den 21-årige havde ikke noget kørekort, idet han var idømt et kørselsforbud og derfor ikke være fører af den firmabil, som han var fører af. Han oplyste, at han selv havde taget bilnøgler uden tilladelse fra bilejeren, så han blev også sigtet for uberettiget brug af firmabilen. Ved nærmere undersøgelse af den 21-årige fandt politiet ham i besiddelse af en låsbar foldekniv med et bladlængde på 9½ cm, så besiddelsen af kniven en sigtelse for overtrædelse af knivloven. Den 21-årige deltog også i både alkometer- og narkometertests, men begge viste sig at være negative. Han kan nu afvente en henvendelse fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Butikstyveri i to butikker – Ringsted Kl. 19.33 rykkede politiet ud til supermarkedet Lidl, hvor en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet forskellige varer fra butikken. Politiet fik kontakt til en 37-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Ved gennemgang af de stjålne varer viste det sig at dreje sig om tyveri af slik, sengetøj, køkkenudstyr, værktøj, frugt og diverse madvarer. Det viste sig også, at der var stjålne effekter fra Dagli’ Brugsen, Høm, så han blev også sigtet for butikstyveri kl. ca. 18.00 i den butik inden tyverierne i supermarkedet Lidl, så værdien af de stjålne varer udgjorde knap 2.400 kr. Den anholdte, der var ædru, fik efter afhøring til sagerne med assistance fra en tolk afgjort sagen med en bøde, som blev betalt, hvorfor politiet løslod ham senere på aftenen.

Narkokørsel – Industrivej, Jyderup – Holbæk Kl. 23.25 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Indbrud i tøjbutik – Ahlgade, Holbæk Kl. 23.32 fik politiet en anmeldelse om, at der netop var blevet forøvet indbrud i en tøjbutik. Kort efter var to slanke mænd iført mørke hættetrøjer og mundbind løbet derfra i retning mod Blegstræde. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, kørte til stedet, hvor politiet kunne konstatere, at en forretningsrude var blevet knust, og tøj lå spredt ud på gulvet inde i forretningen. Hundepatruljen afsøgte flugtruten og fandt herunder noget af det stjålne tøj efterladt. Tøjet blev afleveret retur til forretningen, som politiet undersøgte nærmere for eventuelle spor efter de to mistænkte. Eftersøgning af de to flygtende mænd i området gav indledningsvist ikke noget resultat, så politiet afventer resultatet af de tekniske undersøgelser.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set de to mænd flygte væk fra Ahlgade i retning mod Blegstræde efter indbruddet i tøjbutikken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Havnevej, Holbæk Kl. 23.53 anholdt og sigtede politiet en 76-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lov om euforiserende stoffer – Lyngvej, Køge Kl. 02.55 kontrollerede politiet føreren af bil, som politiet tidligere på natten havde forsøgt at kontrollere i Køge centrum, men hvor flere personer, der opholdt sig ved bilen, var flygtet fra stedet uden at blive kontrolleret. Bilen var aflåst og ikke meldt stjålet, men blev nu ført i høj fart på Lyngvej af en 20-årig kvinde fra København. Ved en nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet ca. tre gram hash i bilen, så den 20-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Hun nægtede sig skyldig i sigtelsen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mystisk genstand – Ved Hallen, Roskilde Kl. 05.11 slog en opmærksom, 51-årig mand fra Roskilde alarm til politiet, idet han havde fundet en mystisk genstand, der måske kunne ligne en hjemmelavet sprængfarlig genstand. Politiet kørte til findestedet tæt på Roskilde Hallerne og afspærrede området, indtil Forsvarets sprængstoftjeneste nåede frem for at tage sig af den mistænkelige genstand. Der var tale om en sodavandsflaske, der var tapet sammen med et kanonslag og en dåse spraymaling. I sodavandsflasken var en væske, som nu skal undersøges nærmere. Findestedet var ved et trådhegn, men ikke umiddelbart i nærheden af steder, hvor mange mennesker ville færdes senere på dagen. Området blev undersøgt nærmere for eventuelle spor, ligesom de beslaglagte effekter skal undersøges nærmere i et forsøg på at få identificeret den eller de personer, der står bag fremstillingen af noget måske særdeles sprængfarligt. En vurdering heraf indgår også i politiets og Forsvarets undersøgelse af effekterne.
Politiet vil nu gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området i løbet af natten, idet politiet ikke har nogen oplysninger om, hvornår effekterne kan være anbragt på stedet og af hvem. Oplysninger i sagen gives til politiet på tlf. 114.

Link til foto af den fundne genstand.


Færdselsuheld – Roskildevej, Snekkerup, Ringsted Kl. 05.36 fik politiet anmeldelse om et færdselsuheld mellem en lastbil og en varebil, der var stødt sammen. Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, da en 56-årig mand fra Fuglebjerg som fører af en lastbil ville køre fra en privat adresse tværs over Roskildevej til den modsatte side af vejen. Da han kørte ud på selve kørebanen, blev han påkørt af en varebil, der blev ført af 60-årig mand fra Ringsted. Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til opsamling af diverse olie og glas på vejen som følge af de beskadigelser, som skete på bilerne. Politiet optog rapport om uheldet, da der er mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld – Vordingborgvej / Slimmingevej, Tureby – Køge Kl. 05.59 fik politiet anmeldelse om et sammenstød mellem to personbiler i krydset, så færdslen i sydgående retning ad Vordingborgvej var spærret. Ingen af de to bilister var kommet til skade ved uheldet, som skete, da en 36-årig kvinde fra Tureby kørte fra Slimmingevej frem over vigelinjen og svingede til venstre ad Vordingborgvej mod nord. I forbindelse med svingningen blev hun påkørt af en 20-årig kvinde fra Køge, der kørte ad Vordingborgvej mod syd i den hensigt at fortsætte lige ud i krydset. Umiddelbart før sammenstødet var et større lastvogntog kørt ad Vordingborgvej mod syd og foretog fra højresvingsbanen et højresving mod Slimmingevej. Politiet fik skubbet en af de involverede personbiler ind til siden, så trafikken kunne passere på Vordingborgvej i sydlig retning. Da der er mistanke om en overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser i forbindelse med færdselsuheldet, har politiet optaget en rapport, der også skal belyse oversigtsforholdene for den 36-årige kvindes vedkommende i forbindelse med lastvogntogets kørsel i krydset.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi