Døgnrapport d. 02-12-2020

torsdag 03. dec, kl. 11:24

Døgnrapport: knallertfører anholdt for spirituskørsel. Narkopåvirket bilist anholdt. Tasketyveri i Aalborg Sv.

Hobro – Unge fandt mange penge: hvem ejer dem? Nordjyllands Politi efterlyser ejeren til et større kontantbeløb, som blev fundet af tre unge i Hobro midtby mandag den 16. november. De unge havde i første omgang delt pengene mellem sig.
Læs mere i nyhedsopslaget på politi.dk

Hobro – knallertfører anholdt for spirituskørsel En 43-årig mand kom kørende på stor knallert ad Aalborgvej i Hobro tirsdag den 1. december tidligt om morgenen. Her blev han standset af politiet til kontrol.

Betjentene lagde hurtigt mærke til, at manden talte snøvlet. En uåbnet six-pack af dåseøl stod på fodhvileren af knallerten. Han havde desuden svært ved at holde balancen, og hans ånde lugtede af spiritus. Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel.

Adspurgt erkendte han nemlig selv at havde drukket spiritus hele natten. Det viste sig derudover, at manden ikke havde førerret til stor knallert og manglede både registrering og forsikring af sin knallert – hvilket han også blev sigtet for. Derefter hjalp politiet ham ind på bagsædet af patruljevognen, så de kunne køre ham til Hobro Sygehus for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Sådan er du med til at stoppe spirituskørsel Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114. Læs mere på sikkertrafik.dk


Aalborg – indbrudstyv stjal solbriller og kontanter fra parkeret bil En ukendt gerningsmand fik adgang til en parkeret personbil, hvorfra man stjal solbriller, et mindre beløb kontanter og diverse kabler. Indbruddet fandt sted mellem mandag den 30. november kl. 20:00 og tirsdag den 1. december kl. 12:30 på Forchhammersvej i Aalborg.


Hvad kan tyven se gennem dine bilruder? Det er altid en god idé at gemme værdigenstande i din bil, så indbrudstyven ikke bliver fristet til at bryde ind. Efterlad fx aldrig mærkevarer, mobiltelefoner og andet dyrt IT-udstyr synligt fremme.


Aalborg Sv – tasketyv i indkøbscenter Anmelder var ude at shoppe i et indkøbscenter i Aalborg Sv tirsdag den 1. december ved 14-tiden. Her fik en tasketyv sneget sig tæt på anmelders indkøbskurv – uden at blive opdaget – hvorfra man stjal en skindpung indeholdende kontanter og diverse kontokort.


Sådan undgår du tasketyveri Gå med tasken på armen i stedet for i hånden – og hvis du er nødt til at stille tasken, så stil den et sted, hvor du altid kan have et øje på den. Tasketyven er nemlig ikke sky for at komme tæt på.
Læs mere om, hvordan du undgår tasketyveri på dkr.dk


Aalborg Sv – narkopåvirket bilist anholdt To betjente førte patruljevogn ad Nibevej i Aalborg Sv, da de her besluttede sig for at udføre kontrol med en personbil af rutinemæssige årsager.

Da politiet fik kontakt til føreren af bilen, viste det sig at være en 41-årig mand. Det gik hurtigt op for betjentene, at manden muligvis var påvirket. Det skulle komme an på en narkometertest.

Desværre for bilisten gav testen udslag. Han var tilsyneladende påvirket af amfetamin. Derudover afslørede politiets systemer, at manden i en forhenværende hændelse var blevet frakendt førerretten til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor den 41-årige mand for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt kørsel i frakendelsestiden. Betjentene kørte derefter den sigtede til sygehuset for at udtage en blodprøve som bevismateriale i sagen.

Hændelsen fandt sted onsdag den 25. november ved 13-tiden.

Følg Nordjyllands Politi på: Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Kilde: Nordjyllands Politi