Døgnrapport d. 12-01-2021

tirsdag 12. jan, kl. 17:08

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 110121 kl. 0700 til tirsdag den 120121 kl. 0700.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Jernbanevej, Holbæk
Huginsvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Åkandevej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus: Svellebakken, Veddinge Bakker, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Narkokørsel med barn i bilen – Røsnæsvej, Kalundborg Kl. 10.25 standsede politiet en 24-årig kvinde fra Kalundborg på Røsnøsvej mod Vest i Kalundborg. Kvinden var påvirket af hash, så hun blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Med i bilen under kørslen havde kvinden et barn på 1 år. Politiet underrettede derfor de sociale myndigheder om sagen i forhold til barnets tarv.

Flere sigtet for farlig kørsel på Køge Bugt Motorvejen – Greve, Solrød, Køge Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling var i går eftermiddags på patrulje med videobilen på Køge Bugt Motorvejen. Hele fire bilister kørte så hasarderet - eller var påvirkede og risikerer nu at miste deres kørekort. Den tilladte hastighed på de strækninger hvor der blev målt er 110 km/t.

Ny bilist skal op til ny køreprøve - Greve
Kl.15.39 kørte en 19-årig mand fra Jægerspris på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve i en personbil med så høj hastighed, at betjenten bag rattet i politiets videobil tændte kameraet og startede en hastighedsmåling. Ikke alene kørte den 19-årige unge mand stærkt, han kørte også farligt, idet han overhalede højre om (klip) og kørte med så kort afstand til de forankørende, at der ville opstå fare, hvis de bremsede eller nedsatte hastigheden. Derudover gav bilisten ikke tegn ved vognbaneskift. Hastighedsmålingen lød på en gennemsnitshastighed på 159 km/t, som i sig selv giver et klip. Den 19-årige blev standset og sigtet i de mange sager. Optagelsen af kørslen sendes nu ind til Nationalt Færdselscenter, som laver en præcis beregning på afstanden til de forankørende og dermed også, hvor farlig den unge mands kørsel var, som dokumentation i sagen.
Den 19-årige kan herefter forvente at høre mere i sagen, som ud over en ikke ubetydelig bøde, lægges op til en påstand om frakendelse af kørekortet. Den 19-årige vil derfor skulle bestå en ny teori- og køreprøve bare halvandet år efter han tog sit kørekort for første gang.

Narkobilist kørte hasarderet – Solrød
kl. 16.59 filmede politiets videobil en bilist i en kassebil, som kørte på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand. En hastighedsmåling af bilen viste, at den kørte med en gennemsnitsfart på 125 km/t. Bilisten kørte desuden hasarderet, da han pludselig skiftede vognbane tre gange til fare og ulempe for de øvrige bilister. Da bilisten kørte fra motorvejen, kørte han i stedet ind over spærrefladen og ikke straks ind i frakørselsbanen, som man skal ifølge færdselslovens regler om placering på motorvej. Bilisten viste sig at være en 27-årig mand fra Køge, som var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev sigtet for de mange overtrædelser, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Når resultatet af analysen kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen om den hasarderede kørsel.

Kørte vanvittigt hurtigt i regnvejret - Køge
Kl. 20.20 blev en 35-årig mand fra Odense målt til at køre med en hastighed på 187 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge. Det regnede kraftigt, hvilket gav dårlig sigtbarhed og stor risiko for aquaplaning, idet bilisten kørte så stærkt og på ingen måde tilpassede hastigheden efter forholdene. Videobilen filmede kørselsforløbet, hvorefter bilisten blev standset og sigtet for den vanvittigt hurtige kørsel. Han kan forvente at sagen lægges oven i bøden lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

Narkobilist – Karlslunde, Solrød
Kl. 20.47 målte videobilen en bilist til at køre 135 km/t i gennemsnit på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Karlslunde. Føreren, en 26-årig mand fra Ballerup, blev standset på Karlslunde Rasteplads. En narkometertest viste, at den 26-årige var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og for høj hastighed. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.


Overtrædelse af Covid-19 restriktioner – Roskilde Kl. 17.04 foretog politiet en tilsyn ved en kiosk i Roskilde, da politiet havde fået oplysninger om, at der opholdt sig for mange personer i lokalet. Ved patruljens ankomst traf politiet ti personer på stedet, der var det antal personer, som lokalerne tillader i forhold til arealkravet. Det viste sig dog, at der foruden kiosk også blev holdt åben i spillehallen, som ligger i tilknytning til kiosken, hvilket ikke er tilladt ifølge Covid-19 restriktionerne. Politiet sigtede derfor den tilstedeværende ansvarlige for kiosken, en 22-årig mand fra Roskilde, for at overtræde coronareglerne, og han kan forvente en bøde i sagen. Patruljen afhørte og registrerede de tilstedeværende kunder. Politiet skal nu se nærmere på, om de har overtrådt coronareglerne ved at være på stedet


Mistænkelige opkald – Kirke-Såby – Lejre Kl. 18.14 anmeldte sønnen til en 93-årig kvinde fra Kirke-Såby, at moderen havde fået et mistænkeligt opkald omkring kl. 17.30. Hun blev ringet op af en mand som kaldte sig ”Michael” og han nævnte også et firmanavn, som den 93-årige ikke huskede. ”Michael” havde sagt til den 93-årige, at der uretmæssigt var hævet penge fra hendes konto, men at han ville hjælpe hende med at få stoppe ugerningen. ”Michael” var meget insisterende og sagde, at han ville komme hjem til den 93-årige, så de kunne se på det sammen. Dette afviste den 93-årige, men ”Michael” havde fortsat været insisterende og blev nu også truende i sin tone. Herefter afbrød den 93-årige opkaldet og ringede til sin søn, der anmeldte sagen. Den 93-årige manglede ingen penge på sin konto, og hun havde under samtalen ikke givet nogen personfølsomme – eller kontooplysninger til ”Michael”.

Politiet undersøger nu det mistænkelige opkald, som formodes at være et forsøg på bedrageri mod den 93-årige, for om muligt at finde frem til den person, som foretog opkaldet. Den 93-årige handlede fornuftigt, da hun afviste ”Michaels” forslag, afbrød samtalen og søgte hjælp til at anmelde sagen.

Kl. 19.04 anmeldte en 52-årig mand fra Kirke-Såby, at han kort forinden havde afbrudt et mistænkeligt opkald, hvor en mand havde påstået, at der var optaget et lån i den 52-åriges navn. Manden i telefonen bad den 52-årige om at oplyse cpr-nummer og bankoplysninger, hvilket han ikke ønskede at oplyse. Han afbrød herefter samtalen og ringede til politiet. Den 52-årige handlede præcis, som politiet opfordrer alle til gøre – Afbryd mistænkelige opkald og anmeld sagen.

Andre borgere, som oplever lignende opkald opfordres til at vise samme sunde skepsis og ikke lade sig overtale, selvom personerne i telefonen kan virke overbevisende. Er man i tvivl om en henvendelse er reel, så kan man kontakte det relevante firma/myndighed eller politiet, som kan hjælpe borgeren til at afklare om noget er mistænkeligt. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du får mistænkelige opkald.


Solouheld – Holbækmotorvejen, Kirke- Såby – Lejre Kl. 19.50 skete et solouheld på Holbækmotorvejen ved Kirke-Såby, da en bilist skred ud og ramte autoværnet, formentlig på grund af det regnvåde føre. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor bilisten, en 27-årig mand fra Hvidovre, var sluppet uskadt fra uheldet. Han blev tilset i ambulance, men var ikke kommet til skade. Der skete skader på bil og autoværn, og en skiltevogn blev sat op på stedet til at lede trafikken uden om den havarerede bil, indtil bilen var blevet nødflyttet omkring kl. 20.30. Politiet registrerede uheldet.


Mand sigtet for blufærdighedskrænkelse – Jernbanevej, Ringsted Kl. 21.40 anmeldte en 27-årige kvinde fra Svendborg, at hun havde været udsat for blufærdighedskrænkelse, mens hun sad i ventesalen på Ringsted Station omkring kl. 20.30. En mand var kommet hen til hende og havde spurgt efter en smøg. Da hun kiggede op så kvinden, at han havde blottet sit lem og onanerede. Den 27-årige råbte ham an, hvilket fik ham til at stoppe og sætte sig ned. Den 27-årige forlod herefter ventesalen og steg på et tog hjem. Senere kontaktede hun politiet og gav en god beskrivelse af manden. En patrulje kørte til Ringsted Station, hvor de fandt frem til en 31-årig mand uden fast bopæl i Varde Kommune, som passede på signalementet. Han blev sigtet for blufærdighedskrænkelse og afhørt til sagen, som han erkendte. Herefter fik den 31-årige lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.



Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi