I fængsel for at livestreame eget færdselsuheld

tirsdag 12. jan, kl. 10:32

Sagen drejer sig om en 30-årig kvinde fra Bagsværd, som en nat i 2017 kørte igennem Søborgs gader, mens hun livestreamede og svarede på spørgsmål under hele kørslen.

Hun filmede, mens hun kørte over for rødt lys, kørte langt over den tilladte hastighed, og hun fortsatte videre efter at have påkørt to parkerede biler.

En af hendes følgere på Facebook anmeldte kørslen og ulykken, hvorefter politiet gik ind i sagen.

På optagelserne, som blev fremlagt ved et retsmøde i februar 2020, morede hun sig over de grove forseelser – og retten endte med at lægge vægt på netop hendes adfærd med manglende omtanke for andre trafikanters sikkerhed.

Retten i Glostrup dømte hende skyldig i at køre bil uden at optræde hensynsfuldt eller udvise den fornødne agtpågivenhed, for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og for at stikke af fra et færdselsuheld uden at give sig til kende.

Hun blev frakendt førerretten i tre år og fik en bøde på 6.000 kr.

Retten idømte hende også 20 dages fængsel, som dog ikke skulle afsones på betingelse af, at hun ikke begik ny kriminalitet i et år og udførte 40 timers samfundstjeneste i løbet af fire måneder.

Det lykkedes dog ikke Kriminalforsorgen at formå kvinden til at udføre samfundstjenesten, fordi hun gentagne gange ikke overholdt de nødvendige aftaler og derfor endte sagen tilbage hos anklagemyndigheden.

Ved et nyt retsmøde i december om fuldbyrdelse af straffen udløste Retten i Glostrup de 20 dages fængsel.

”Den dømte kunne være sluppet med samfundstjeneste, men nu venter der i stedet et fængselsophold,” siger anklagerfuldmægtig Liv Amnitsbøl.

Betinget dom En betinget dom afsiges ved en domstol, hvor retten finder den dømte skyldig men fritager vedkommende for at afsone straffen på betingelse af, at nogle bestemte vilkår overholdes.

Et vilkår er, at dømte inden for en prøvetid ikke begår ny kriminalitet. Det kan også være, at dømte skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen eller skal udføre et antal timers samfundstjeneste.

Overholdes et eller flere vilkår ikke, kan retten bestemme at en betinget straf gøres ubetinget.

Omkring 200 gange hvert år beder anklagemyndigheden på Vestegnen retten fuldbyrde en betinget dom.

Kilde: Københavns Vestegns Politi