Døgnrapport d. 13-01-2021

onsdag 13. jan, kl. 19:13

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag den 120121 kl. 0700 til onsdag den 130121 kl. 0700.

Anmeldelse om mulig frihedsberøvelse – Roskilde Natten til tirsdag henvendte bekendte til en 21-årig mand fra Roskilde sig til politiet, fordi de var bekymret for hans ve og vel. De mistænkte ham for at være blevet frihedsberøvet af nogle personer, der kunne have afhentet ham tidligere på aftenen i et industrikvarter i den østlige del af Roskilde by.

Politiet iværksatte straks en efterforskning for at finde frem til den savnede, 21-årige mand, hvilket lykkedes tirsdag morgen. Han var uskadt og blev straks afhørt til sagen, således at politiet fandt grundlag for at foretage tekniske undersøgelser mv. tirsdag formiddag i en del af industriområdet ved Gammel Marbjergvej og Københavnsvej i den østlige del af Roskilde. Ud fra resultatet af afhøringerne i sagen vurderer politiet på nuværende tidspunkt, at der kan være sket en eller anden form for frihedsberøvelse af den 21-årige i nogle timer. Politiet undersøger fortsat sagen ud fra en tese om, at økonomiske uoverensstemmelser kan være del af motivet, men den del undersøges fortsat af politiet for at finde frem til personer, der kan stå bag.

Alvorligt færdselsuheld – Haslevvej, Ringsted Kl. 08.29 skete et alvorligt uheld på Haslevvej i Ringsted mellem en større varebil og en mindre personbil. Uheldet skete i forbindelse med, at varebilen foretog en uvending på Haslevvej, hvorunder den stødte frontalt ind i en modkørende personbil. Føreren af personbilen, en 57-årig kvinde fra Ringsted, blev teknisk fastklemt i bilen og blev reddet ud af bilen og kørt med politieskorte til Rigshospitalet med alvorlige skader på underkroppen. Føreren af varebilen, en 23-årig mand fra Næstved, slap uskadt fra uheldet. En tredje bilist blev ramt på siden af den 57-åriges bil i forbindelse med sammenstødet, men føreren, en 49-årig mand fra Brønshøj, kom ikke til skade. På grund af den alvorlige personskade blev bilinspektøren tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Vejen blev derfor afspærret i længere tid, mens undersøgelserne var i gang. Omkring kl. 10.20 kunne vejen igen åbnes i begge retninger.
Politiet optog rapport om det alvorlige uheld og afhørte parter og vidner i sagen. Den 57-årige kvinde er fortsat indlagt efter sine alvorlige skader, og meldes at være kritisk syg, men uden for livsfare. Politiet skal afhøre kvinden til sagen, når hendes tilstand gør det muligt.


Løs jolle bjærget i havn – Strandmøllevej, Holbæk Kl. 10.35 fik politiet anmeldelse om en jolle som drev rundt i Holbæk Fjord. Jollen drev mod øst, og anmelderen kunne ikke se nogen personer i eller omkring jollen. Brandvæsnet satte en båd i vandet og sejlede hen til jollen. Alt tydede på, at jollen blot havde revet sig løs. Båden blev bjærget ind til Holbæk Marina og ejeren af jollen blev kontaktet. Han bekræftede, at båden burde ligge fortøjret, men måtte have revet sig løs.


Vigepligtsuheld med el-scooter – Svallerup Landevej, Svallerup – Kalundborg Kl. 14.20 skete et uheld mellem en bil og en lukket el-scooter i krydset Svallerup Landevej/Svallerup Bygade. En 81-årig mand på el-scooter kørte fra Svallerup Bygade frem i krydset, hvor an havde ubetinget vigepligt. Han overså en bil, der kørte ad Svallerup Landevej og kørte frem, så de to køretøjer stødte sammen og scooteren væltede. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor parterne blev tilset, men både den 81-årige og bilisten, en 53-årig mand fra Slagelse, var sluppet med forskrækkelsen. Der skete materielle skader med bilen og scooteren, og der lå dele fra køretøjerne på kørebanen. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.


Kørsel uden førerret og falsk anklage – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve Kl. 17.00 standsede politiet en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde. Da betjenten bad om at se et kørekort, oplyste føreren mundtligt sit navn og fødselsdato, da han ikke havde sit kørekort med. Betjenten sigtede ham for ikke at medbringe sit kørekort, men fattede mistanke til, at føreren udgav sig for at være en anden og kontrollerede han identitet. Det viste sig, at føreren havde oplyst navn og fødselsdato på sin bror, fordi han ikke havde et gyldigt kørekort.

Patruljen fik fastlagt førerens identitet til at være en 25-årig mand fra Albertslund. Han blev sigtet for at overtræde straffelovens regler om falsk anklage, ved at oplyse broderen navn, så broderen risikerede at blive straffet for at overtræde færdselsloven. Han blev anholdt og taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Den 25-årige erkendte, at han havde oplyst falsk navn, da han var bange for, at politiet ville beslaglægge bilen når han kørte uden kørekort. Det var der dog ikke grundlag for i denne sag. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til den 25-årige, da man som bilejer har pligt til at sikre sig, at man kun låner sin bil ud til personer med kørekort. Efter afhøringen blev den 25-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.


Narkokørsel uden kørekort – Vestre Grænsevej/Tåstrupvej, Solrød Kl. 17.56 standsede en patrulje en 20-årig mand fra Ishøj på Tåstrupvej ud for Vestre Grænsevej, hvor han kørte i en personbil, om han ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere frakendelse. Den 20-årige var desuden påvirket af euforiserende stoffer, og en test med narkometeret viste, at han var positiv for kokain og hash. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalysen kommer, vil han høre mere fra politiet i sagen.


Kørte ræs og nu ryger kørekortet igen – Vordingborgvej, Køge Kl. 20.21 fik politiet anmeldelse om, at der blev kørt race på parkeringspladsen ved Herfølge Stadion, hvor der var isglat. Bilerne gassede kraftigt op og lavede hjulpin, hvilket larmede og forstyrrede naboerne til parkeringspladsen. En patrulje kørte til stedet, men da var parkeringspladsen tom for biler.

En time senere lagde politiet igen vejen forbi parkeringspladsen. Denne gang var det et par færdselspatruljer, der ville se, om der fortsat var ro på stedet. Da betjentene så, at der nu igen var gang i den vilde kørsel på p-pladsen, filmede politiets videobil en bil, som gassede voldsomt op, lavede hjulpin, sideudskridning og bakning med håndbremsevending på den isglatte parkeringsplads. Tre andre biler holdt og så på, mens den ene bil kørte ræs. Politiet henvendte sig til føreren af bilen, en 21-årig mand fra Borup, som blev sigtet for sin vilde og forstyrrende kørsel, hvilket udløser et klip og en bøde. Den yngre mand havde netop i efteråret 2020 generhvervet sin førerret, efter han i 2019 fik et kørselsforbud, da han som ny bilist fik to klip i kørekortet for hastighed og for at køre race. Denne sag giver ham et tredje klip i kørekortet inden for tre år, hvilket betyder, at han ud over bøden kan forvente at få en betinget frakendelse af kørekortet. Han må derfor nu igen have fat i kørelæreren for at beholde sit kørekort.


Røg i opholdsrum – Havevang, Holbæk Kl. 21.38 kørte politi og brandvæsen til en anmeldelse om røg i en opgang i Havevang i Holbæk. Røgalarmen i kælderen var aktiveret, men der var ingen ild. Beboeren i opgangen blev evakueret. Brandvæsnet sendte en røgdykker ned i kælderen, hvor der blev fundet en skraldespand, som var årsag til røgudviklingen. Der var ikke gået ild i noget, men kun tale om gløder og røg. Ved nærmere undersøgelse af skraldespanden, blev årsagen til røgudviklingen fundet. Der var tale om nogle kul, formentlig fra en vandpibe, som var smidt i skraldespanden i et opholdsrum. Kuldene havde ligget og ulmet og forårsaget røgen. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til, hvem som havde smidt kuldene i skraldespanden, men politiet laver en brandundersøgelse om sagen.


Yngre mænd bortvist fra P-hus – Sortebrødreplads, Roskilde Kl. 00.00 lagde politiet vejen forbi P-huset på Sortebrødreplads, da der løbende er kommet anmeldelser om, at personer tog ophold i P-huset i biler og larmede til gene for omkringboende. Ved ankomst til stedet holdt der tre biler på stedet, hvori der sad syv mænd i starten af tyverne fra Roskilde og omegn. En 21-årige mand fra Skibby blev sigtet for at overtræde registreringsbekendtgørelsen, da hans bil manglede forreste nummerplade. Alle personerne blev registreret herefter bortvist fra P-huset, da de ikke havde et ærinde på stedet. En af bilisterne udtrykte sin utilfredshed ved at gasse op, da han kørte fra stedet. Politiet fandt grundlag for at sigte ham for sin kørsel, og der kom ingen anmeldelser om uro på stedet senere på aftenen.


Påvirket bilist måtte sove i detentionen – Københavnsvej, Køge kl. 01.51 bemærkede en politipatrulje et syn, som heldigvis ikke er et hverdagskost. En bilist kørte med lav hastighed på Københavnsvej ud for Stormøllevej i Køge uden dæk på den ene fælg og med et dæk punkteret. Patruljen fik standset bilen, hvor der sad en tydeligt påvirket mand bag rattet, som ikke havde et gyldigt kørekort. Føreren, en 30-årig mand fra København, nægtede at medvirke til en alkometer/narkometertest, så han blev anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand, uden kørekort, i et køretøj som på ingen måde var i lovlig eller forsvarlig stand.

Den 30-årige ønskede på ingen måde at samarbejde til at få udtaget en blodprøve, så dette kunne ikke gennemføres på skadestuen. Han blev derfor taget med på politistationen, hvor det lykkedes en læge at få taget prøven. Den anholdte var i en tilstand, så han ikke kunne løslades, da han var påvirket og ophidset. Han blev derfor sat i detentionen til afrusning, men blev løsladt onsdag morgen. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 30-årige vil høre mere i sine sager.


Solouheld – Søstrupvej, Holbæk Kl. 01.23 skete et solouheld i en højresvingskurve på Søstrupvej mod syd. En bil med fire personer i kørte ind i kurven, hvor føreren, en 18-årig mand fra Gislinge, mistede herredømmet over bilen, som kørte over i modsatte vejbane, ramte et træ og brød i brand. Politi, brandvæsen og tre ambulance kørte til stedet, hvor alle personerne var kommet ud af bilen. En af passagererne blev taget med på sygehuset til kontrol, men var ikke kommet til skade. De øvrige blev tilset på stedet og var uskadte. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen udbrændte totalt. Politiet optog rapport om uheldet, for at belyse omstændigheder.Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi