Ny borgerekspedition og mere nærpoliti i Tårnby

torsdag 15. apr, kl. 06:32

Omkring årsskiftet 2021/2022 udvider Københavns Politi nærpolitisektionen i Tårnby med flere betjente og en ny ekspedition, hvor borgere får mulighed for at henvende sig i åbningstiden for at anmelde forbrydelser og få råd og vejledning af politiet.

Siden politiforliget i december 2020 har det været kendt, at der skulle etableres en nærpolitienhed med borgerekspedition i Tårnby. Valget er nu faldet på Kamillevej 3, hvor Københavns Politi i forvejen har lokaler, og hvor bl.a. nærpolitiet på Amager i dag har til huse.

Ud over borgerbetjening vil Tårnbyborgerne opleve, at der uden for åbningstiden - også kommer flere nærbetjente ud i lokalområdet.

»Vi ser frem til udvidelsen af nærpolitiet på Kamillevej. Med flere nærbetjente i området og borgernes mulighed for at henvende sig personligt til politiet i åbningstiden, får vi styrket vores indsats og tilstedeværelse i Tårnby. Udvidelsen er et vigtigt led i vores fortsatte arbejde for at højne trygheden og tilliden i området,« siger politidirektør Anne Tønnes.

På Kamillevej vil borgerne bl.a. kunne foretage anmeldelser, være i dialog med politiet og få råd og vejledning.

God dialog med Tårnby kommune Københavns Politi og Tårnby Kommune har været i god dialog om placeringen af den nye nærpolitienhed for at sikre de bedste rammer til gavn for borgerne. Og der var enighed om, at Kamillevej 3 var det rette sted:

»Kamillevej 3 er et oplagt valg, da der tidligere har været bemandet betjening. Det er glædeligt, at vi igen åbner for fysisk betjening, så borgerne i Tårnby kan få personlig kontakt med politiet. Det vil uden tvivl skabe langt større nærvær og tryghed i vores lokalsamfund,« siger borgmester Allan S. Andersen.

Forude venter arbejdet med at ombygge og klargøre nærpolitistationen på Kamillevej 3, så den lever op til nutidige standarder for borgerbetjening og sikkerhed. Eksempelvis skal der etableres en skranke, et venteområde og et nyt dørparti. Københavns Politi forventer, at den nye nærpolitienhed kan slå dørene op for borgerhenvendelser ved årsskiftet 2021/2022. Vi vil melde mere ud om åbningsdato og ugentlige åbningstider, når det ligger fast.

Kilde: Københavns Politi